Dagelijks archief: oktober 27, 2015

27.10.2015 – veluwezoom – 22 km

27.10.2015 – veluwezoom – 22 km

Vandaag alweer de tweede dag van mijn verblijf hier. Ik ga eerst een stukje wandelen met woef, ga daarna op mijn gemakje ontbijten en kies daarbij weer voor de ‘vet en eiwit’ variant (scrambled egg, spek en champignons). Ik weet van de vorige keer dat ik daar bijna de hele dag op vooruit kan en ook de langere loop gewoon kan doen. Daarna ga ik heel lui weer slapen. Woef vindt het allemaal best en slaapt gezellig mee. Tussen de middag ga ik een uur zwemmen en daarna kleed ik me om om op pad te gaan voor de run. Het is stralend weer en even kom ik in de verleiding om lekker buiten bij het zwembad in het zonnetje te gaan lezen en rond te blijven hangen in de serre. Maar dat doe ik natuurlijk niet want buiten is het ook heerlijk. Ik neem vandaag de drone niet mee, want ondanks het mooie weer zal er weinig gelegenheid zijn om te filmen aangezien het bos nogal dicht is. Alleen op de heide zou het mooi zijn om een opname te maken maar uiteindelijk kies ik ervoor om de drone thuis te laten.

klik voor groot

Daarna zijn we al snel op pad en ik merk al dat ik best zware benen heb zo na het zwemmen. Ik besluit eerst maar eens lekker een uitgebreide warming up te doen, want ik weet al dat ik straks eerst een ‘klimmetje’ (voor nederlandse begrippen dan) voor de boeg zal hebben. Ik kies de route via Middachten maar daar ziet het zwart van de mensen en de auto’s. Er is een film sessie dus ik maak geen foto’s. Morgen nog maar eens langslopen in de hoop dat ze dan weer weg zijn.

klik voor groot


Het is stralend weer en het zonnetje levert prachtige herfstplaatjes met alle kleuren van de natuur. Volop genieten dus, maar ik heb het best warm merk ik. Woef en ik hobbelen moedig door en we hobbelen het heuveltje op en slaan naar links richting het bezoekerscentrum waar ik nou nog nooit geweest ben. Ik zie in het voorbijgaan op het bord ‘schaapskooi’ staan. Misschien een volgende keer toch eens kijken maar het lijkt erg druk dus deze keer sla ik even over. Het lopen gaat best goed, maar ik vind het toch wel vermoeiend. Als ik op het hoogteprofiel kijk, snap ik ook wel waarom het begin zo aanvoelt. Ook al stelt het allemaal weinig voor, het is niet vlak en dat voel je gewoon.

Na de schaapskooi slaan we rechtsaf richting het gebied waar soms de hooglanders staan. Deze keer zie ik jammer genoeg helemaal niets. Gek idee dat ze er wel zijn, maar blijkbaar ergens anders in het gebied. Ik stop om woef wat te drinken te geven maar die hoeft niets… Grrrrr straks weer proberen dus, want het is best warm ook voor haar en we moeten nog een heel stuk. Daarna loop ik al het heidegebied op. Los en rul zand dus een goede oefening. Vreemd genoeg heb ik er dit jaar totaal geen moeite mee. Ik hobbel er rustig overheen en maak alleen een paar foto’s omdat het zo ontzettend mooi is.

klik voor groot

Als ik een paar kilometer verder een bankje zie, stop ik even om waf weer water te geven (die overigens weer niks wil). Daar raak ik aan de praat met twee oudere fietsers die moeizaam hun fiets door het zand duwen. Ze vinden het leuk dat ik met de hond loop en vragen veel. Altijd aanspraak met mijn wafje, dat is duidelijk.

Als ik alles weer heb opgeruimd, loop ik weer verder. Nog een stukje rul zand en daarna sla ik rechtsaf over een fietspad waar ik ook rechts onverhard kan lopen. Dat doe ik om en om en dat voelt prima. Ik zie een paddestoel die ik geloof ik nog niet eerder zag en maak een kiekje.

klik voor groot

Het eerste stukje loopt nog even omhoog en daarna gaat het eindelijk heerlijk naar beneden. Eindelijk dan en dat komt ook op precies het goede moment. Ik hobbel voort en schiet weer een beetje op nu. Nog een klein hobbeltje en dan zijn we alweer bij het spoor en slaan we rechtsaf het bos weer in. Daar maak ik nog een prachtig plaatje van woef met het zonnetje achter haar door de bomen.

klik voor groot

Na 22 km klok ik af en ben ik weer bij het hotel. Straks weer lekker zwemmen! (dacht ik nog). Als we op de kamer zijn, geef ik woef te eten en ga ik zelf ook wat eten. Ik heb als proef camp maaltijden bij me, zodat ik eens kan uitproberen welke nu wel en niet smaken. Gisteren had ik van Mountain Foods een zalm/dille maaltijd maar dat was echt niet te eten. Vandaag probeer ik een peperdure Real Turmat maaltijd (game casserole) die er weliswaar niet lekker uitziet maar op zich wel dik en smakelijk is. Maar voor het geld (14 euro) geen aanrader. Lyo blijft mijn favoriet tot nu toe. Ik heb zelfs een toetje en hoewel dat een piepklein hapje is (die in een veel te grote zak zit) is het erg smakelijk moet ik bekennen.

klik voor groot

Daarna dommel ik wat en kleed ik me om voor een rondje zwemmen. Helaas blijkt het zwembad ineens gesloten wegens een technische storing dus ik baal verschrikkelijk. Ik had namelijk weer in het water willen proberen om iets met die heup te doen want die zit nog steeds niet helemaal OK. Jammer maar helaas. Dat wordt een vroeg nachtje en zo doe ik het ook. Ik wandel nog met woef en daarna ga ik lekker slapen. Morgen weer een dag!

klik voor groot

gegevens:

* 22 km
* 17 graden – zonnig

oktober 277 km – 2015 totaal 3.310 km