Dagelijks archief: september 10, 2011

10.09.2011 – pre race day

10.09.2011 – pre race day

Vandaag is de dag voor de HM. Vanmorgen lekker gewandeld. Verder in het zonnetje gezeten, lekker gedronken, verantwoord gegeten en mijn spulletjes gepakt. Toch is het grappig want op Terschelling deed ik de afstand gewoon als trainingrondje zonder bijzondere voorbereiding. Maar ja….het zou toch wat sneller moeten morgen. Maar ik heb geen idee wat me nu echt te wachten staat qua terrein en parcours. Er lopen 16.000 mensen mee als ik het goed zie. Dat is niet extreem veel. Ik start in groen, het vak tot 2.10. Daar zal ook de 2 uur pacer starten neem ik aan. Dat haal ik niet maar dat zou wel mijn start tempo zijn. Waar ik naar afzak moet ik maar zien….. haha misschien kom ik wel op 3 uur binnen.

Vandaag heb ik zitten lezen in het boek van Maffetone. Dat is nu bijna uit. Hij propageert een MAF test om de trainings snelheid te bepalen. HRmax ligt in zijn visie op 180 minus leeftijd plus correctie. Het boek gaat verder in op o.a. voeding en opbouw en braintraining. Niet alles is nieuw maar wel leuk. Het sluit aan bij mijn eerdere schema op lage snelheid. Dat heeft me toen ook progressie opgeleverd. Maar ja…. training kost tijd.

Nu dus als proefje deze eerste HM. Dan weer gestructureerd aan de slag gevolgd door heuveltraining in de winter. Volgend jaar dan eens een HM voor het “ecchie”.