Dagelijks archief: oktober 4, 2011

04.10.2011 – hitland – 12,5 km

**04.10.2011 – hitland – 12,5 km**

Vandaag weer een lekker rondje met Z-tje gedaan. Ik vond het heerlijk weer buiten en ik had er ook wel zin in. Maar eens kijken dus waar het schip strandt vandaag. Ik loop nog niet met een schema deze week, dus ik kan lekker iedere keer wat anders doen, al naar gelang de omstandgheden. Dat spreekt me ook wel aan eigenlijk. Geen rigide schema waar je je pr se aan moet houden. Voor vandaag dan gewoon de radio aan en de metronoom mee. Dat laatste doe ik niet vaak, want meestal luister ik dan naar ‘beatmuziek’ als ik op de cadans wil letten maar nu had ik voor het eerst de radio aan en deed ik af en toe de metronoom aan om makkelijk te kunnen tellen. Ik koos vandaag voor een cadans van 166 bpm en deed enkele 500 meter laps ermee. Ik zag tot mijn verrassing dat ik eigenlijk op veel laps zo rond een cadans van 83 (166 dus eigenlijk) zat, en bijna iedere ronde op 80 of hoger. Dat is dus een heel verschil met enkele maanden geleden toen ik nog veel lager uitkwam. Grappig, want ook qua ademhaling gaat het nu prima en hou ik het makkelijk bij. Sterker nog: het lopen lijkt makkelijker te gaan. Wie weet kom ik ooit wel rond die 180 bpm uit maar ik voer het maar heel langzaam op.

Z-tje deed het ook prima ook al liepen we deze keer voor het eerst weer samen een flink stuk en ook nog redelijk op tempo. Hoewel… alles is betrekkelijk want aan het einde kwam ineens een hijgend hert voorbij rennen. Gelukkig was de goede man niet eens als een speer uit zicht verdwenen en bleef hij redelijk lang voor me lopen (wel uitlopend natuurlijk). Maar wie weet wat hij aan het doen was… misschien wel fartlek en dan net nu snel ofzo. Geen idee en het kan me ook niet schelen. Ik ben al heel erg trots en blij dat ik zo ver gekomen ben en wie weet hoe ver ik nog ga komen. Ik blijf het zeggen… rustig aan dan breekt het lijntje niet. En dat rustig aan moet ik ook leren, want vandaag ging eigenlijk weer veel te snel als ik al die schema’s moet/mag geloven wat nou de optimale tijd voor me zou zijn. Maar ja…. de een adviseert trainen op minuten/uren, de ander weer op tempo en zo rommelen we met z’n allen lekker door.

Als er werkelijk een wetenschap zou zijn die het antwoord zou hebben hoe je nu het beste traint, zouden we allemaal wel supersnel zijn en winners. En dat is nu eenmaal niet zo. Bovendien zijn er nog veel meer doelen: zonder blessures lopen, met plezier lopen en genieten. Ik verheug me alweer helemaal op Duitsland binnenkort !

Gegevens:

* afstand 12,5 km
* temperatuur 18

oktober 18 km – 2011 totaal 1.536 km