Dagelijks archief: mei 11, 2014

11.05.2014 – assignment 22: 14 x 1.600 – afgebroken

**11.05.2014 – assignment 22: 14 x 1.600 – afgebroken**

Voor vandaag staat er weer een lastige training op het programma. Maar liefst 14 keer een 1.600-tje. De vorige keer waren het er nog 12 en dat ging wel aardig en dit zou de laatste reeks zijn in het schema. Maar er staat een keiharde wind en de regen klettert naar beneden. Dat geeft allemaal niets, dus ik ga gewoon op weg voor de training maar vraag me wel af hoe het zal gaan met die wind. Net voor vertrek zie ik dat de Bondi totaal uit elkaar gescheurd zijn aan beide voeten. Geweldig. Die ga ik dus eerst maar proberen te plakken met mijn tape.

Ik neem een waterdicht tasje mee met wat water en een softflask met GenUcan voor halverwege, want de training zal toch ruim 30 km zijn en dan is het een mooi moment om nog een keer te experimenteren met de voeding voor langere runs. In de stromende regen arriveer ik mijn de roeibanen voor de start van de training en ga op weg met mijn tasje naar het een na laatste controle huisje langs de roeibaan. Daar leg ik mijn spullen neer, en ik zal daar mijn rondjes gaan lopen. Tegen de wind in het het aardig buffelen maar uiteindelijk ben ik aan het einde van de baan en kan ik beginnen. Tegen de wind in…. de adem wordt me bijna ontnomen maar ik ploeter moedig door en kom bij het keerpunt….en heb de wind ineens in de rug. Dat loopt lekker en veel sneller dan het eerste stukje ben ik alweer bij het keerpunt en buffel ik weer tegen de wind in. Ik kijk op mijn horloge en zie enorme verschillen in windje mee en windje tegen. Ook qua hartslag. Ik ploeter door en eigenlijk is het meer een soort strijd om het gemiddelde nog ergens op peil te houden. De eerste lap zit erop en de eindtijd is op zich prima, maar dit is natuurlijk geen normale mile repeat op deze manier. Het is de bedoeling om een beetje vlakke mile repeat te trainen en op deze manier vliegt ook de hartslag binnen een lap omhoog en omlaag. Tijdens de rustlap twijfel ik en denk na. Wat zal ik nou doen? Voordat ik het weet is het alweer tijd voor de volgende lap en die gaat precies hetzelfde natuurlijk. Beuken tegen de wind in en lekker lopen met wind mee. Snellere eindtijd maar daar gaat het helemaal niet om en zo kan ik ook niet doseren voor de hele reeks. Dit wordt dus niks. Ik loop prima, heb het ook naar mijn zin ondanks de regen en de storm maar qua training gaat dit niet lukken zo.

Ik besluit te stoppen en hobbel met mijn tasje onder mijn arm weer terug naar de auto. Twee mile repeats gedaan, tempo kilometer met tasje onder mijn arm en verder niet zoveel, totaal maar 7 schamele kilometers.

Thuis verder op de loopband of morgen dan maar opnieuw een poging wagen?

Ik besluit tot het laatste. Morgen nog een mile repeat training dan maar doen, maar waarschijnlijk geen 14 repeats. Ik heb vandaag al wat gedaan en het wordt steeds korter op volgende week. Niks aan te doen, zo belangrijk is het ook niet met alle tempo blokken en afwisseling van de laatste weken. Op naar de volgende.

Gegevens:

* 7 km
* 10 graden

mei 67 km – 2014 totaal 1.044 km