Dagelijks archief: september 27, 2011

27.09.2011 – hitland

**27.09.2011 – hitland**

Vandaag werd het ineens mooi weer. Niet echt fijn voor Z-tje want dat is geen warm-weer-hond en zeker nu niet, terwijl haar conditie nog moet worden opgebouwd. Maar niet getreurd, we zijn gewoon lekker gestart en ik heb geprobeerd zoveel mogelijk in de schaduw te lopen en lekker af te wisselen met het tempo. Terwijl ik dit tik, zie ik haar vanuit mijn ooghoeken voor pampus op haar bedje liggen en hoor ik een zacht en snel gesnurk. Maar ze doet het prima en heeft er duidelijk wel plezier in, hoewel het voor haar toch echt wel wat minder warm mag zijn. Overmorgen zal ik dan maar heel vroeg gaan lopen, zodat ze het wat makkelijker heeft. Mij viel het eigenlijk wel mee, ik had nergens last van.

Omdat ik zondag nog een loopje heb, wil ik een beetje rustig aan doen en nog niet met een schema beginnen. Ik heb dus lekker wat afgewisseld tussen snel en langzaam en wat met cadans gestoeid. Overigens zonder cadans muziek op, gewoon zelf een beetje tellen en voelen wat eigenlijk lekker is en dan kijken hoe dat gaat. Ik heb de route in drie stukken geknipt voor Z-tje omdat ik het niet eerlijk vond om met dit weer aan een stuk te rennen met haar. Op die manier kon ik zelf ook lekker experimenteren. Zo heb ik het tweede rondje een langzame start gemaakt, om daarna eens een beetje door te rennen, ook om te kijken hoeveel tijd je dan nog kunt ‘inhalen’. Gewoon voor de lol, want ik heb ook om me heen gekeken en vooral op Z-tje gelet hoe zij het deed en hoe ze ‘erbij liep’.

Het was in ieder geval heerlijk om lekker buiten te zijn. Wat boffen we met het weer! Lekker droog en aan de warme kant. Echt genieten, zeker als het lopen eigenlijk ook prima gaat en je zo lekker kunt rommelen met langzaam en snel en nergens last van hebt. Nou ja, dat klopt niet helemaal maar waar ik last van heb, heeft niets met lopen te maken.

Overigens liep ik vandaag weer eens op de Adidas Salvation schoenen. Liep ook wel leuk, moest er in het begin even aan wennen omdat ze echt anders zijn dan de Kayano 15 of de Trainers. Verder had ik mijn ‘gewone’ steunkousen weer eens aangetrokken, en dat liep ook weer anders. Op naar de volgende run. Het zou trouwens best eens kunnen dat ik de zondag run ga omzetten in een 5-je als het echt zo warm wordt als voorspeld wordt. Dan heb ik misschien wel helemaal geen zin in een 10 km run. Over 2 weken is alweer Amsterdam en ik wil eigenlijk maandag verder met een schema. Aangezien ik geen warm weer loper ben (lijk wel wat op Z-tje) is een herkansing op de 5 misschien ook nog wel een idee. Even afwachten maar wat het weer gaat doen.

Gegevens:

* afstand 10,5 km
* temperatuur 21

september 141 km – 2011 totaal 1.510 km

Edinburgh – Half marathon – May 27, 2012

**Edinburgh – Half marathon – May 27, 2012**

Ik vind het altijd tricky om dit soort dingen zo ver van te voren al te plannen en te boeken maar vooruit maar, anders is het straks vol en er zal toch ook getraind moeten worden. Dus dan maar definitief knopen doorgehakt en het niet alleen maar bij een idee gelaten. Ik schreef me dus net in voor de halve marathon in Edinburgh in mei 2012. Ja, dat is maar liefst 8 maanden vanaf nu! De fee is betaald (schok!), de cottage is geboekt. Het enige nadeel is dat alle leuke dingen die we in die omgeving wilden doen nu voor het event moeten plaatsvinden, omdat de periode na 27 mei blijkbaar samenvalt met ‘half term’ vakanties, en alles dus niet alleen peperduur is, maar ook al vol is! We gaan dus uiteindelijk bijna meteen na de marathon weer naar huis. De Gannets en Puffins bekijken en fotograferen wat we zo graag nog eens wilden doen, moet dus maar ervoor. Ben benieuwd hoe het gaat worden allemaal. Een heel ander parcours dan de Robin Hood marathon, vlakker dus dat valt mee.