Dagelijks archief: februari 4, 2016

04.02.2016 – beadnell – 11 km

**04.02.2016 – beadnell – 11 km**

Vandaag is woef onrustig. Ze is natuurlijk ook loops en dat betekent dat ze veel plasjes wil doen en ook onrustig is. Het weer is goed en ik voel me goed, dus ik besluit tot een rondje in Beadnell. Omdat de storm weg is, kan ik nu wel weer bij de kust lopen en woef vindt die duinen nou eenmaal geweldig. Ik hoop alleen dat het rustig is qua hondjes. Als ik in Beadnell sta, merk ik dat ik mijn Garmin niet om heb. Lekker zo’n lege pols, voelt goed. Ik weet dat de route en de afstand toch wordt opgeslagen in mijn telefoon dus het maakt me niet uit.

Even naar het strand voor het eerste plasje en kijken hoe druk het daar is.

klik voor groot

Ik ga eerst naar de duinen, via het lelijke caravanpark waar ik maar niet aan kan wennen qua lelijkheid. Ik zie nog geen hondjes dus dat komt goed uit. Woef is wel aan het rondkijken dus ik moet goed opletten of ze niet ineens de benen neemt. Zover is het nu nog niet met haar maar binnen enkele dagen zal dat wel kunnen gebeuren.
In de duinen kom ik de eerste hond tegen maar het is een vrouwtje. Geen probleem dus. Verderop nog een mannetje en een vrouwtje maar dan heb ik woef al aan de riem.

Omdat ik na de 53 km van gisteren een rustig RWR loopje wil doen, merk ik dat ik mijn horloge toch wel mis. Ik zoek snel of ik iets kan vinden op mijn telefoon en zie de Runtastic timer. Ah zoiets zoek ik en zelfs ik snap hoe ik het moet instellen en al snel klinkt ‘workout’ uit het zakje van de rugzak en even later three…two…one…rest. Precies wat ik zocht. Ideaal. Zo hobbelen woef en ik door de duinen zonder dat ik ergens op hoef te letten. Bij sommige ‘rest’ stukjes luister ik niet en hobbel ik door, een beetje afhankelijk van de ondergrond. Ik voel overigens helemaal niets na gisteren maar ergens zal mijn lichaam toch vermoeid zijn neem ik aan. Beetje opletten dus. En op woef letten want die loopt overal en nergens naartoe…..

Al snel zijn we bij de brug bij Long Nanny en ik maak even een kiekje van mijn alerte woef.

klik voor groot

Gelukkig is er verder geen hond in de duinen en via de farm bij High Newton lopen we verder door de duinen naar Low Newton. Het is op zich prima weer, droog en een fijne temperatuur. Vanmorgen scheen de zon nog uitbundig maar die is even verdwenen achter het wolkendek. Ook prima. Gisteren had ik echt geluk met het lekkere zonnetje.

Ik maak nog een foto verderop in de duinen van mijn stoere woef.

klik voor groot

Als ik het rondje gemaakt heb, loop ik terug naar High Newton. Daar is een stile waar woef over stenen heen kan en ik over het trappetje kan. Altijd weer een leuk gezicht en inmiddels weet ze het wel.

klik voor groot

Verderop bij de parkeerplaats kan ze onder het hekje door en kan ik eroverheen stappen. Tijdens de ultra is hier een controle punt.

klik voor groot


Ik besluit om niet over het strand terug te gaan omdat er misschien veel honden zijn. Bovendien vind ik de duinen ook lekkerder lopen. Binnen no time zijn we dus weer terug bij het lelijke caravanpark en bij de auto.

Klein rondje van 11 km gedaan met lekker weer. Toch even buiten geweest!

gegevens:

* 11 km
* 8 graden – weinig wind

februari 78 km – 2016 totaal 454 km