Dagelijks archief: april 4, 2015

04.03.2015 – rottemeren – 16 km

04.03.2015 – rottemeren – 16 km

Vandaag dus dag 2 van de 4×15 reeks in de voorbereiding op de BAW. Het is eigenlijk rotweer. Winderig en met de noordenwind waterkoud. Het zou ook rond 18 uur gaan regenen dus met een beetje pech lopen we nog in de regen ook. In tegenstelling tot gisteren heb ik ook een buff om en handschoenen en zelfs een hoofdband. Voor het begin met de warming up en het stukje met tegenwind ook wel handig, zo blijkt tijdens het lopen! Het is echt niet fijn om te lopen hoewel de wind me weinig doet. Genoeg oefening gehad in de UK met wind!

We starten weer met het rondje rond de plas. Het is tamelijk rustig, waarschijnlijk vanwege het weer. We lopen langs de bomen met de aalscholvers die broeden. Het is op de foto niet zo goed te zien maar de bomen zitten werkelijk vol met nesten en het is best een kabaal door de vogels daar!

klik voor groot


Ik besluit het eerste deel tegen de wind in op RWR te lopen. De snelheid daarbij is redelijk goed al loopt de hartslag ietsje buiten MAF maar alleszins acceptabel. Voordat ik er erg in heb, lopen we alweer de andere kant op en hebben de wind in de rug. Buff gaat af en de handschoenen gaan uit. Het voelt meteen een stuk warmer. Hoewel alles lekker loopt, krijg ik niet netjes mijn ademhaling in het gareel met mijn cadans. Hier op de vlakke weg is mijn cadans veel hoger dan in de UK offroad en ik moet mijn ademhaling daar nog een beetje op aanpassen merk ik. Mijn tempo op MAF is ook een stuk hoger en kennelijk moet ik gewoon weer even wennen.

Rond de 7e kilometer wordt woef ineens aangevallen door een enorme dikkerd. De baasjes staan erbij en kijken ernaar. Rare mensen heb je toch. Vervelend genoeg blijft die hond aan de gang en ik ga er ook van schelden en baal als een stekker. Inmiddels is mijn hartslag ineens 151 door dit geklooi. Ik schreeuw als een viswijf naar de hond en die mensen maar die kijken niet op of om.

Na het voorval gaan we weer verder. Irritant zoiets maar het lopen gaat al snel weer OK. Mijn lap gaat prima, maar het voelt op een of andere manier als jakkeren. Heel vreemd eigenlijk, want de hartslag blijft mooi laag, tempo is goed daarbij. We lopen verder en helaas valt inderdaad even na 18 uur de eerste bui. Het stelt niks voor maar we ploeteren even tegen de wind in door de regen.

Als we bij het einde van de plas zijn, lopen we over de eerste baan voor de extra lap en terug over de tweede baan. Daar zien we een lepelaar overvliegen. Het kadootje van de dag! Met bijna 16 km op de klok komen we weer bij de auto uit. Op naar de derde ronde van de reeks!

Als we wegrijden begint het zonnetje te schijnen en neemt de wind ook af. Dat belooft wat voor morgen!

gegevens:

* 16 km
* 8 graden – somber en winderig en een enkel buitje

april 50 km – 2015 totaal 1.106 km