Dagelijks archief: november 25, 2015

25.11.2015 – hitland – 13 km

**25.11.2015 – hitland – 13 km**

Gisteren lag woeffie zo heerlijk de hele dag te slapen dat ik haar maar niet mee naar buiten heb genomen voor een run. Rustdagje voor mij dus ook. Vandaag was het wel aardig weer en had woef ook wel weer zin. Hoe ik dat weet? Heel simpel. Als ze naar me toe komt en als een idioot met haar speelgoed fazant gaat gooien en rennen als ik mijn renkleding aan heb, dan weet ik genoeg. We vertrokken dus voor een rondje Hitland. Het had net geregend en het zonnetje scheen vrolijk door het raam. Ik had al gezien dat het wel zou gaan regenen maar ik koos toch voor mijn dunne windjackje en een shirt en geen regenjack. Er stond geen wind, dus het zou prima te doen moeten zijn. Mijn handschoenen en hoofdband zaten in een waterdicht zakje in mijn rugzak maar die heb ik dus niet nodig gehad want het was echt fijn weer om te lopen.

Eerst even de warming up en in het natuurgebied dan van start voor de run. Ik had helaas wel meteen dichtklappende luchtwegen. Wat een land is het toch…. totaal nergens last van gehad in Sauerland. Ook mijn rochelhoest hield zich koest. Hier dus weer even wennen, dat is duidelijk. Al snel liep ik de dijk op en maakte ik een kiekje van de boten daar in het haventje.

klik voor groot

Het was nog steeds droog en zonnig maar ik zag in de verte wel wat donkere wolken. Maar de temperatuur was goed en zo zonder wind was helemaal prettig lopen. Toen ik op de dijk liep, ging het regenen en zette ik mijn petje op. Dat loopt dan erg fijn. Woef had geen cloudchaser aan maar dat leek me ook niet nodig. We zouden rechtstreeks naar huis lopen en daar wordt ze meteen weer lekker warm en droog natuurlijk.

Uiteindelijk ging het best hard regenen maar dat hield ook weer op. Het was alleen wel erg nat onderweg en het waterniveau in de sloten was erg hoog. De hartslag bleef prachtig laag ruim onder de 138. Ik was dik tevreden eigenlijk ondanks mijn longen door het weer.

Na 13 km stonden we weer voor de deur. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 13 km
* 5 graden

november 263 km – 2015 totaal 3.616 km