Dagelijks archief: september 2, 2011

02.09.2011 – schemadag HM – tempoloop

**02.09.2011 – schemadag HM – tempoloop**

Humhum nou ja. Wat zal ik ervan zeggen? Was het het warme, klamme weer? Was het de kroket van vanmiddag? Het ijsje? Is het gewoon een optelsom van alles wat anders is? Dat ik al 7 weken geen kilometers meer wandel met de hond vanwege de puppies? Dat ik zwaarder ben geworden? En dus helemaal uit vorm ben? Ik heb geen idee. Maar een rondje zoals vandaag, doet me de moed een beetje in de schoenen zinken voor volgende week. Geeft op zich niets, want deze eerste HM in een dergelijk heuvelachtig terrein wordt natuurlijk nooit een top tijd, en bovendien is het helemaal niet belangrijk. Maar toch… ik vind het gewoon interessant om nou beter te weten wanneer het wel en niet goed gaat. Wat draagt nou allemaal wel en niet bij aan een lekkere loop? De 22 km vorige week op Terschelling was weliswaar een eind, maar niet ‘moeilijk’. Twee weken geleden rommelde ik lekker wat aan en liep ik gewoon een rustig loopje op 5.45 min/km nu moest ik echt mijn best doen om dat te halen. Waar dat nou aan ligt? Ik heb werkelijk geen idee. Ik denk aan een mix van factoren.

In ieder geval heb ik wel besloten om weer serieuzer te gaan trainen, zoals ik voor de Ladiesrun heb gedaan. Ik weet nu door experimenteren ook wat voor soort schema en opbouw het beste bij mij past. Ik zal nooit een snelheidswonder worden, daarvoor zijn er veel te veel beperkingen. Maar er zit zeker nog vooruitgang in qua snelheid en souplesse, en dat moet er wel uit te halen zijn. In de maanden september tot en met december staan nog enkele loopjes op het programma. Eigenlijk alle afstanden met een dubbele 15 km met een maand verschil. Dat is op zich wel leuk, want in drie maanden zou er theoretisch wel iets mogelijk moeten zijn qua vooruitgang.

Over 2 weken start ik weer voorzichtig met de hond die ook weer helemaal van 0 moet beginnen qua opbouw van conditie. Dat wordt dus veel wandelen en vooral lekker doorwandelen. En daarbij mag ik dan nog lekker lopen. Ik heb echt onderschat wat het wandelen eigenlijk bijdraagt aan de conditie!

Overmorgen een testrunnetje, maar als dat net zo bagger gaat als vandaag… Afwachten maar. In ieder geval kan ik zelf nog enkele dingen veranderen die dag: geen kroketje!

Gegevens:

* totale afstand 9 km
* temp 24

september 19 km – 2011 totaal 1.389 km