Dagelijks archief: september 6, 2012

06.09.2012 – week 5 dag 2 – 65 min DL 75% max HR – totaal 11,5 km

**06.09.2012 – week 5 dag 2 – 65 min DL 75% max HR – totaal 11,5 km**

‘Bent u daar alweer?’ hoorde ik ineens zeggen en voordat ik het wist stond ik natuurlijk weer te kletsen met een oudere man die vroeger ook veel aan hardlopen had gedaan. Mét marathons voegde hij daar nog aan toe. Misschien kan ik over 9 maanden ook zeggen dat ik mijn eerste marathon heb ‘gedaan’.

Maar eerst naar de training van vandaag. Gisteren waren mijn nieuwe (vervangings) schoenen aangekomen. Super snelle verzending door Hardloopcentrum in Groningen waar ik erg blij mee was. Dat is nog eens andere koek dan Run2Day Rotterdam waar waar ik nu tot twee keer toe een slechte ervaring mee heb. Ik begon dus eerst met het aantrekken van mijn nieuwe schoentjes en het uitzoeken hoe strak of hoe los de veters moesten zitten. Dat is altijd weer even uitproberen bij een nieuwe schoen!

Al snel was ik op weg naar de Rottemeren. Het was niet warm en een beetje bewolkt, dus ik was al lang blij. Vandaag stond een 65 minuten DL op het programma.

Alles liep voorspoedig en al snel hobbelde ik langs de molenviergang. Dat blijft toch wel een bijzonder gezicht zo. Eigenlijk kan ik met RWR wel weer eens een fotootje schieten van het gebied nu. Na de molens het water over via de brug en daarna alweer de andere kant op. Langs het restaurantje en daarna langs allerlei bootjes waar mensen nu duidelijk lekker lagen te slapen nog terwijl ik met mijn tikkende metronoom langs hobbelde. Verder langs het water. Woeffie vond het prachtig, want zij reageert op alle piepjes en keek steeds op of het zo allemaal wel goed ging als we weer gingen versnellen. ‘Ja hoor woeffie, je doet het prima’. Helaas halverwege nog een enorme Berner Sennenhond die MIJ bijna aanviel en toen schrok ik me dus kapot. De eigenaar stond in zijn tuin en zei niets waarop ik dus hels naar die kerel blafte dat hij misschien z’n hond kon roepen ofzo.

Verder liep ik met woeffie, over het bruggetje en alweer op de terugweg. Veel fietsende kinderen daar die niet op of om keken maar ik deed deze keer ook net alsof ik gek was en een bejaarde rij je toch ook niet zomaar aan met je fietsje gelukkig.

Omdat ik niet ‘uitkwam’ qua tijd, moest ik de ronde weer opnieuw beginnen om de tijd vol te maken. Daar kwam ik dus voor de eerste keer de man met het hondje tegen die me duidelijk aan het bestuderen was toen ik aan kwam lopen. toen ik mijn tijd had volgemaakt, wandelde ik over het naastgelegen fietspad door de bomen weer terug richting de auto.

Aan het einde van het fietspad kwam ik weer op de weg waar ik eerst had hardgelopen. ‘Bent u daar alweer?’ hoorde ik ineens zeggen. De man met het hondje was daar ook weer. Hij dacht dus dat ik een minirondje had gemaakt en toen ik uitlegde dat ik al rond het water had gelopen was hij geinteresseerd. Of ik een belletje op mijn schoenen had? Ik snapte eerst niet wat hij bedoelde maar het bleek dat hij mijn metronoom had gehoord en ik legde uit waar dat geval voor diende. De hele weg had ik de metronoom inderdaad aangehouden op 170 bpm en dat liep prima. Daarbij had ik overigens een ademhaling van 3/5 over de hele weg. Al snel kwamen we aan de praat en vertelde hij over zijn marathons en wedstrijden, maar ook over zijn blessures en knieproblemen waardoor hij nu niet meer kon lopen. Ik weet niet precies hoe oud hij nu was, maar hij had tot 65 jaar gelopen vertelde hij. Altijd leuk die ontmoetingen!

Hij vroeg aan mij waar ik liep en ik vertelde over de halve marathons van Berlijn, Edinburgh en het loopje in Londen. Ook vertrouwde ik hem toe dat ik me had ingeschreven voor mijn eerste hele marathon in Edinburgh. Over 9 maanden wordt er dus misschien wel een nieuwe marathonloopster geboren. Eerst maar eens kijken hoe dat gaat, ik heb nog 9 maanden te gaan. Mocht het niet lukken, dan kan ik die dag altijd nog kiezen voor de halve, want ik ben voor beide evenementen ingeschreven. Ook bij warm weer zal ik zeker switchen naar de halve, want de hele begint 2 uur later dan de halve en vorig jaar was het ook ineens erg warm! Afwachten maar.

Op naar zaterdag, dan staat er weer een 130 minuten loop op het programma.

Gegevens:

* totaal 12 km
* temp 17
* cadans 170

sep 39 km – 2012 totaal 1.526 km