Dagelijks archief: juli 31, 2014

31.07.2014 – rottemeren – 1M + 3M + 1M – totaal 11 km

**31.07.2014 – rottemeren – 1M + 3M + 1M – totaal 11 km**

Vandaag weer een brain training net zoals op 3 juli. Helaas is deze training er dus inmiddels meer dan 3 keer uitgevallen. Dat is jammer, want voor mij is dit echt een uitdaging en heel belangrijk om progressie te boeken. Maar wat niet gaat, dat gaat niet, dus vandaag gelukkig wel weer mogelijk!

Ik startte weer redelijk vroeg, net voor 7 uur in de ochtend. Helaas scheen de zon toch al uitbundig en was het eigenlijk al heel erg warm. Ik kwam ontzettend moeilijk op gang op de roeibaan. Werkelijk sukkelend deed ik mijn eerste mile op RWR. Ik kroop bijna. Moet dit een tempo training worden? Ik was mijn metronoom ook nog vergeten, dus geen externe prikkel om mijn poten op te tillen dus! Na de mile dan maar beginnen met de temporun. Niet nadenken, gewoon mantra opzeggen en ‘gaan’. ‘Ik ben fit en ik ben sterk…. Nou hahahaha ja hoor. Wafje liep dapper voor me uit. Tongetje uit haar bekkie al. Gossie. Ook al warm.

Na de roeibaan linksaf richting het bruggetje… Zware poten en ik kwam nauwelijks tegen het bruggetje op. Daar was ook de eerste kilometer voorbij. Ik zie in de gauwigheid als ik op mijn horloge kijk al traag tempo in het schermpje. Oeps.. dat is toch geen tempo training??? Balen maar gewoon doorzetten dan maar. Letten op lichaamshouding… cadans een beetje omhoog, hellen vanuit de enkels, geen heupknik, niet vanuit de benen lopen maar vanuit de kern. Kracht is niet nodig, gewoon laten vallen en vooruit maar. Toch is de eerste mile redelijk snel voorbij. De tweede kilometer komt al snel in beeld en ik ben al een flink stuk sneller. Gelukkig. Nog even doorzetten….en ja, daar is de 2,5 km al in beeld. Ik weet niet meer wat daar stond als tijd want ik keek te laat. Bij de derde kilometer zie ik dat ik al bijna op mijn streeftempo ben uitgekomen. Nu dus vasthouden maar… De zon schijnt uitbundig. Pal op mijn gezicht. Ik heb het berewarm, het zweet druipt over mijn gezicht. Mijn lichaam is niet eens echt warm, maar ik zweet gewoon als een otter en ik heb een heel warm gezicht. Niet zeuren nu, gewoon even doorlopen, voordat ik bij de snelweg weer ben, is het rondje al klaar. De vierde kilometer komt in beeld…. Het gaat best aardig, af en toe tikt de hartslag de 157 aan en dat merk ik op zich wel. Maar het mag ook gewoon bij dit tempo. Niks aan de hand, eigenlijk gaat het makkelijker dan de vorige keer toen ik echt wilde stoppen om even te wandelen. Nog maar een kilometertje, er kan dus niets meer gebeuren….. En ja… ik klok af op een keurige pace, ruim 15 sec/km sneller dan op 3 juli en gewoon mijn 10K tempo van dit moment. Helemaal niet gek met dit weer. Niet slecht en het is blijkbaar wel trainbaar dus. Jammer dat er drie van deze trainingen zijn uitgevallen.

Ik sukkel nog een mile door en die is toch echt een stuk sneller dan de eerste opwarm mile. Ik heb op de grafiek ook aardig wat drift in deze 5K, maar de warming up was niet optimaal. Daarom valt het me eigenlijk nog mee dat ik toch nog redelijk op stoom gekomen ben.

Woeffie heeft het ook prima gedaan. Ze bleef gelukkig aardig bij me rond de plas. Voor zaterdag staat er nu eigenlijk een 10k race op het schema. Maar het wordt weer erg warm. Ik denk dat ik maar zelf een test run probeer te doen, met S. op de fiets gewapend met horloge en planning qua tijd. Ik zie mezelf niet met 26 graden ineens een goede race lopen, maar in de ochtend kan ik er misschien nog wel iets aardigs uitpersen.

Nu eerst lekker rustdagje.

Gegevens:

* 11 km
* temp 21 – onbewolkt, zonnig

juli 283 km – 2014 totaal 1.747 km