Dagelijks archief: april 2, 2014

02.04.2014 – ellecom – 11 km

02.04.2014 – ellecom – 11 km

Vannacht echt rot geslapen. Misschien door het bed hier in het hotel, misschien door de warme run van gisteren, ik heb geen idee. Maar ik was redelijk brak toen ik opstond. Had ook erge trek dus na het wandelingetje met woef ben ik eerst maar eens gaan eten. Daarna even rustig aan en lekker gezwommen. Dat was heerlijk en ik kon meteen even oefeningen doen. Daarna slapen en even rustig aan. Woef lag ook voor pampus tot mijn verrassing en keek niet op of om. Meestal zeurt ze om eten of aandacht maar deze keer lag ze op haar bed en sliep muisstil. Dat voorbeeld volgde ik dan ook maar.

In de middag weer een wandelingetje maar daar deed ik haar niet echt een plezier mee zo in het warme zonnetje en samen schuifelden we door het weiland nabij Middachten. Terug naar het hotel dan maar weer, we zouden immers toch gaan lopen vanavond dus voor beweging hoefde ze nou niet direct buiten te blijven. Ik besloot voor de tweede keer lekker te gaan zwemmen en oefeningen te doen. Voor lopen leek het me toch nog te warm. Ik heb zelfs even buiten in de zon op een ligbed gelegen. Dat doe ik dus echt nooit, heb thuis niet eens een ligbed maar eigenlijk was het heerlijk. Het voelde echt als vakantie, wat was ik een enorme bofferd met dit weer!

Na het zwemmen werd het dan uiteindelijk toch echt tijd voor een loopje en tegen 18 uur gingen we op pad. Ik had op de telefoon een kort rondje gezien (maar niet nagemeten) dat op de weg zou blijven en vlak zou zijn. Dat leek me dus wel geschikt na alle kilometers van de afgelopen dagen (ik zou uiteindelijk 85 km hebben gelopen in 5 dagen met 1 rustdag). Het voelde lekker buiten, de zon had haar kracht verloren dus dat was een stuk beter. Even richting de snelweg en over het viaduct. De weg was heel rustig dus dat was prima lopen voor woef en mij. Ze kan gewoon los lopen en dat is heerlijk.

klik voor groot

Het was op zich vrij ‘saai’ maar wel leuk om eens deze kant te zien waar ik nog niet eerder liep. Richting een plas en later richting de IJssel. Dat leek me wel mooi. Ik kwam op een gegeven moment bij een veldje waar mensen met modelvliegtuigjes aan het vliegen waren. Er was iemand bij de auto bezig dus al snel raakten we aan de praat over de dure hobby (‘praat maar niet met mijn vrouw want dan heeft ze er direct een vriendin bij’ sprak de man toen ik het over de kosten van de hobby had). Dat was leuk om te zien en ik hoorde dat ze binnenkort niet meer mochten vliegen op die plek ‘omdat de paarden het ingepikt hadden’. Ik wist toen nog niet waar de man het over had maar ik denk dat ik het nu wel weet.

klik voor groot

Toen ik verder liep, kwam ik namelijk bij een enorm gebouw met stallen en weilanden. Alles zag er pico bello uit en ik snapte aanvankelijk niet wat het nu precies was. Een fokkerij en dekstation voor paarden. Alles was hier ook ‘paard’ wat de klok sloeg. Overal weilanden met afrasteringen, stallen en enorme terreinen voor de paarden en wagens etc. Ik wist niet wat ik zag. Dat vind ik nou zo leuk aan het lopen. Je komt altijd leuke mensen en nieuwe dingen tegen die je anders niet zou zien. Of omdat je er voorbij rijdt, of omdat je er simpelweg niet komt met wandelen qua afstand.

Ik genoot van mijn rondje maar ik moest wel lachen omdat het rondje dus helemaal niet zo kort zou zijn als ik dacht. Ik had notabene nog bedacht dat als het erg kort zou zijn, ik nog wel even naar Middachten zou kunnen lopen. Nou, dat zou er dus echt niet van komen want het was al veel meer dan ik had bedacht van te voren. Geeft niet, en ik weet dus nu hoe groot de afstanden zijn op de telefoon als ik op die kaart kijk! Weer wat geleerd.

Uiteindelijk liep ik langs de IJssel. Dat was wel mooi om even te zien. Ik moet nog eens op de kaart kijken of er niet ergens dichtbij betere fietspaden zijn waar je kunt lopen zo langs het water want het is erg Nederlands en mooi ook.

klik voor groot

Uiteindelijk sloegen we weer rechtsaf om een stukje onverhard te lopen terug richting de andere lus. Het was een mooi rondje en na 11 km waren we weer bij het hotel. Het lopen ging gelukkig prima.

In de avond nog heerlijk gezwommen en daarna lekker vroeg gaan slapen en geslapen als een os. Het zit er weer op maar wat heb ik het weer leuk gehad! Op naar onze volgende avonturen.

Gegevens:

* 11 km
* 20 graden – zonnig

april 33 km – 2014 totaal 761 km