Dagelijks archief: april 18, 2012

18.04.2012 – week 7 dag 2 – 6 km DL

**18.04.2012 – week 7 dag 2 – 6 km DL **

Nog steeds zonder mijn renmaatje, maar dat lijkt wel al wat beter te gaan. Vandaag of morgen krijg ik speciale olie die voor zadels gebruikt wordt om op de zooltjes te smeren. dat schijnt het harder te maken. Ik hoop dat het werkt, want dit is erg vervelend op deze manier. Gelukkig heeft ze er geen pijn aan en zijn de zooltjes nu zo goed als dicht.

Tot mijn verrassing was het lekker weer vanmorgen. Weinig wind, beetje zon en prima temperatuur. Zo mag het altijd zijn om te lopen!

Omdat vandaag een DL op het programma stond even weer proef gedraaid voor zondag. Ik vind het opvallend dat dat hele langzame tempo nog erg lastig is. Ik ben zelf helemaal geen snelle jelle, maar dit tempo zit gewoon niet meer in mijn repertoire vreemd genoeg. Maar het ging wel goed en ik denk dat ik de groep wel vlak over het parcours kan krijgen. Toch blijft het opvallend dat je met een zelfde cadans (tussen de 160 en 162) op zoveel verschillende snelheden kan lopen. Hellen met het lichaam, paslengte, toch een beetje ‘kracht’, andere afzet, allemaal factoren die dan de snelheid gaan bepalen. De voeten komen immers met precies hetzelfde tempo steeds op de grond. Ik vind dat wel grappig om wat mee te rommelen. Maar ik merk wel dat ik enorm ga schommelen/waggelen als ik langzaam moet lopen. Het zal er dus niet uitzien zondag vrees ik. Deze ronde gebruik ik kennelijk vaker om te experimenteren tijdens mijn schema weken, want ik heb ook al geoefend met R/W/R en vorige week weer gewoon. Dan is het interessant om te zien dat ik met de R/W/R methode 6.13 min/km liep met een mooie rustige hartslag, tijdens de gewone DL achter elkaar langzamer met een hogere hartslag en nu met dit getreuzel eigenlijk dus ruim 45 sec/km langzamer ben maar op dezelfde hartslag als met de R/W/R methode. Natuurlijk deed ik nu mijn best om zo langzaam te zijn in verband met zondag, maar het is toch wel opvallend. Ik denk dat ik de 16 km DL zaterdag aanstaande dan maar weer eens met de R/W/R methode ga doen.

Verder was het wel een lekker rondje. Over de dijk langs de ooievaars. Toevallig vloog er een ooievaar vlak langs me heen toen ik over de dijk sukkelde. Geweldige vogels. Jaren geleden ontdekte ik in oktober zelfs een zwarte ooievaar die – na mijn melding – heel wat vogelaars hierheen lokte. Verder veel grutto’s en de oeverzwaluwen komen ook al op de nesten af die zijn aangelegd. Genoeg te kijken dus tijdens dit lekkere langzame ‘geniet’ rondje.

Gegevens:

* totaal 8 km
* temp 6 graden
* HR gemiddeld 132
* cadans 162

april 128 km – 2012 totaal 695 km