Dagelijks archief: juli 24, 2014

24.07.2014 – garderen – ronde 2 – 13 km

24.07.2014 – garderen – ronde 2 – 13 km

Na mijn dutje van vanmorgen na de ochtendrun dus aan het begin van de avond op stap voor de tweede run. Een rustige ronde met als eindpunt de ijssalon in het dorp. Ik besloot de blauwe route te doen, maar zag tot mijn verrassing dat die maar 6 km was. Ik herinnerde me 10, maar dat was dus niet zo. Na dat rondje moest ik dus gewoon even doorlopen en er kilometers aan vast knopen. Ik wilde ongeveer 12 km lopen maar dat werd ietsje langer. Deze keer deed woef het iets beter qua warmte. Ik niet. Ik zweette als een otter en had het enorm warm. Het water droop van mijn hoofd en toen ik halverwege weer stopte om woef water te geven uit het bakje in mijn rugzak, droop alles werkelijk van me af. Jakkes. Maar wafje dronk wat en keek me weer aan om verder te gaan. Zij had er dus minder last van deze keer (gelukkig).

klik voor groot

Ik had het op een gegeven moment wel gezien eigenlijk. Maar toen was ik er nog niet… even doorzetten dus maar. Het was alleen maar warm, mijn hartslag bleef eigenlijk prima laag dus niet zeuren. Gelukkig ging het laatste stuk over het fietspad. Eindelijk geen zandpaden en ruiterpaden meer. Ik had het ook wel even gehad met al dat zand en die zachte rommel om eerlijk te zijn. Over het fietspad bereikten we het dorp weer en vanaf daar was het maar een klein stukje nog naar de ijssalon. Heerlijk ijsje en een thee, dat had ik wel verdiend. Woef dronk water en ging er heerlijk bij liggen en was braaf.

klik voor groot

Vandaag al met al toch best weer een stukje gehobbeld zo samen (21 km) dus niet ontevreden. Helaas weer geen zwempartij, dus geen oefeningen. Laatste nachtje, morgen weer naar huis en dan weer verder met het schema. Dat betekent dus weer een lange run aanstaande zaterdag. Ben benieuwd hoe warm het dan weer is en hoe ik het ga doen met waf. Ik vind eigenlijk dat ze even een stapje terug mag/moet doen, zeker met dit warme weer. Afwachten dus maar wat het gaat worden.

Gegevens:

* 13,5 km
* temp 23

juli 219 km – 2014 totaal 1.683 km

24.07.2014 – garderen – ronde 1 – 7,5 km

24.07.2014 – garderen – ronde 1 – 7,5 km

Om 5 uur gaf ik woef eten, en om 6.15 waren we al op pad voor ons rondje. Ik was toch wakker, dus dan maar lekker vroeg even op pad voor een eerste rondje. Ik had al besloten dat ik vandaag twee rondes zou doen, eentje nu en eentje vanavond.

De ochtend voelde heerlijk nog en ik was van plan om een soort temporondje te doen, zo ver dat zou gaan met deze ondergrond en parcours. Toen ik langs de camping liep, was alles nog in diepe rust. Wat een verschil met gisteravond toen iedereen aan het bbq-en was en het overal naar eten rook. Zo is het wel vredig op een camping, maar het lijkt me dus niets. Het hotel is overigens ook niks met dit warm weer natuurlijk. Veel te warme kamers. Maar gelukkig niet teveel herrie, dus dat scheelde weer wat.

Ik besloot de rode route maar gewoon te volgen, ik wist al dat het een 5 km rondje zou zijn, plus warming up en cool down naar hotel. Leek me prima. Ik liep weer op de Pure Grit. Gisteren beviel me dat eigenlijk wel dus die korte ronde van vandaag kon ik er dan ook wel mee doen.

klik voor groot

Het bos ligt er erg onverzorgd bij. Overal takken en rommel, ook op de uitgezette routes. Heel merkwaardig, kan me niet herinneren of dat de vorige keer ook zo was. Maar goed, het is een goede training om bij de les te blijven en nergens over te struikelen!

Het rondje ging wel aardig maar toen ik terugliep, begon ik te twijfelen of ik niet door zou lopen. Het was zo heerlijk qua temperatuur nu! Maar goed, ik had nu eenmaal de temporun gedaan en daar wilde ik het voor nu even bij houden. Om 7.30 zat ik dus al aan het ontbijt. Heerlijk vers brood van Vlaams Broodhuys, echt genieten zeker als je normaal geen brood eet.

Daarna weer geen zwembad, dus heb ik maar lekker geslapen tot 12 uur. Blijkbaar nog wat in te halen van de vorige week toen ik in Aken was!

Gegevens:

* 7,5 km
* temp 20

juli 205 km – 2014 totaal 1.668 km