Dagelijks archief: oktober 2, 2011

02.10.2011 – singelloop breda – 5 km

**02.10.2011 – singelloop breda – 5 km**

Gisteren leek het er even op dat ik een rondje met als titel DNS zou krijgen. Na een lunch met enkele sushi kreeg ik namelijk ontzettend pijn in mijn maag. Hardlopen leek even heel ver weg helaas. Maar toen ik vanmorgen wakker werd, voelde ik niets. Dat leek dus wel positief en mijn bordje bonen beviel me ook best. Dan dus maar naar buiten met de hond en al snel wandelde ik lekker buiten en moest ik me uiteindelijk nog redelijk haasten om klaar te zijn voor vertrek richting Breda. Ik had al vaag gehoord dat het druk zou zijn op de route en dat het niet makkelijk zou zijn om lekker door te lopen, maar toen wist ik nog van niets natuurlijk.

Deze keer weer met de trein en dat is toch wel heerlijk ontspannen. Lekker een stukje wandelen richting de start en geen gedoe met parkeren. In Breda aangekomen eerst snel naar het secretariaat om mijn startnummer om te zetten. Dat ging makkelijk en ik kon ook een handdoek ophalen omdat ik ook voor de TTM via voorinschrijving had ingeschreven. Overigens ben ik daar uiteindelijk (een week voor de HM) niet gestart. Wel een handige handdoek overigens.

Daarna wat rondgekeken en richting het startvak gegaan. Daar was het al een drukte van belang en ondanks dat ik redelijk vooraan stond, bleek er aan de voorzijde nog een bedrijvenlopersvak te ontstaan. Mensen moesten ook van achteraf naar voren komen om alsnog daar te starten. Het werd dus een redelijk druk gedoe daar aan de voorkant met gedrang en geduw van mensen die naar voren wilden. Ik schat toch dat er enkele honderden mensen ineens alsnog voor kwamen te staan. Hum. Nodeloos om te schrijven hoe het ging vanaf het startschot. Was Haarlem vorige week al druk aan het begin, dit was echt vreselijk. Trippeltrappel een soort snelwandelen aan het begin en toen ik dan dacht er eindelijk langs te kunnen, liep ik bijna een kindje omver dat daar met zijn vader stond. Nee, deze loop, op deze korte afstand doe ik niet meer.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, ik heb voor mijn gevoel prima gelopen. Was onderweg – als ik even snel op mijn Garmin keek – heel tevreden over het tempo. Geen verval, mooie cadans zonder hulp van beatmuziek en aan het einde nog versneld. Had toen nog geen idee wat he effect van de start zou zijn.

Stond dus ook perplex van de eindtijd, want die was ontzettend slecht. Hahaha ik zag pas naderhand dat ik ruim 30 seconden heb verloren op het beginstuk, waar ik echt niet langs die mensen kwam. Ik ben geen echte loper, ben traag, maar dit sloeg echt alles. En als je er dan echt niet langs komt, dan is het toch wel erg zonde van de eindtijd, want dit was niet nodig. Niets aan te doen, ik heb goed gelopen. Ben eigenlijk gewoon simpelweg tevreden.

Na de run weer richting station en met de HSL terug. Dat was ook wel weer een leuke ervaring en lekker snel!

Het was een warme dag, en terugkijkend op alle runs van 2011, kom ik tot de conclusie dat we een prachtige periode achter ons hebben, met hele droge weekenden. Pas als je veel buiten bent, realiseer je je hoe vaak het droog is. Het enige dat ik de afgelopen dagen heb gehoord is dat de zomer zo slecht is geweest. Nou, zeker een andere zomer dan ik meemaakte, want ik vond het prima. Bijna alle runs waren in droog weer! Ook tijdens het lopen buiten heb ik eigenlijk prima weer gehad, soms met een beetje wind, maar eigenlijk met heel weinig regen.

Als 2012 ook zo gaat worden, vind ik het in ieder geval prima.

Gegevens:

* afstand 5 km
* temperatuur 22

rondje in google earth openen

oktober 5 km – 2011 totaal 1.524 km