Dagelijks archief: mei 9, 2014

09.05.2014 – MAF test – hitland – 11 km

**09.05.2014 – MAF test – hitland – 11 km**

Vandaag lekker rondje gelopen en besloten om weer een MAF testje te doen. Dat ging prima deze keer en ook alweer een stuk beter dan de vorige keer. Ik was een beetje te warm gekleed in een LM shirt, jack, buff, en lange tight maar het viel niet eens tegen zo ondanks de wind en het was zowaar droog tijdens het rondje. Het blijft een periode met raar weer, veel wind en koel voor de tijd van het jaar. Omdat ik een jack droeg, kon ik mooi even wat foto’s maken van Hitland en woef.

klik voor grootIk ben verrast dat deze test alweer progressie laat zien ten opzichte van de eerste terwijl ik nog niet zo lang bezig ben. Leuk om te doen ook!

Gegevens:

* 11 km
* 14 graden

mei 60 km – 2014 totaal 1.037 km

plannen voor 2015

**plannen voor 2015**

Met 2014 nog niet eens op de helft, kijk ik toch vast een beetje vooruit naar 2015. Wat wil ik? Wat kan ik? Wat is leuk? Wat is verstandig? En wat onverstandig? Juist die laatste aspecten zijn belangrijk en maakt dat ik nu vast moet gaan nadenken over 2015. Ga ik een lange afstand loop doen? Doe ik dan iets op 1 dag of over meerdere dagen verspreid? Ik wil natuurlijk alles tegelijk, maar dat kan simpelweg niet. Via de beslisboom komt er dan automatisch een pijltje naar ‘onverstandig’ en nog een pijltje richting de prullenbak. Zo krabbel ik zomaar wat opties op een kladje en zet daar aantekeningen bij. In welke periode valt het? Waar is het? Wat kost het? Is het haalbaar?

Natuurlijk ben ik komende winter weer in Schotland en de UK. Ik hoop daar ook weer de ultra te doen die ik al eerder liep. Althans, dat denk ik. Is dat dan een mooie opstap naar de West Highland Way? Kan ik dat aan? Ongeveer 160 km? Kan woef dat aan? Het hangt ook van het weer af, en dit jaar was april nou niet bepaald super met veel sneeuw op de pas bij Glencoe. Er lag drie meter sneeuw op de berg daar en het was een geweldig wintersport seizoen. Zou dat een probleem zijn? Later in het jaar is lastiger vanwege de midges (muggen) en ook vanwege de lammetjes op Conic Hill waardoor ik niet meer overal met woef overheen kan. Of het moet verschuiven richting augustus of september. Maar dan zou ik eigenlijk ofwel de DOTH doen ofwel St Oswalds ultra denk ik. Hoewel…. misschien moet ik niet zowel de WHW doen in mijn eentje (als meerdaagse ongeorganiseerd) als de DOTH (43 mile ultra race) want dat gaat over hetzelfde traject. En als ik zelf de WHW doen, wil dan ook ooit nog die route als ultra lopen? Vast niet. Grrrrr. Maar ik kan deze tocht niet meer heel lang uitstellen aangezien woef ook steeds ouder wordt en 160 km toch best een stuk is. En over hoeveel dagen moet ik dat dan verdelen? Ik liep afgelopen winter al de 5th stage en dat was gaaf. Komende winter wil ik wel weer een stukje doen, dan de 6e etappe.

En die St Oswalds, loop ik dan niet erg over bekend terrein aangezien het start op Holy Island en daarna dezelfde route volgt als de routes die al uit mijn hoofd ken? Eerst maar eens zien of die ultra volgend jaar ook wordt gehouden want dit jaar maakten ze een domme fout met de getijden. Ook deze run schijnt niet te kunnen kijken op de kalender (zo lijkt het). Zucht.

En Hadrian’s Wall dan? Dat lijkt meer verhard te zijn en dat trekt me niet zo erg aan. Of zou het wel leuk zijn? De afstand kan in 1 dag of 2 dagen gelopen worden. Maar 100K? Ik zou liever de opstap maken richting 60 tot 80 kilometer denk ik.

Stond er niet op mijn lijstje ook nog de Causeway ultra of marathon? Daar zouden we een leuke citytrip van kunnen maken. Ik was al eerder in Noord Ierland en het lijkt me gaaf om langs die kust te hobbelen. Dat kan in mei en in september want er zijn twee aanbieders van deze run.

Ik kijk naar mijn papiertje vol aantekeningen en gedachten spinsels. Wat moet ik hier nu mee? Er staan nog veel meer afstanden en bestemmingen op. Maar alles tegelijk kan niet. Is ook niet verstandig. Maar toch…. je kunt niet onvoorbereid iets gaan doen, dus ik zou wel ergens naartoe moeten werken als ik voor iets heel nieuws wil gaan trainen.

Ik verfrommel het papiertje en alles verdwijnt in de prullenbak. Had ik niet gezegd dat ik eerst eens eind mei zou afwachten? Daarna mag ik een maandje heerlijk rommelen en genieten van een prachtige omgeving. Ik kan dan mooi eens kijken hoe het allemaal gaat. Ergens in mijn achterhoofd klinkt nog steeds een vaag stemmetje. ‘Too good to be true’. Maar dan zegt mijn andere stemmetje terug dat ik geen echte gekke dingen doe. Dus ‘why would it be too good to be true?’ Aan de andere kant weet ik ook heel goed dat het ineens afgelopen kan zijn of dat ik dingen toch niet meer kan. Dat geeft ook een soort ‘haast’ gevoel.

Ik weet het dus even niet. Over ruim twee weken is het echter al ‘eind mei’. En dan zit ik vast weer met mijn papiertje voor mijn neus te krabbelen en na te denken over wat ik wil doen. Wat was het simpel vorig jaar, toen ik een dwaze droom had om de eerste ultra te lopen op maart 2014. Daar schreef ik me dan uiteindelijk in augustus voor in en op 1 maart van dit jaar was het al zo ver.

En wat liep het makkelijk! Geen enkel probleem en daarmee lijken deze afstanden dus ook geen probleem. Dit jaar liep ik vanaf 19 januari al meerdere keren een 40-er of meer en dat bevalt prima. Maar ja, dat stemmetje weer……

Eerst maar eens even genieten van alles wat ik al gelopen heb. Beetje mijmeren over nieuwe plannen en over 6 weken weer verder kijken. Tot nu toe zijn alle plannen gelukt en gaat het goed. Op naar 2015 dan maar. Ik voel me een geluksvogel dat ik al zoveel kilometers mocht maken in zulke mooie gebieden. Ik zal eerst het fotoboek maar eens gaan updaten, dan kan ik nog even nagenieten van alle mooie routes. Winter 2013/2014 staat er nog niet eens bij!