Dagelijks archief: februari 13, 2016

13.02.2016 – beadnell – 11 km

Omdat ik nog een beetje met woefje zit, ga ik maar voor een kort rondje naar Beadnell. Het is dichtbij en het loopt vrij aardig zo als offroad stukje en meestal zijn er weinig honden. Voor nu dus even ideaal eigenlijk. Het is vreemd weer, het is koud en ik weet niet zeker of het droog blijft want vanmorgen regende het hard Ik vertrek deze keer dus maar met mijn Nike jackje en woef heeft haar cloudchasertje aan. Maar als we op het strand een kijkje nemen, is het winderig maar eigenlijk wel mooi.

klik voor groot

Ik mijd het strand (ook op de terugweg) omdat er teveel honden lopen. Ik ga door de duinen en ook zo weer terug. Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we op pad. Ik kom weinig honden tegen op de heenweg gelukkig.

klik voor groot

Op de terugweg kom ik bij High Newton wel een hond tegen die erg lastig doet. Wafje is in verwarring of ze het nou wel of niet leuk vindt nog maar die hond is compleet getikt. Die was er nog opgeklommen als ze niet loops was geweest denk ik. Er gebeurt verder niks maar ik duw die stomme hond wel wel. Verderop in de duinen zie ik nog twee honden keihard in hun eentje rond rennen. Die zien en ruiken mijn woef niet maar veel later zie ik pas de eigenaar heel ergens anders lopen. Hoezo close control? Die mensen verpesten het dus voor anderen met dit soort gedoe want deze honden waren gewoon aan het jagen in hun eentje. Idioterie.

Ik kom zonder verder gedoe weer bij de auto aan na 11 km. Een ultra kort rondje maar best lekker zo even buiten.

Op de terugweg rijd ik langs het zwembad. Er is een offer voor zwemlessen en ik bedenk ineens dat het wel weinig momenten zijn die beschikbaar zijn. Het is inderdaad al bomvol en ik heb bijna de laatste opties. Woensdag twee lessen en daarna nog 2 met tussenpozen zodat ik kan oefenen. Leuk! Ben erg benieuwd.

gegevens:

* 11 km
* 5 graden

februari 177 km – 2016 totaal 553 km

12.02.2016 – glororum – 8 km

**12.02.2016 – glororum – 8 km**

Vandaag is het de hele dag stralend weer. Zonnetje, geen wind en fijne temperatuur. Vannacht heeft het wat gevroren dus alles was wit van de rijp vanmorgen. Na de middag besluit ik voor een easy en kort wegrondje op pad te gaan met woef. Geen gedoe gewoon even lekker een kort ommetje. Niet te dicht bij huis want ik zag vanmorgen tot mijn verrassing dat woef zich nog steeds aanbood aan de farm reu die weer voor het raam stond. Dan maar naar Glororum. Dat is leuk en kort. Zo gezegd zo gedaan en al snel waren we we op pad voor het rondje dat we vorige week ook deden als tweede rondje op de dag. Eigenlijk had ik dat vanmorgen ook wel kunnen doen maar ik wil nog niet rond de farm lopen met mijn sletje.

Bamburgh castle lag er prima bij in het zonnetje. Ik vergat een foto te maken en deed dat pas toen ik terug kwam. Spindlestone lag helaas net in de schaduw dus geen leuke foto van woef bij dat gekke hoge ding. Budle bay lag in de verte in het zonnetje en de lammetjes sprongen deze keer vrolijk rond in het veld waar ik langsliep maar te ver weg voor een foto helaas.

Toen ik bij Brada quarry kwam, besloot ik maar eens een foto te maken van de holiday homes in aanbouw waar ik de vorige keer over schreef. Ik zier er geen 12 eigenlijk maar wie weet komt dat nog. Het eco huis op de tweede foto lijkt wel aardig en heeft uitzicht op Bamburgh castle. Voor de huizen liggen velden dus op zich is het niet eens zo gek. Maar ik twijfel over die quarry met die enge rotswand aan de achterkant. Zou het de wind misschien tegenhouden? Ben benieuwd hoe dat er over een tijdje uitziet want het zal wel snel gaan.

klik voor groot


Mijmerend over de huizen loop ik verder Ik ben er al bijna en voordat ik er erg in heb, ben ik alweer bijna bij de auto. Daar kom ik nog een reutje aan de riem tegen en ik zie aan woef dat ze echt nog wel wat wil. Nog even oppassen dus ik vermoed dat het zondag allemaal over is. Gelukkig maar, dan kunnen we weer overal heen waar we willen!

Ik maak nog even een foto van woef in het zonnetje in de auto en van Bamburgh castle. Het is nog steeds stralend weer. Net lente!

klik voor groot

gegevens:

* 8 km
* 8 graden

februari 166 km – 2016 totaal 542 km