Dagelijks archief: april 19, 2014

19.04.2014 – assignment 19: 12 x 1.600 (5′) – totaal 26,5 km

**19.04.2014 – assignment 19: 12 x 1.600 (5′) – totaal 26,5 km**

Op 15 maart liep ik volgens mijn schema 10×1.600 maar vandaag stonden er dan 12 op het schema. Nu ik eindelijk een betrouwbare hartslagmeter heb, gebruik ik die gegevens ook weer tijdens de training. De Maf test liep heel goed, dus daar was ik blij mee. Kennelijk heb ik toch iets goed gedaan het afgelopen jaar.

Helaas stond er vandaag vrij veel NO wind en had ik daar dus behoorlijk last van op de oneven laps tijdens mijn heen en weertjes. Ik besloot dus de effort vast te houden op hartslag, waardoor ieder rondjes met tegenwind dus steevast 10 a 11 seconden langzamer was dan de andere kant op. Zo zie je dus meteen mooi wat het effect is. Op de even rondjes had ik overigens ‘last’ van de warme zon die het erg warm maakte.

Het was dus een training waarbij ik niet alleen een behoorlijke afstand met veel tempo training moest afwerken, maar ook nog eens kon opboksen tegen wind en moest afzien in het zonnetje. Zo is er altijd wel wat, maar dit soort dingen zijn prima om mee te trainen.

Omdat het toch behoorlijk warm was, had ik besloten toch een korte broek aan te doen. Tsja en als je dan kiest voor een los broekje in plaats van het iets langere compressie short (dat eigenlijk helemaal niet koel is en nog vrij lang is) dan krijg je dus een stuwpoot links. Jammer maar helaas. Dit broekje kan dus niet en al helemaal niet op deze afstand. Was dus een extra handicap tijdens de training en het zorgde ervoor dat ik dus totaal niet met de metronoom uit de voeten kon omdat ik simpelweg mijn benen niet zo snel vooruit kreeg. Overigens viel het me nog mee, want terugkijkend zag ik dat de cadans niet eens zo laag was als ik dacht tijdens het lopen. Dat is dus ook puur een gevoel door de enorme stuwing.

De eerste laps gingen eigenlijk prima, rustig begonnen zoals ik van plan was en op zich eigenlijk vrij vlak maar zoals gezegd dus met de tegenwind laps 10 a 11 seconden langzamer. Na mijn zesde rondje kwam S. aanfietsen met lekker water en water voor de spons. Dat was erg fijn. Ik had overigens de Nathan op mijn rug en die striemde enorm op mijn topje dus ik was blij dat ik na het achtste rondje de rugzak af kon doen. Normaal loop ik deze training nooit met iets op mijn rug, maar ik kon vandaag niets onderweg neerleggen. Grappig genoeg kreeg ik nu bijna lap 11 en 12 er niet meer uitgeperst, en vorige keer gebeurde dat bij lap 9 en 10. Mentaal dingetje? Of wen je dus echt aan de afstand? Geen idee, er staat nog eenmaal een dergelijke training op het programma en dan 14×1.600 dus we zullen het zien.

Gegevens:

* 26.5 km
* 19 graden – erg winderig

april 138 km – 2014 totaal 858 km