Dagelijks archief: oktober 30, 2011

review: yaktrax

review: yaktrax

Vorige winter lag er veel sneeuw en aangezien ik in Schotland wilde lopen, besloot ik iets aan te schaffen zodat ik kon blijven hardlopen. Ik koos aanvankelijk voor de Snow Steps van de ANWB, maar dat leek me al helemaal niets toen ik ze ontving. Daarna ben ik dus verder gaan zoeken en stuitte ik op de Yaktrax. Het ziet er merkwaardig uit, want het zijn een soort spiralen die je onder de schoenen bevestigt. Maar het leek me beter lopen dan de ‘nep spikes’ dus besloot ik tot aanschaf van de Yaktrax.

Het bleek een prima keuze. Ze blijven prima onder de schoenen zitten (ik gebruikte niet de pro van bovenstaand plaatje maar de gewone walker) en lopen goed. Ook wanneer er geen sneeuw ligt en je een stukje over de gewone weg moet lopen, kan je er gewoon op door blijven lopen. Zowel op ijs als op (verse) sneeuw zijn ze prima te gebruiken. Een aanrader voor de komende (horror)winter als die werkelijk mocht komen.

30.10.2011 – loopband training 5 km

30.10.2011 – loopband training 5 km

Vandaag de iFit sd card getest op de loopband. Gestart met training 1 van het performance level niveau 3. Dat bleek dus teveel van het goede. Helling tot 10% maar dan met snelheden van meer dan 12 km/u. Ehm nog even niet. Daar moet ik dus nog even naar kijken.

Gegevens

* totaal 5 km
* hr max
* cadans

oktober 167 km – 2011 totaal 1.686 km