Dagelijks archief: september 8, 2012

08.09.2012 – week 5 dag 3 – 130 min DL 70% max HR – totaal 21 km

**08.09.2012 – week 5 dag 3 – 130 min DL 70% max HR – totaal 21 km**

Vandaag stond weer een lange run op het programma alleen dan op de zaterdag, in plaats van op de zondag zoals in week 3 en week 2.

Zonder Ztje vandaag en ook zonder S. op de fiets. Daarom maar gekozen voor muziek onderweg, zodat ik eens kon uitproberen of de nieuwe Philips headphone iets is. Dat is een sportgeval waarbij de band achter het hoofd zit. Op zich zit het vrij aardig, ondanks de bril en coolcap. Maar ik vind het eigenlijk vervelend als je hele goede oordopjes hebt, zodat je niets meer hoort aan achtergrond geluiden. Bovendien hoorde ik mijn ademhaling resoneren in de dopjes. Ook vreemd. Zal binnenkort een nieuwe poging doen met andere dopjes. Maar ik heb toch 2 uur met zachte muziek gelopen, en alleen het laatste stuk heb ik het geval van mijn hoofd gerukt. Metronoom heb ik de hele weg aangehad op 170 en dat is voor een langzame duurloop nog best aardig. Vorige week liep ik op 166 en je merkt toch al weer verschil.

Het was prima weer en ik wist ongeveer hoe ik de tijd vol moest maken op dit tempo en kwam niet eens zo slecht uit. Een stukje te vroeg voor het einde maar dat is op zich OK.

Onderweg nam ik water uit mijn Nathan voor de verandering 4 gels. Ik had de voorgaande dagen niet super goed/veel gegeten, dus dan maar onderweg alles op peil gehouden. Dat (be)viel allemaal prima.

Geen leuke ontmoetingen of vogels deze keer. Alleen maar gelopen. De tijd ging wel heel snel voorbij, en het liep ook allemaal erg gemakkelijk. Ik liep vandaag zo makkelijk en met zo’n mooie lage HR dat ik me afvroeg of ik misschien wel heel erg langzaam liep, maar dat was niet zo. Misschien toch vooruitgang met dit soort training, of gewoon een redelijke dag. Ik weet het niet.

Overigens liep ik weer eens op de Herzog kousen en die kousen zitten bij mij toch echt niet goed rond de enkel. Veel te strak en juist op die plek kan ik dat niet hebben met een verkeerde druk vanwege die bloedvaten daar. Ik ben benieuwd of de CEP kousen nu niet de problemen gaan geven bij de volgende run.

Overigens kreeg ik mijn schema binnen voor de marathon. Op 30 september (dus 2 weken na de HM) staat er alweer een 25 km op het programma. Ik ben benieuwd of ik me nou kapot ga vervelen tijdens die langere runs, maar misschien kan ik wat leuke nieuwe routes gaan zoeken voor die langere trainingen. Ik ben benieuwd!

Toen ik thuiskwam heb ik meteen weer een bananensmoothie gedronken en even mijn benen gekoeld. Op naar de volgende training. Vandaag voelde het in ieder geval prima.

Gegevens:

* totaal 21 km
* temp 17
* HR average 136 bpm
* cadans 170

sep 60 km – 2012 totaal 1.548 km