Dagelijks archief: oktober 28, 2015

28.10.2015 – veluwezoom – 16,5 km

**28.10.2015 – veluwezoom – 16,5 km**

Vandaag alweer de laatste dag van mijn verblijf. Ik wil na het ontbijt even rusten en dan zwemmen. Maar als ik terug kom van de wandeling met woef zie ik al dat het zwembad nog gesloten is. Een enorme tegenvaller want ik kom juist vanwege het zwemmen in het hotel daar! Maar goed, ik maak dus een nieuw plan voor deze laatste dag. Ik heb gisterenavond nog wat zitten klooien met het net uitgebrachte ‘flight plan’ voor de drone waarmee je de drone autonoom kunt laten vliegen via een vooraf gemaakt vluchtplan. Omdat ik erg benieuwd was, heb ik toch gisterenavond laat nog zitten klooien met een testplan op het veld dichtbij het hotel. Heel simpel: rechtdoor opnemen, draaien, hoger lager etc. Omdat ik toch niet kan zwemmen, besluit ik dan toch maar een stukje te gaan hardlopen. Misschien het kleine rondje van eergisteren, omdat ik dan langs het veldje kom waar ik de drone kan proberen. Helaas is het nevelig dus echt mooie beelden zal ik niet krijgen maar het gaat om de oefening. Zo gezegd zo gedaan. Na het ontbijt ga ik nog even dommelen en om 10.30 ga ik uitchecken. De receptioniste heeft goede hoop dat het zwembad na de ochtend weer open zal zijn, dus misschien kan ik alsnog zwemmen als ik gelopen heb. Ik heb dus helemaal geen haast om op te schieten nu en ga rustig van start. eerst even warming up en dan ben ik al bij het veldje waar ik even met de drone wil klooien. Ik heb mijn Lafuma jackje aangehouden om niet af te koelen tijdens het klooien met de drone.

Ik wacht op GPS signaal en start daarna het vluchtplan. Dat gaat al meteen bijna mis want de drone vliegt gehoorzaam achteruit naar het punt waar ik het vluchtplan had laten beginnen….. Daar staan bomen! Ik schrik me rot en pauzeer net op tijd het vluchtplan. Pfeew. Zo moet het dus niet. Hoe nu verder….. uiteindelijk kan ik het eerste punt van het vluchtplan gewoon verwijderen zodat het hele plannetje verder op het pad begint en dan gaat het goed. Ik blijf natuurlijk ademloos toekijken wat er allemaal gebeurt. Ik zie een draai maar vervolgens weer een draai. Dat snap ik niet maar ik denk dat ik het nu inmiddels wel begrijp. Alles verloopt goed maar ik heb geen beelden van mij lopend over het pad kunnen maken omdat ik niet zomaar durfde te gaan lopen zonder op het scherm te kijken.

Maar mooi is het wel zo!

klik voor groot

Ik ruim de drone weer op en ga verder met mijn rondje. Ik loop heel rustig en schiet toch behoorlijk op. Gek is dat toch. Maar makkelijk gaat het wel dus ik maak gewoon op mijn gemakje het rondje zoals ik eergisteren ook deed. Als ik op een prachtig breed pad kom zonder bomen links en rechts besluit ik toch te stoppen en on the spot een nieuw vluchtplan te maken. Zou het me lukken om mezelf een stukje te laten volgen met de drone? Ik weet inmiddels hoe snel ik de drone dan moet laten vliegen, hoogte en kijkhoek moet ik natuurlijk gewoon proberen en mee experimenteren. Ik heb mooi beeld met de onderliggende kaart die ik snel heb gedownload en maak een simpel plannetje. Ik ga iets eerder van start dan de drone en druk op start. Achter me hoor ik het gezoem van een stijgende drone. Ik kijk even om maar de drone vliegt rustig met me mee. Dat lijkt goed te gaan! Omdat ik de telefoon toch in mijn hand hou en erop loer, waggel ik als een eend op de video. Ik probeer de telefoon weg te stoppen maar dan ineens gebeurt het. De drone landt! Ik snap er niets van. Verbinding weg? Dan zou de drone terug moeten vliegen naar de start maar misschien is dat nog een bug. Als de drone onmiddellijk zou landen als de verbinding verbreekt heb je een probleem. Ik snap uberhaupt niet waarom de handleiding stelt dat de drone zonder wifi bereik zou kunnen vliegen, aangezien de telefoon het plan uitzendt. Ik denk dat dat een vergissing is. Ik start de drone opnieuw maar vreemd genoeg zie ik in de video later niets terug van de landing en ook niet van het stuk daarna. Ik zie namelijk dat de drone weliswaar netjes het plannetje vliegt, maar dat ik de drone de verkeerde kant op heb laten kijken. Daarom stop ik dus het vluchtplan en laat zelf de drone landen. Ook daarvan is niets opgenomen. Wat hier nu gebeurd is, is mij niet duidelijk. Ik heb dus weliswaar een klein stukje goede video maar daarna niets meer. Ik berg de drone weer op, kijk op de kaart of ik een andere route zal nemen en besluit gewoon lekker verder te lopen.

klik voor groot

Ik ben blij dat ik mijn Lafuma nog aan heb maar het is wel redelijk warm daarmee dus ik doe rustig aan. Het blijft mooi en rustig hier en het loopt fijn omdat het helemaal vlak is. Als ik langs het watertje loop, maak ik nog een drone opname. Dat is meer als oefening voor het meer straks in Schotland en ik merk meteen dat het moeilijk is om iets leuks in beeld te brengen. Maar weer een oefening zullen we maar zeggen.

klik voor groot

Ik ruim alles weer op en ga weer verder. Beetje rare run zo met al die stops maar vooruit maar. Als ik langs de IJssel loop, besluit ik toch nog een keer de drone op te laten ondanks het sombere nevelige weer. De video daarvan is wel leuk geworden en zo anders dan je zelf een foto vanaf de wal kunt maken! Links de foto van de kant, rechts de foto met de drone. Gelukkig is die gekke trilling in het beeld waar ik gisteren boven de IJssel last van had verdwenen.

klik voor groot

Daarna loop ik door naar het hotel. Vanaf de IJssel is dat ongeveer 4 kilometer. Ik besluit om eerst woef te eten te geven en daarna heel rustig naar Middachten te hobbelen om te kijken of ik daar tot slot nog een stukje film kan maken met de drone. Omdat woef even moet uitbuiken, maak ik snel een foto en een video van het hotel.

klik voor groot

Ik loop daarna rustig naar Middachten. Dat is een extra lusje van ruim 3 kilometer schat is dus dat is prima. Helaas blijkt er nog steeds gefilmd te worden bij Middachten en ik kan dus niets maken. Dan maar via het bos weer terug en dat is weer prachtig. Er is een beetje meer licht gekomen dus ik maak een paar foto’s van woef, een paddestoel en de mooie herfstkleuren.

klik voor groot


We hobbelen terug naar het hotel en er staat toch 16,5 km op de teller tot mijn verrassing. Hele andere run dan gisteren natuurlijk met al dat geklooi met de drone maar wel heerlijk buiten geweest. Woef vond het ook allemaal best volgens mij. Omdat ik toch wel iets wil eten neem ik een pakje complan uit de deur van de auto. Ik twijfel al een beetje of het nog wel goed zou zijn maar steek het rietje er toch in. De eerste slokken lijken goed totdat mijn mond ineens vol klonters en rotzooi zit. In een oogwenk open ik mijn mond en spuug alles uit. Deels over de deurpost, deels over mijn broek. Gatverdarrie wat smerig. Ik ben al niet zo van de klontjes maar helemaal niet als iets dus gewoon bedorven is blijkbaar. wat ontzettend smerig. Dan maar niks. Jakkes wat vies.

Ik ga naar de receptie van het hotel en omdat het zwembad toch nog gesloten is, kleed ik me om en gaan we naar huis. Heel erg jammer van het zwemmen, want normaal zwem ik een keer of 4 tijdens een verblijf en kan ik volop oefeningen doen. Niets aan te doen. Moet ik nog maar een keertje terug……

Op naar het volgende avontuur dan maar weer.

gegevens:

* 16,5 km
* 13 graden – nevelig

oktober 294 km – 2015 totaal 3.326 km