Dagelijks archief: april 14, 2012

nieuwe schoenen 5

nieuwe schoenen 5

In de never ending story reeks ‘nieuwe schoenen’ nu aflevering 5. Vorige week liep ik even kort op de Brooks Pure Flow uit het Pure project. Ik was al geinteresseerd in een dergelijke schoen omdat ik al loop met middenvoetlanding en ik eigenlijk mijn racertjes heel lekker vind zitten zonder al die cushions en steun. Vorige week kon ik deze schoenen even passen op de expo in Utrecht. Na het proeflopen heb ik in de avond nog eens zitten lezen over de schoen en wat reviews bekeken. De volgende dag na de halve marathon, besloot ik op de Brooks stand nog eens te gaan kijken en toen kon ik tot mijn plezier een hele mooie deal sluiten voor een paartje Pure Flows.

Afgelopen donderdag heb ik voor het eerst een rondje op deze schoenen gedaan en dat beviel eigenlijk prima. Ik merkte totaal geen vreemde dingen en het voelde heel natuurlijk. Naderhand ook nergens last van gehad maar in principe zou deze schoen ook geen probleem mogen geven met mijn manier van lopen. Het verschil tussen de voorvoet en hiel is maar 4 mm en het verschil met de Kinvara is dat deze schoen als geheel wat hoger van de grond staat (voor zover ik weet tenminste) en toch wel wat demping geeft. Misschien een beetje ‘van alle markten thuis?’

Het lijkt een lekkere schoen die voor mij laag genoeg is aan de laterale malleolus (voor mij een eerste eis waar een schoen aan moet voldoen).

In het kader van ‘ga niets uitproberen tijdens een run’ ga ik morgen dus de gok nemen en de 10 km run op deze schoen doen. Dat is een risico met slechts 10 km op de teller maar dat risico durf ik wel te nemen.

marathon rotterdam 15 april – 10 km

**marathon rotterdam 15 april – 10 km**

Vorig jaar rond deze tijd, namelijk op 8 april 2011, kreeg ik door een oproepje op een forum een startbewijs van iemand voor de 10 km run in Rotterdam. Geen idee wat me toen bezielde, maar ik mailde met de goede man en ik kreeg het startnummer. Ik weet het allemaal nog precies! De expo was interessant en alles was nieuw. Twee dagen later was het dan zo ver en liep ik mijn allereerste 10 km ‘wedstrijd’. De bedoeling was te finishen onder het uur en dat lukte. Ik vond het apart en was trots. Wist ik veel dat dit jaar de 10 km loop van Rotterdam mijn 25e run zou worden en ik al vier keer een halve marathon liep? En dat ondanks het feit dat ik na Rotterdam zei ‘nooit weer’? In 2011 veel te veel runs gedaan (totaal zinloos en niet handig qua opbouw, maar dat is een ander verhaal natuurlijk en realiseerde ik me vorig jaar nog niet).

Gisteren dus weer richting expo om mijn startnummer op te halen en natuurlijk even mijn naam op de muur te zetten. Max ‘run baby run’ staat er nu bij tussen alle namen!

Op de expo me weer verbaasd over het gebrek aan kennis van sommige standhouders. Een jongen bij de Dextro site staat trots te verkondigen dat hij heel wat weet omdat hij Cios heeft gedaan. Toen ik iets over suiker en koolhdyraten vroeg, wist hij niet dat suikers koolhydraten waren. En op mijn vraag uit welke stof het kick effect komt van hun nieuwe drankje, moest hij het antwoord schuldig blijven. Wel de kick, niet de crash is de claim rond het drankje. Maar het werd al snel een wirwar van termen die nergens op sloegen. Red Bull zou bijvoorbeeld wel de crash geven. Hoe dat nou allemaal precies zat? Hij had geen idee en vond me al snel niet meer leuk, terwijl ik alleen iets wilde weten en niet erop uit was om hem voor gek te zetten ofzo. Bij de 2XU stand bleef de verkoper maar over ‘denier’ zaniken terwijl denier alleen maar over de dikte/fijnheid van het garen gaat en weinig te maken heeft met compressie en drukken (niet helemaal waar, maar compressie wordt weergegeven in mmHg en niet in denier). Jammer en gemiste kansen denk ik, want wat is er nou leuker dan iemand iets te vertellen over een eigen product waar je dan ook werkelijk alles over weet? Ik haak al snel af als blijkt dat iemand een claim niet kan uitleggen of alleen maar iets staat te verkopen. Wel een erg aardige verkoper bij een stand waar ook sport BHs werden verkocht. Toen ik weer thuis was, bleek dat wel degelijk enkele exemplaren (na een mailtje op donderdagvond !) waren meegegeven om te passen. Helaas was dat niet bekend bij de man van de stand, maar ik werd zo aardig geholpen aan de telefoon dat ik besloot weer terug te gaan naar de expo. Daar kon ik alle modellen zonder problemen op het toilet gaan passen. Jammer van de slechte communicatie waardoor ik weer terug moest, maar wel een pluim voor diegene die mijn mail had afgehandeld. Zo kwam ik dus thuis met een nieuwe ‘anti hobbel’ BH (hoop ik).

Nu dus op naar zondag. Eerlijk gezegd twijfel ik nu wel een beetje. Ik ben bezig met een schema voor Edinburgh (eind mei) en volgens dat schema moet ik (vandaag eigenlijk) een 10 km wedstrijd doen. Dat kwam dus prima uit met de 10 km loop in Rotterdam. Zou leuk zijn om dat weer te doen, omdat het immers mijn eerste loopje was. Maar gisteren heb ik het parcours verkend, dat totaal vernieuwd is en nu over klinkerweggetjes met drempels gaat, over smalle straatjes en zelfs een raar upje heeft vanaf de oostzeedijk beneden weer terug omhoog op kilometerpunt 8. Tel daar bij op dat het hartstikke druk zal zijn en ik vraag me af of ik uberhaupt wel een goede tijd kan lopen. En dat wilde ik deze keer nu juist proberen. Op de 5 km haalde ik een PR een paar weken geleden. Ook een loop die in het schema ingebakken zat en me ineens richting Naaldwijk deed uitwijken.

Maar goed, ik ga er het beste van maken. Voor het eerst deed ik dit jaar dus een parcours verkenning en liep ik in gedachten al enkele keren het parcours. Vreemd genoeg blijf ik steeds steken bij kilometer 8 en vergeet ik door te lopen onder de kubuswoningen door en rechtsaf te slaan voor de laatste 300 meter om te finishen op de Coolsingel op een mooie tijd. Dat ga ik dus straks nog even doen. Als ik dan toch mee doe, kan ik net zo goed een plannetje maken hoe ik het wil gaan lopen.

Ik ga het allemaal we meemaken morgen. Ik ga mijn best doen. Heb deze week na de HM van Utrecht weinig gelopen maar de run tussendoor ging wel goed. Omdat ik zo ijskoud en stijf was geworden in Utrecht deze week even rustig aan. Geen idee hoe dat gaat uitpakken. Prima oefening weer en ik kan meteen eens kijken hoe het deze keer gaat qua maag en darmen. Gelukkig is de loop zo vroeg (10.45 start) dat ik niet per se iets hoef te eten of in ieder geval kan volstaan met een heel licht ontbijt waar ik geen last van zal krijgen. En dan maar afwachten. Eerst vanmiddag nog even een paar keer over de finish gaan in gedachten en het omhoog lopende stukje weg visualiseren.