Dagelijks archief: september 15, 2015

15.09.2015 – hitland – 20 km

**15.09.2015 – hitland – 20 km**

Gisteren wilde ik in de avond gaan lopen maar toen ging het ineens onweren. Hoewel ik uiteindelijk geen bliksem heb gezien, weerhoudt onweer me er van om te gaan lopen. Dan maar niet. Vanmorgen leek het aardig weer, ondanks de harde wind. Woef gaat nog niet mee. Zooltje ziet er al prima uit maar ik neem geen risico met de UK voor de deur dus blijft ze thuis. Op zich prima want zo kan ik doen wat ik wil en eventueel de dijk ook bovenlangs meepikken. Zo doe ik het uiteindelijk ook. Ik merk vanaf de eerste paar honderd meter al dat het vandaag prima loopt. Het is prima weer ondanks de wind waar ik op het eerste stuk nog geen last van heb overigens. Ik hobbel zelfs de dijk op zonder dat mijn hartslag over de 138 kruipt. Dat is voor het eerst want meestal tik ik wel even de 140 aan daar. Gemiddeld loop ik op 130. Overigens dus niet vanuit ‘niks’ zoals ik wel eens op internet voorbij zie komen. Ik doe namelijk altijd een uitgebreide warming up en daarbij loopt de hartslag natuurlijk al iets op. Ik snap werkelijk niet dat er nog steeds lopers zijn die maar meteen beginnen met lopen. Maar ieder zijn ding natuurlijk!

Het lopen gaat prima, en voordat ik het weet zitten er alweer 12 km op de teller. Daarna ben ik voor mijn gevoel alweer op de terugweg maar ik loop gewoon nog 8 km verder. Eigenlijk wil en hoef ik helemaal niet te stoppen maar na 20 kilometer klok ik dan toch maar af. Ik kan volgens mij nog wel zo’n ronde lopen maar het is misschien wel genoeg.

Ik maak nog een foto van de route bij de golfbaan en van de afslagplaats en dan ben ik bij de auto. Fijn rondje gelopen.

klik voor groot


Op naar de volgende run, ik ben verrast dat het droog is gebleven!

gegevens:

* 20 km
* 15 graden – winderig

september 144 km – 2015 totaal 2.873 km