Dagelijks archief: april 11, 2011

overpeinzingen

overpeinzingen

Gisteren was natuurlijk een super ervaring. Niet de loop zelf, want dat vond ik vreselijk zo door die vieze stad, op het asfalt en met al die mensen die bovendien allemaal vooral met zichzelf bezig waren. Maar wel het feit dat ik het gedaan heb, en ook nog niet eens in een gekke tijd hoewel ik niet op wedstrijd tempo liep. Het maakt alles voor mij een stukje ‘echter’. Ik heb dus niet voor niets gelopen de afgelopen tijd, en bovendien lijkt alles op de Garmin ook aardig te kloppen. Het zou toch ook vervelend zijn geweest als ik eigenlijk maar 8 km per uur bleek te lopen en ik alleen maar dacht dat het sneller was.

Langzame opbouw, dat is nog steeds wat me voor ogen staat. Ik ben vooral een fan van de langere duurlopen, maar snelheid iets omhoog betekent gewoon dat je minder lang onderweg bent en dus ook minder belasting hebt. Voorlopig heeft mijn lichaam gewoon nog tijd nodig om aan langere afstanden te wennen, dus bouw ik dat langzaam op. De langste afstanden liggen nu op rustig tempo en zachte ondergrond rond de 25 km. Met de zomer in aantocht zal dat niet snel méér worden denk ik, maar als ik dat maar kan vasthouden. En tussendoor dan de interval trainingen. En thuis oefeningen, oefeningen en nog eens oefeningen. De heuvels in het Sauerland en in de UK hebben me duidelijk sterker gemaakt op de vlakke weg.

En dat riekt naar meer. Voorlopig is mijn eerste loopdoel nog steeds de Glen doorlopen rond Kerstmis 2011. Afhankelijk van de weersomstandigheden denk ik stiekum wel aan ‘heen-en-weer’ maar dat is vrij ver. Z-tje kan tegen die tijd niet meelopen op die afstand, want die heeft dan waarschijnlijk net een nestje gehad.

Om toch verder te komen in een rustig tempo, heb ik dan maar eens wat dingen laten uitrekenen. Op welke afstand loop ik de langere duurlopen, op welke afstand moet ik intervallen etc. Ik heb geloof ik wel aardig al gedaan wat de bedoeling is de laatste tijd, maar ik ben toch teveel gericht op de duurlopen en minder op het intervallen. Dus daar zal ik dan maar wat aan gaan werken de komende tijd. Is ook wel lekker. Bovendien moet de snelheid op de langere loopjes dus omlaag.

Morgen en overmorgen in ieder geval nog lekkere duurlopen. Door het zand en door bos. Rustig tempo. Zal een van de routes die ik al eens eerder liep wat aanpassen en iets verlengen, want na twee keer daar gelopen te hebben, mag dat denk ik wel. Ben benieuwd.

edit

Omdat ik geen nieuwe post wil openen vul ik deze aan met de doelstellingen voor 2011

* 5 km in 27’30″
* 10 km in 59’00″
* langste afstand 30 km
* makkelijk rondje 15 km