Dagelijks archief: september 11, 2012

11.09.2012 – week 6 dag 1 – 4×2000 (6 min R) – totaal 11 km

**11.09.2012 – week 6 dag 1 – 4×2000 (6 min R) – totaal 11 km**

Vandaag deed ik een interval training zoals ik in week 3 ook gedaan heb. Vandaag moesten het alleen 4 laps zijn en geen 3. So far so good. Ik nam me voor om 4 gelijkmatige laps te doen qua snelheid en de metronoom op 170 te zetten. Dat voelde allemaal wel goed. Helaas ging de eerste te snel (5.30 min/km met HR 151), maar dat kwam ook vanwege de wind in de rug denk ik. De tweede ging precies goed op het gewenste tempo (5.45 min/km met HR 153). De derde liep helemaal verkeerd, want ondanks dat de tijd prima was, liet Garmin me totaal in de steek, en hield alles ermee op na 1.600 meter. Ik liep toen op 5.35 min/km (weer wind mee) maar nadat eerst de cadans al was uitgevallen, zag ik daarna ineens helemaal geen pace meer in beeld. Omdat de afstand wel gewoon doorliep en de tijd ook, wilde ik het rondje afmaken, maar toen ik de bocht omsloeg zag ik dat ook de afstand niet meer meeliep en toen had ik er genoeg van en klokte de lap dus te vroeg af. De laatste lap deed ik weer op mijn gemakje (overigens met prima ronde tijd). Toch liep ik niet ‘lekker’ en werd er weer op de rem getrapt. Het blijft vervelend maar ik ga ervan uit dat het over de tijd wel zal verbeteren met de juiste training. Ik moet zondag maar kijken hoe het allemaal loopt.

In ieder geval weet ik nu echt heel zeker dat de Herzog kousen voor mij niet geschikt zijn. Goede compressie op de kuiten maar echt niet rond de enkel en dat is voor mij extra vervelend. Jammer maar helaas, maar nu – na enkele keren opnieuw testen – weet ik het zeker. En ik ben niet de enige bij wie de kous te strak zit om de enkel helaas.

Donderdag nog even testen welke koptelefoon ik ga gebruiken tijdens de GNR want ik ga denk ik wel met muziek lopen deze keer. De route is nou niet echt aangenaam lopen qua omgeving, en ik denk dat ik puur met lopen bezig zal zijn. Een muziekje is dan wel een goede afleiding. Verder gaat de Nathan mee en weet ik al wat ik aan ga trekken. Het blijkt nu ineens toch warm te worden dus dat is erg jammer. Aftellen dan nu maar!

Gegevens:

* totaal 11 km
* temp 17
* cadans 170

sep 71 km – 2012 totaal 1.559 km