Dagelijks archief: mei 9, 2012

09.05.2012 – week 10 dag 2 – 6 km DL – totaal 8 km

09.05.2012 – week 10 dag 2 – 6 km DL – totaal 8 km

Vandaag weer gelopen met de garmin 610 die is omgeruild. Merkwaardig dat je niet je eigen horloge terug krijgt maar een omgeruild ding. Allerlei lelijke krassen op de achterkant en een beschadiging op de voorkant. Dat had mijn gloednieuwe klokje niet en ik ben dus ook benieuwd wat hiermee was. Aanvankelijk had ik een verkeerde tijd, maar toen het GPS signaal eindelijk goed genoeg was, werd dat omgezet naar de juiste tijd. De hartslag meter was snel gevonden, de footpod niet. De hele route niet en dat is toch wel jammer. Helemaal aan het einde kreeg ik ineens alsnog een piepje met ‘footpod found’. Ik hoop maar dat het morgen wel meteen goed gaat, anders was dit misschien het probleem van de oude eigenaar. Het pairen met de computer verliep even langzaam maar ging uiteindelijk prima en het grote verschil met mijn oude is in ieder geval dat niet als een dolle gegevens over en weer gezonden blijven worden (die er niet zijn) maar dat na de eerste overbrenging het signaal netjes stopt. Die fout vond ik niet eens erg in mijn oude horloge, maar het was wel opvallend. Als de transfer van data morgen nou ook nog goed gaat naar garmin TC dan is dat ook opgelost. Of het probleem van de tempo weergave bij dit horloge OK is kan ik niet meteen zeggen, dat moeten de komende loopjes uitwijzen. Ik ben benieuwd!

Maar dan de run. Vandaag wilde ik weer trainen met de metronoom omdat ik een DL moest doen, dus een prima moment om lekker te oefenen. Ik had toevallig vanmorgen weer uitgebreid uitleg gekregen over houding, stand van het bekken en de rug dus dat kon ik mooi eens in de praktijk proberen te brengen. Dat lukte eigenlijk vrij aardig en ik heb de hele route de cadans op 174 ppm gehouden en dat voelde niet eens ‘snel’. Ademhaling ging op de heenweg met 3/5 en op de terugweg met 2/4 omdat ik wind tegen had. De training met de K5 begint echt op dit soort trainingen zijn vruchten af te werpen, omdat ik heel makkelijk kan schakelen qua ademhaling naar gelang het tempo, de wind en eventuele vermoeidheid. Hoewel het best warm was (20 graden en een flauw zonnetje en een beetje wind), was het heerlijk om te lopen. Hartslag was natuurlijk ietsje hoger dan normaal op mijn DL (nu 147 bpm) maar ik liep ook sneller (6.01 min/km) op deze route. Ik kreeg tot mijn verrassing laatst een vraag van iemand hoe snel ik nou eigenlijk liep op mijn DL en dan vraag ik me af waarom iemand dat wil weten. Allereerst ben ik nog niet lang bezig en doe ik alles heel rustig aan qua opbouw, ten tweede ben ik niet helemaal te vergelijken met de gemiddelde gezonde loper (helaas). Vergelijken met mij is dus niet zo zinvol. Maar goed. Hierbij dus de snelheid, cadans en hartslag van vandaag.

Overigens liep ik vandaag met de nieuwe 2XU compressie tight die H. voor me meebracht uit de VS (dank!). De broek zat lekker en is duidelijk een betere maat dan mijn oudere tight. Ondanks het warme weer had ik ook totaal geen last van de broek.

Op naar morgen, dan staat er weer een andere training op het programma van twee tempoloopjes afgewisseld met een interval. Ik liep dus vandaag voor mijn schema iets te snel, want een DL is nou eenmaal een DL….. Maar goed, morgen maar eens kijken wat ik ervan ga maken.

Gegevens:

* totaal 8 km
* temp 20
* 6.01 min/km
* HR 147 bpm
* cadans 174 ppm

mei 73 km – 2012 totaal 866 km