Dagelijks archief: september 13, 2011

13.09.2011 – lincolnshire fietsen en lopen

lopen 13 km

Gisteren een rustdagje gedaan na de HM van zondag. Ik heb wel nog in redelijk tempo een stuk gewandeld door het natuurgebied hier in de buurt en dat was prima. Ik was graag even gaan fietsen maar het waaide zo keihard, dat ik het uiteindelijk maar niet heb gedaan.

Vandaag wilde ik een kort rondje doen om even los te lopen en lekker in beweging te blijven. De bedoeling was een rondje van 6 km te doen en van te voren had ik iets uitgezocht en daar ben ik met de auto heengereden. Helaas kon ik dus blijkbaar het dorpje niet vinden om te starten, want ik startte in een verkeerd dorp en dat had ik helaas pas na 2,5 km in de gaten.

Maar niet getreurd, ik had niet voor niets de telefoon met allerlei kaarten bij me, dus had ik al gauw een alternatieve route gevonden die me deels over een bridle way zou leiden. Ik zag wel al snel dat de route aanzienlijk langer zou worden, maar dat leek geen probleem.

Helaas bleek het pad aan het einde niet door te lopen en koos ik er dan toch maar voor om terug te keren en dezelfde route terug te lopen. Jammer maar helaas. Maar het liep wel lekker eigenlijk en de snelheid was toch echt een heel stuk hoger dan tijdens de HM.

Ik vraag me op zich wel af wat de reden is geweest van het oranje lampje (o.a. emorme dorst). Toegegeven, ik liep vandaag op een vlak terrein en niet op die ellendige hellingen maar toch…. In ieder geval biedt het wel perspectief denk ik. Het was immers de eerste keer en ik ben wel errug voorzichtig geweest geloof ik. Maar niet getreurd, er komt altijd weer een volgende keer en ik ben best tevreden zo.

Maar vandaag ging dus weer super lekker. Alleen heb ik mijn lichaam troostend toegesproken en gezegd dat deze afstand voor vandaag niet de bedoeling was.

Gegevens:

* afstand 13 km
* temperatuur 17
* HR gemiddeld 140

rondje in google earth openen

september 80 km – 2011 totaal 1.449 km

fietsen 17 km

In de avond nog een lekker rondje op de fiets gedaan. Het was een prachtige route, deels over de weg en terug via een deel van de Roman Way. We hadden dat gevonden tijdens het rondrijden in de omgeving en het leek wel goed te doen op de fiets. Het stomme was dat mijn intuitie me vertelde dat ik maar gewoon over de weg moest gaan. Maar niet geluisterd natuurlijk en al snel denderde ik over het weggetje. Na enkele honderden meters voelde ik al een beetje schudden onder me en op het bruggetje ben ik maar afgestapt om te kijken….. Een totaal platte band! Er zat pas 11 km op, dus dat zou betekenen dat ik nog ruim 7 km van het huisje verwijderd was. In the middle of nowhere en met invallende duisternis. Erg handig. Gelukkig fiets ik op dit moment nog op mijn trailschoenen die ik normaal met hardlopen gebruik, dus ben ik maar gaan hardlopen met de fiets aan de hand. Dat ging op zich best aardig en het ging in ieder geval sneller dan wandelen. Op sommige vlakke stukjes grasland ben ik alsnog opgestapt en heb langzaam een stukje gereden om wat op te schieten. Op de weg deels gelopen en deels gefietst en na 18 km was ik dan toch weer thuis. Beetje jammer wel, want het was toch een prima route.

Ik was aardig moe na afloop maar blij dat ik weer veilig binnen was in ieder geval. Morgen maar eens naar de fietsenmaker voor een nieuwe band. Ben benieuwd of ik e band helemaal aan flarden heb gereden!

* totale afstand 18 km

rondje in google earth openen