Dagelijks archief: september 8, 2011

08.09.2011 – lincolnshire alternatieve training – fietsen

08.09.2011 – lincolnshire alternatieve training – fietsen

Vanmorgen heb ik een rondje trailrunning gedaan en dan was heerlijk. Vanavond dan een klein rondje op de fiets. Iets verder dan gisteren maar niet te ver gezien de heuvels. Kijkend op de kaart hadden we een leuk rondje uitgekozen dat niet te erg zou moeten zijn. Hum…. dat viel dus tegen want je kan toch niet echt alles zien blijkbaar. De start was prachtig, met mooie vergezichten. Daarna ging de weg keihard naar beneden en heb ik dus als echte schijtebroek weer enorm geremd. Ik vind het niet erg om 40 km/uur te fietsen als de weg een beetje naar beneden loopt en ik zelf fiets, maar als de fiets zelf naar beneden stuitert, dan ehm.. nou ja, dan hou ik dus in. Zeker met dit fietsje. Al snel reed ik door een leuk dorpje. Na het dorpje doemde ineens een enorme heuvel op en ahum…. daar ben ik halverwege afgestapt want die top, die haalde ik dus echt niet. Boven aangekomen kon ik een paar foto’s maken van de velden en de doorkijkjes. Erg mooi en zeer de moeite waard.

Ook kon ik deze keer de navigatie op de telefoon uitproberen, want ik heb tweemaal gekeken of ik op de goede weg zat. En dat werkt als een speer. Heel makkelijk. Helemaal aaan het einde kwam nog een leuke afwisseling in de vorm van een daling gevolgd door een enorme stijging. Op de foto is met moeite nog net de top van de weg in de achtergrond te zien. Maar dat heb ik gered!

Na 18 km kwam ik weer thuis. Dat lijkt helemaal niets, maar geloof me, dat is echt meer dan genoeg voor even een rondje tussendoor om los te fietsen!

Klik voor groot en gallery


Map volgt
Google earth volgt

08.09.2011 – lincolnshire dag 3

08.09.2011 – lincolnshire dag 3

Vandaag is het redelijk weer en gisteren hebben we gewandeld in een natuurgebied hier in de buurt. Het leek erg mooi en best geschikt voor een trail rondje. De ondergrond is immers niet zo slecht als voorbereiding op de HM van zondag en het zou me in ieder geval tegenhouden om te snel te gaan lopen.

Het gebied is bewegwijzerd met paaltjes en zou als enige nadeel (weer) de hoogteverschillen hebben. Het begin was al prachtig. Geweldige vergezichten en prachtige vegetatie. Toegegeven het liep redelijk op en neer, maar ik wist dat het een klein rondje zou zijn dus ik heb gewoon alleen maar genoten. Ik moest wel erg opletten dat ik niet onderuit zou gaan ergens, want dat zou wel erg lullig zijn zo een paar dagen voor de HM. Ik denk dat ik een Red Kite heb zien vligen boven het gebied en helemaal aan het begin rende een eekhoorntje voor me uit. Tel dat op bij de vergezichten en het is dus volop genieten.

Na 6,5 km was ik weer bij de auto. Prima uitgekozen want ik ben echt aan het afbouwen nu voor zondag. Morgen wil ik alleen nog enkele kilometers loslopen en dan is het gedaan met lopen. Ik verheug me wel erg op volgende week, als ik gewoon lekker kan lopen en alles kan ontdekken hier in de buurt.

Klik voor groot en gallery


rondje in google earth openen

Gegevens

* totale afstand 10 km
* temp 15
* HR max 163

september 40 km – 2011 totaal 1.410 km