Dagelijks archief: april 26, 2014

26.04.2014 – assignment 20: 29 miles – krimpenerwaard – totaal 43 km

26.04.2014 – assignment 20: 29 miles – krimpenerwaard – totaal 43 km

Vandaag stond weer een lange duurloop op het programma. Maar ik vond de 29 miles echt te veel voor dit moment en ook niet zinvol en ik besloot de gemaakte route in te korten van te voren zodat we ongeveer boven de marathon afstand uit zouden komen. Het was de bedoeling om binnen de MAF zone te blijven en ik deed de route ook RWR en dat lukte prima.

Vanmorgen vertrokken we niet al te vroeg omdat we anders te vroeg bij het voetveertje in Ouderkerk aan zouden komen. De goede man heeft namelijk nogal een lange lunchpauze! Dat gaf me alle gelegenheid om in de ochtend even alles klaar te maken voor de lange run. Insmeren tegen de zon, spulletjes pakken en voeding voor onderweg eten en klaarmaken. Uiteindelijk kwam ik precies gelijk aan met S. bij de parkeerplaats om te starten. Voor de zekerheid extra schoenen mee, omdat de vorige keer de tarmacs nogal krapjes werden aan het einde van de run. Deze keer viel dat gelukkig mee en ik heb de hele route op de tarmacs gelopen.

Al snel na aankomst waren we dus op weg. Woef mocht lekker even het eerste stuk loslopen om nog even te plassen en te snuffelen voordat ze in de kar moest op weg naar Moordrecht.
Ik had de Garmin op 5 km laps gezet en nadat ik had gezien dat de eerste lap iets te snel ging, zakte ik dus ietsje af en liep vervolgens alle andere laps ongeveer even snel. De gemiddelde HF is ook mooi rond de 130 gebleven en ik heb geprobeerd om alle HRmax rond de 138 te houden. Heel af en toe piekte het even vooral bij de lap waar we even moesten aanzetten om het voetveertje nog te halen, en als ik ergens even een dijk op moest hobbelen. Maar dat hogere max was echt maar 1 of 2 slagen dus ik ben dik tevreden. De metronoom tikte rustig door op 166 en daarmee had ik een hele rustige ademhaling die in de richting kwam van 2/6 als ik telde maar vaker ademde ik gewoon door mijn neus of liep ik te kletsen.

klik voor grootNa het veertje bij Moordrecht even door het dorp en richting een mooi fietspad lopen. Dat deel hadden we nog nooit eerder gedaan en dat was erg mooi. Lekker veel en kleurrijk onkruid en veel dieren.

klik voor grootHet was prima weer ook, een flauw zonnetje bij het begin, licht windje voor het lekkere en niet super heet. Ik startte met mijn petje op maar dat was een beetje warm. Daarna heb ik dat omgewisseld voor een nieuwe coolcap. Als die dingen maar nieuw zijn, doen ze het prima en dat was de hele weg lekker, ook al heb ik vrij vaak nieuw water erop gedaan. Nog steeds een vinding die dingen.

Aan het einde van het mooie fietspad moesten we even langs een autoweg lopen (op een rustig fietspad) en dus moest woeffie even in de kar! Huilen natuurlijk, ze leek wel een speenvarken. Maar alles ging goed en zo lang ze me maar kon zien, leek het al wat beter. Het was duidelijk wel allemaal een beetje spannend voor haar. Maar over een poosje zou ze weer lekker mee kunnen lopen.

In verschillende dorpjes waren activiteiten voor Koningsdag maar nergens hadden we last van drukte of afsluitingen gelukkig. Eigenlijk hobbelden we rustig voort, woef soms uit de kar en soms in de kar. Onderweg dronk ze eenmaal wat maar dat is niet eens makkelijk want als ik doorloop, wil ze met me mee en heeft ze geen oog meer voor een waterbakje natuurlijk.

Toen we in het Loetbos kwamen, mocht ze weer lekker uit de kar en kon ze meerennen. Dat vond ze wel wat. Onderweg hadden we het nog aan de stok met een racefietser die echt zo aan kwam tijden van ‘ik rij jullie lekker omver’. Op het laatste moment week hij toch uit en riep dat we boeren waren. Nou liep ik gewoon links, met de hond aan de knie links en had die man helemaal geen last van ons, maar blijkbaar was het toch nodig om even gebaren te maken en te schelden. Zonde van de energie.

klik voor grootVia het loetbos liepen we alweer richting het voetveertje in Ouderkerk. Toen we langs de IJssel liepen, zagen we dat het veertje aan de andere kant lag en onze kant op zou komen. We moesten dus even aanzetten zodat we het veertje zouden halen want normaal ligt het aan de andere kant en dan zouden we weer moeten wachten (en stijf worden). Op dat moment ging de HF natuurlijk boven de MAF zone uit maar dat maakt niet uit. We waren keurig op tijd en al snel waren we weer bij de overkant. De aanlegsteiger is helemaal veranderd en echt mooi geworden. De overtocht voor het piepkleine stukje kostte maar liefst 3 euro. Ik grapte dat we daarvoor bijna naar de Uk konden varen! Die man is ook zo somber en grauw ongelooflijk. Wat een plezier heeft die man in schippertje spelen (not).

Na het pontje nog even rechtsaf langs de IJssel om aan het einde weer Hitland in te lopen voor het laatste stukje. Het voelde allemaal prima, dus die andere lap kon er ook nog wel bij. Dat is het voordeel van een route waar je aan het einde nog wat kunt rommelen met de afstand!

Uiteindelijk zat de run qua afstand er op en kon ik met de cooldown beginnen. Meteen eerst even woef verzorgen, want met haar eten kwamen we niet uit qua timing. Ze kreeg dus niks omdat rennen en eten nu eenmaal niet samen gaat, en dat betekende toch even kotsen tegen het einde. Maar nu kreeg zij meteen een bakje voer en lekker water. Ook weer geregeld.

Ik heb nergens problemen gehad, de accu bleef lekker doordraaien en het tempo is totaal vlak gebleven. Geen idee waarom het zo liep zoals het liep vandaag maar het was weer leerzaam.

klik voor groot

Zo kwam er vandaag na 43 km een einde aan ons rondje. Het liep allemaal erg makkelijk, ik had op zich nog wel een tijdje door kunnen gaan, maar zo was het genoeg. Op naar de volgende training!

klik voor groot

Gegevens:

* 43 km
* 19 graden
* HF average during run 130
* hydratie: 2L
* suikerspiegels: 4,7 fasting, na genUcan 5.7 na run 5.7 dalend naar 5.0 thuis 5.1

april 223 km – 2014 totaal 966 km