Dagelijks archief: oktober 3, 2015

03.10.2015 – tetford – 9 km

**03.10.2015 – tetford – 9 km**

Vandaag alweer de laatste dag hier in Lincolnshire. Vanavond stappen we op de boot en dan zit het er weer op. Ik heb 12 dagen achtereen gelopen, 1 rustdag gehad vanwege regen en het eerste weekend ook gelopen. Totaal ben ik dus 14 keer op pad geweest, waarvan 12 keer met S. en woef (deels in de kar). Het is uiteindelijk wel goed gegaan met het pootje, ook al heeft ze de hele vakantie een schoentje gedragen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Vandaag is het rondje echt voor woef, zodat ze lekker moe en goed uitgelaten de boot op kan vanavond. We kijken dus even serieus op de kaart welke route voor haar te doen is zonder dat de kar mee hoeft en wat ook nog een beetje leuk voor ons is. We kiezen uiteindelijk voor de start bij Platts Lane waar ik in het eerste weekend ook gelopen heb, gevolgd door een rondje Tetford en dan weer terug over Platts Lane. Dat is wel voldoende en daarna kunnen we dan een hapje eten in Belchford. Zo gezegd zo gedaan en als de auto is ingepakt (terwijl woef er vast in is gaan liggen zodat we haar niet zullen vergeten), gaan we op pad. Het is niet meer zo zonnig als alle afgelopen dagen. Bewolkt en een beetje somber. Wat hebben we enorm geboft met het weer! Twee weken (minus 1 dag) prachtig zonnig weer, zelfs zo lekker dat we de meeste dagen buiten in de tuin gegeten hebben en lekker daarna hebben kunnen luieren in het zonnetje. Heerlijk!

klik voor groot

Het is vreemd om weg te rijden bij het huisje maar het is niet anders. We rijden naar Belchford, even een stukje door en we parkeren bij de ingang van Platts Lane bij de grote farm daar. We maken even een drone video van ons samen vanuit lucht en lopen daarna over het erf richting het pad. Wat een gigantische wagens staan daar toch voor op het land!

Als we op Platts Lane zijn, brengen we de farm nog even in beeld met de drone, en proberen daarna opnames te maken van een soort ruine verder weg in het veld. Maar door de afstand en het licht wil dat niet zo lukken. Woef rent keihard heen en weer en heeft het reuze naar haar zin. We missen de kar dus totaal niet. De drone zat aanvankelijk nu achterop mijn rugzak, wat prima gaat overigens maar na de eerste opname bevestigen we de drone achterop de rugzak die S. bij zich heeft. Dat gaat ook prima.

klik voor groot


Het loopt prima over het of road stukje en het blijft leuk ondanks dat het geen zonnige dag is. Vorige week liepen we nog bovenlangs en genoten we van het uitzicht naar beneden! Veel te snel zijn we alweer aan het einde van het pad en slaan we rechtsaf naar Tetford.

klik voor grootWe maken een lusje om Tetford heen en lopen dan langs het kerkje. Een heuse kerk compleet met haantje bovenop. Leuk om even een drone opname te maken natuurlijk!

klik voor groot


We zien ook een aardige coffeeshop waar we nog nooit zijn geweest.

klik voor groot

Na het slingertje over de rustige weg lopen we weer via Platts Lane terug naar de auto. Een kort rondje maar woef heeft zeker de dubbele afstand gelopen en is helemaal blij en vrolijk. Dat was ook de bedoeling dus genoeg zo.

We maken nog even een opname van een van de landbouwmachines op het veld. Als ik weer over het erf loop, maakt S. een foto als ik langs een van de machines loop. De wielen zijn net zo groot als ik!

klik voor groot

Als we de fiets weer op het dak hebben, rijden we naar de Bluebell Inn in Belchford voor een hapje. Ik kleed me daar ook snel om zodat ik niet afkoel na de run. Lekker even zitten en uitrusten en daarna richting Hull rijden om op de ferry te stappen. Het zit er nu dan toch echt bijna op.

Op naar de volgende ronde dan maar weer in Nederland.

gegevens:

* 9 km
* 17 graden wisselend bewolkt

oktober 37 km – 2015 totaal 3.070 km