Dagelijks archief: april 19, 2012

19.04.2012 – week 7 dag 3 – 6 km TL (800) + 1.600 IT1 + 6 VS – totaal 14 km

19.04.2012 – week 7 dag 3 – 6 km TL (800) + 1.600 IT1 + 6 VS – totaal 14 km

Twee weken geleden deed ik ook dit rondje en vond het knap zwaar. Geen idee waarom eigenlijk, want de afstand is het niet. Maar de afwisseling van een tempoloopje met een snellere lap en als afsluiting nog wat versnellingen en tussendoor joggen is best een gevarieerd programma zo voor de derde dag op rij. Maar het spreekt me wel aan, juist vanwege de variatie die in het schema zit en ik merk progressie (zoals de PR op de 5 en 10 ook laten zien).

Er stond wel een rottige koude wind. Mijn 1.600 moest ik tegen de wind in doen en gelukkig liep er ergens voor me een loper met een geel wapperend jackje die ik dan maar ging proberen in te halen. Zulke dingen doe ik dus nooit, maar aangezien ik al wist dat het tempo aanhouden in deze tegenwind lastig zou zijn, heb ik dat maar als doel gesteld en dat lukte. Helaas liep daarvoor een loopster met twee kloterige honden die steeds voor mijn voeten bleven staan en me zelfs achterna renden toen ik riep ‘ga weg beest’. Toen ik slim dacht te zijn en wilde afslaan richting de dijk, merkte ik dat de tegenwind die ik al had ook nog werkelijk PAL tegen kon komen, dus dat was even ‘vechten’. Grappig en het voelde wel goed op zich om dat te doen. Qua hartslag en vermoeidheid was er ook geen enkele belemmering.

Daarna moest ik afsluiten met de VS en merkte ik dat een workout een ingestelde alert overruled. Ik moest het dus even op gevoel doen en al tellend hoeveel stappen ik even moest ‘scheuren’ kwam ik toch steeds aan de 100 meter versnelling. Helaas kon ik niet tellen en bleken het er 7 maar dat lijkt me geen probleem. Volgende keer dus maar gewoon via de laps inprogrammeren.

Garmina deed het goed deze keer, ook op de dijk dus wie weet is het probleem even verdwenen na alle resets die maar mogelijk zijn. Jammer dat ik alle opgeslagen locaties nu kwijt ben die ik met veel moeite had ingeprogrammeerd.

Na de training ben ik nog compressiebroeken gaan passen in Oosterhout. Zowel de 2XU in nieuwe variant gepast als de Skins, die ik nog niet eerder aanhad. Ik vond de Skins een beetje eruitzien op het lichaam als een soort dikke panty ondanks dat de verkoper me verzekerde dat het fijne broeken zijn met veel comfort. Even over nadenken dus. De 2 XU die ik moment heb is duidelijk te groot. Zie voor de reviews van de 2XU, Sugoi en CX-X deze link.

Overigens zag ik dat de broedende ooievaars alvast de bewoners van het huis waar de nestpaal staat verblijd hebben met een zoontje. Toen ik over de dijk langs de woning liep, zag ik een ooievaar staan en een bord ‘hoera een zoon’. De ooievaars zaten nietsvermoedend lekker op hun eigen nest!

Gegevens:

* totaal 14 km
* temp 9 graden
* cadans 168 tijdens TL en 1.600

april 142 km – 2012 totaal 709 km