Dagelijks archief: april 22, 2014

22.04.2014 – veluwezoom – 23 km

22.04.2014 – veluwezoom – 23 km

Vandaag het tweede rondje over de Veluwezoom. Ik besloot om hetzelfde rondje te doen als de vorige keer, omdat het ook wel prettig is om te kunnen lopen zonder op de route te hoeven letten en ik nam aan dat ik de weg nog wel zou weten.

klik voor groot

Ik had vanmiddag eerst (als oudje) een tukje gedaan en daarna gingen we op pad voor de loop. eerst even richting Middachten maar daar kwam ik helemaal niet omdat ik niet door het veld kon. In twee weken was alles overwoekerd en aangezien we in Nederland zijn, houden boeren dus niet het pad open (zoals in de UK). Ik moest dus terug! Maar daarna waren we al snel weer op pad, eerst langs het kasteel, daarna over het spoor het bos in en alsmaar doorlopen eigenlijk. Deels over een fietspad, deels over een zacht pad. Uiteindelijk afslaan richting het gebied met de Schotse Hooglanders.

klik voor groot

Bij de koeien besloot ik even te stoppen om woeffie wat water te geven. Het was erg droog en warm en ik had niet voor niets na de vorige keer zonder water een speciaal nieuw bakje voor haar gekocht dat ik meezeulde in mijn rugzak. Ik had altijd al een quencher, maar die is zoekgeraakt en daarvoor in de plaats kocht in destijd een Bivy Bowl. Die laat zich echter niet zo erg goed opvouwen, is wel superlicht maar niet geschikt voor de rugzak. Inmiddels zit er dus weer een quencher in de rugzak en dat werkt prima. Uit de softflask haalde ik wat water en klaar is kees, madam kon drinken en deed dat ook graag! Al snel waren we weer op pad en dat was nog aardig zwaar over het mulle droge zand!

Het was ontzettend droog en niet al te gemakkelijk en ik zag aan woeffie en haar droge tong dat ze eigenlijk nog wel wat meer water wilde. Tsja, dan blijkt dus die ene softflask niet al teveel maar van de vorige keer wist ik dat er voor het laatste stuk nog een boerderij stond. Wie weet zou ik iemand zien aan wie ik water kon vragen!

klik voor groot

Gelukkig stond de eigenaar van de boerderij net zijn paard te wassen, en ik mocht binnenkomen op het terrein om het bakje te vullen en nog een softflask te vullen met water. Woeffie dronk ook daar weer gulzig uit haar bakje. Dan te bedenken dat ze totaal geen water drinker is! Ze had dus echt dorst. Maar nu konden we zeker even vooruit en na de man bedankt te hebben, gingen we weer op pad voor ons laatste stuk van 8 km.

Pas op dat laatste stuk merk je dat je toch met vals plat wel wat omhoog gegaan bent blijkbaar. Want gelukkig liepen hele stukken lekker naar beneden en konden we een beetje doorsukkelen. Niet helemaal tevreden maar een stuk gemakkelijker dan de vorige keer toen de brandstof tank echt helemaal leeg was op het laatste stuk! Na 23 kilometer kwamen we weer bij het hotel. Daar heb ik natuurlijk weer heerlijk gezwommen en…. even weer in de zon geluierd op een ligbank. Zalig! Morgen nog even zwemmen en dan zit het er alweer op.

klik voor groot

Gegevens:

* 23 km
* 18 graden

april 172 km – 2014 totaal 915 km