Dagelijks archief: oktober 16, 2012

16.10.2012 – hitland 8,5 km

16.10.2012 – hitland 8,5 km

Vandaag een rustig rondje na de ruim 30 km van afgelopen weekend. Alles voelde prima en ik besloot mijn voeten maar te verwennen met de Merrells die lekker licht zijn en ruim rond de tenen. Mijn arme teentjes hadden natuurlijk aan het einde van de run van zondag nogal wat te verduren gehad in de te kleine Brooks. Beetje jammer wel. Ongelukkig genoeg had ik toevallig links geen toe protector gebruikt. Rechts gelukkig wel.

Hoewel het vanmorgen somber, donker en vooral erg nat was, klaarde het ineens op en scheen het zonnetje. Ik was dus ook veel te warm gekleed met mijn lange mouwen shirt en onderhemd. Ik moet toch eens beter de kledingtabel in mijn hoofd stampen waar precies aangegeven wordt wat je aan moet trekken bij welke temperatuur. Maar vanmorgen was het ook zo koud en somber, dat ik het echt niet goed kon inschatten.

Maar het was weer geweldig onderweg. Eerst een grote buizerd die vlak langs me heen vloog en dichtbij bleef. Waarschijnlijk stoorde ik hem net bij het zoeken naar een prooi. Verder veel ganzen en winterkoninkjes. Dat geluid is zo herkenbaar! Een enkele grote zilver reiger en natuurlijk veel gewone reigers. Maar in deze periode is het natuurlijk super genieten van alle paddenstoelen!

Dat is nou het voordeel als je niet alleen maar op een klokje aan het loeren bent, maar gewoon lekker aan het lopen bent. Het enige dat deze keer een beetje storend was, was het getik van mijn metronoom af en toe. Ik wilde namelijk wel op een zo hoog mogelijke cadans lopen, juist vanwege het herstel moment na zondag. En daar helpt de metronoom goed bij. Op de terugweg lekker keihard tegenwind zodat je lekker kunt ‘hellen’. Het ging nog sneller dan de heenweg ook. Misschien omdat ik lekker was ingelopen.

Maar verder was het weer een zalig ommetje.

Gegevens:

* totaal 8,6 km
* temp 13
* HR niet gemeten
* cadence 172 met metronoom

okt 83km – 2012 totaal 1.754 km