Dagelijks archief: september 23, 2011

23.09.2011 – hitland 10 km

**23.09.2011 – hitland 10 km**

Tevreden zit ik achter mijn computertje en analyseer mijn run van vanavond. Ztje slaapt lekker op haar bed naast me en snurkt zachtjes. Ze vond het helemaal geweldig om mee te lopen en deed het prima. Ze is nu best moe denk ik, maar omdat ik lekker in de avond loop, kan ze gewoon meteen doorslapen en herstellen. Ze is vandaag ook geplukt, dus ze zal er snel weer helemaal tip top uitzien. Ook ik ben geknipt dus lichter zonder al dat haar (grapje).

Vandaag ging het eigenlijk prima, ondanks de lekkere sushi maaltijd van vanmiddag en mijn (vr)eetpartij van gisteren. Niks sportvasten voor mij, gewoon lekker eten. Toegegeven: ik zal me morgen even rustig houden qua intake gezien de run van zondag a.s. en ik ben op zich wel een beetje meer bezig met gewicht, want ik weet zeker dat ik zwaarder ben geworden zonder Z-tje en alle wandelingen die we samen deden. Maar ook dat is weer allemaal normaal aan het worden dus…. structuur van de dag met lekker kokenm wandelen en trainen.

Maar terug naar vandaag. Omdat er een hele discussie gaande is op een forum over pasfrequentie, heb ik vandaag ook maar weer eens met de cadansmuziek gelopen. Nog geen kans gehad om de app te proberen op de telefoon, omdat de batterij leeg was toen ik wilde gaan lopen. Geen foon dus, maar de ipod werkt uitstekend en is lekker licht.

Ik kom natuurlijk van tempo en frequentie 0, en heb langzaam alles opgebouwd naar 155 en toen naar 160. De 160 gaat me de ene keer makkelijker af dan de andere keer, en tijdens de Hm durfde ik het uiteindelijk toch niet aan gezien de hellingen en de afstand. Dom misschien (achteraf). Vandaag gewoon op de 160 bpm gezet en dat ging uitstekend. Deze keer netjes in de goede hartslagzone gebleven (20.09 liep ik simpelweg 10 slagen te langzaam en was daardoor dus een stuk trager natuurlijk) en een heel aardig tempo, ongeveer 25 sec/km sneller dan in mei 2011. Maar dat is niet helemaal te vergelijken op dit moment, omdat ik nu geen uur achter elkaar heb gelopen vanwege Ztje. Maar ik denk dat het wel ongeveer zoiets is, misschien iets minder snel, maar in ieder geval dus in dezelfde hartslagzone een stukje sneller. Na de run had ik even uitgewandeld maar besloot ik al snel om nog een stukje te doen op een cadans van 165 bpm en hoewel het voelde alsof ik sukkelig wat aan het indribbelen was, lag mijn tempo hoger dan tijdens de run. Merkwaardig is dat toch. Wel leuk om mee te experimenteren. Ik weet dat ik de run in Utrecht in juni op 165 bpm heb gelopen, maar dat vond ik toen niet erg fijn. Misschien probeer ik het zondag alsnog. Ik kan immers altijd de dopjes weer uit mijn oren rukken als het alsnog niet zou gaan, maar ik wil toch wel eens proberen (als alle lichten op groen staan zondag) om nou eens een beetje door te lopen tijdens een run en niet zo voorzichtig te doen. Zeker op een 5-je kan er toch niets misgaan zou je zeggen. Zelfs als ik me kapot zou lopen na 3 km, haal ik altijd het einde. Toch? Mijn PR van Leiden moet er nu maar eens aan, want dit is de laatste 5 km run van 2011…..

In ieder geval ben ik tevreden over vandaag. Eindelijk weer eens. Gewoon lekker gelopen, goed tempo, betere cadans en goede hartfrequentie. Overigens droeg ik vandaag eindelijk weer eens mijn lekkere gele trainertjes. Wat een fijne schoentjes zijn dat toch! Misschien had ik toch de HM…… zucht.

Op naar de volgende run.

Gegevens:

* afstand 10 km
* temperatuur 16

september 125 km – 2011 totaal 1.495 km

20.09.2011 – hitland

**20.09.2011 – hitland**

Vandaag voor de tweede keer weer met Z-tje gelopen. Het was lekker weer en ik had er wel zin in. Ik probeerde aanvankelijk nog een van de android apps te gebruiken maar ik kreeg het ding niet aan de praat zoals ik wilde dus ben ik maar gaan lopen zonder telefoon of muziek. Ik snap eigenlijk niet helemaal wat ik heb zitten doen. Het tempo was erg laag, veel lager dan gebruikelijk, mijn cadans was te laag terwijl ik het idee had dat het hoger lag. Kortom: een bonkende kamer olifant. Ik ben totaal niet moe, maar heb voor mijn gevoel ook werkelijk niets gedan. Ik weet niet of het kwam doordat ik op Z-tje lette dat ze nog niet te moe zou worden, dat zou kunnen. Maar een volgend rondje doe ik dan wel kortr en wat sneller want dit gaat me nergens voor helpen.

Ik wil immers het Maffetone schema toepassen op het schema dat ik 6 weken deed in de maanden april/mei, want dat beviel me nog het beste.

Gegevens:

* afstand 9 km
* temperatuur 16