Categorie archief: in en om de woonplaats

17.07.2017 – hitland – 10 km

Gisteren kwam het er weer niet van om te gaan lopen. In de ochtend kwam een schilder voor een offerte om het huis verkoop klaar te krijgen. Daarna ben ik aan de slag gegaan om de fiets schoon te maken omdat er iemand kwam kijken voor eventuele aankoop. Dat kostte me vreemd genoeg de hele middag. Om 19.30 kwam de koper en het was uiteindelijk pas 21 uur voordat deze vertrok (met de fiets). Toen was de dag dus weer voorbij en had ik geen zin meer om op pad te gaan. Vanmorgen wil ik aanvankelijk eerst alleen op pad gaan maar omdat het warm wordt, ga ik dan maar het eerste rondje met woef (die ik overigens al uitgelaten had) en om 7.50 starten we op Hitland. Eerst heerlijk in de schaduw en daarna een stukje over de dijk. Op deze manier is het lekker rustig zonder hondjes (meestal). Het is warm op de dijk voor woef en als ik terug loop het natuurgebied in, hijgt ze als een idioot. Ik besluit haar even te laten dobberen in de sloot die schoon lijkt van blauwalg. Gisteren zag ik tijdens het testfietsen met de koper aan de andere kant ineens blauwalg. Zo blauw dat het niet te missen was! Maar hier is het schoon. Ze komt er alleen vrij zwart weer uit maar is wel lekker afgekoeld en dat was de bedoeling.

Daarna hobbelen we samen naar de koetjes. Er zijn twee kalfjes! Volgende keer even een camera mee voor een foto van de kleintjes. Ze zijn echt schattig. Nu nummer drie nog want ik dacht dat ze alle drie drachtig waren. Het is te hopen dat het niet weer drie stiertjes zijn.

We lopen weer terug en pakken nog een stukje door de schaduw. Dat kan woefje wel nu ze lekker is afgekoeld en na ruim 10 kilometer staan we weer bij de auto. Toch langer dan gedacht zo met woeffie. Lekker loopje, heerlijk kunnen mijmeren over wel of niet verhuizen onderweg. Zou ik dit nu niet vreselijk missen? En hoe is het daar eventueel? De natuur is geweldig en volgens mij ook afwisselend genoeg met zowel weilanden als bos en zandverstuivingen. Dichtbij is ook een plas waar je buiten het seizoen welkom bent met een hond. Een hoop onrust dus momenteel!

gegevens:

* 10,5 km
* 18 graden
* 1000/100

juli 63 km – 2017 totaal 1.680 km

15.07.2017 – hitland – 12 km

Het is de laatste dagen veel te druk met allerlei dingen. Dat is jammer want ik kom noch aan fietsen noch aan lopen toe. Maar vandaag gaan we dan toch even aan het einde van de middag op pad voor een rondje. S. fietst mee en neemt ook de doggyride mee voor de zekerheid. Het is een beetje vreemd weer en als het kan, dan gaat de kar gewoon mee. We kiezen voor een kort rondje en na de warming up lopen we even over het grindpad richting de dijk en gaan daar de dijk op. Ik loop daarbij ver vooruit op S. die eerst moet wachten op woef en daarna woef in de kar moet doen en de kar de dijk op moet duwen. Ik loop rustig door en zie ergens in de verte achter me het oranje vlaggetje van de doggyride. Even later rijdt S. gezellig naast me.

klik voor groot

Daarna slaan we bij de tweede afslag weer het natuurgebied in. Wafje zat dus een kleine 2 kilometer in de doggyride en dat is prima. Het is vrij warm en heel benauwd vandaag. Zou het gaan onweren? Woef loopt weer gezellig mee en als ik richting de koetjes loop om te kijken of er al kalfjes zijn (nee), geeft S. woefje water te drinken. Is het geen plaatje zo?

klik voor groot


We lopen weer terug richting de start en maken nog een klein extra lusje. Het lopen gaat verder goed ondanks dat ik wel erg uit conditie raak deze maand door alles wat er speelt. Het is lang geleden dat ik zo weinig gelopen heb en dat voelt ook helemaal niet fijn. In ieder geval nu weer een lekker rondje gelopen en dat ging goed ondanks de warmte. Woefje doet het ook prima en heeft het wel prettig met haar korte vachtje volgens mij.

Op naar de volgende ronde maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 18 graden

juli 53 km – 2017 totaal 1.669 km

11.07.2017 – hitland – 13 km

Gisteren heb ik een kort rondje met woefje gelopen. Dat ging prima. Vandaag ga ik alleen op pad nadat ik eerst met woef gewandeld heb. Ik heb niets bij me, loop dus lekker zonder rugzak of iets anders, alleen de spibelt voor de sleutel heb ik om. Als ik op de parkeerplaats sta, scheurt de hemel open. Het regent dat het giet. Maar aangezien ik nog meer te doen heb, besluit ik gewoon te gaan. Jammer dat ik geen petje op heb maar dat is dan jammer. Tijdens het inwandelen voelt het niet erg lekker zo op mijn blote huid maar zodra ik begin met het hardlopen is het allemaal prima. Het voelt eigenlijk wel heel verfrissend moet ik zeggen. Na 13 kilometer sta ik weer bij de auto. Prima rondje, lekker gelopen.

Op naar de volgende ronde. Morgen komt er misschien niets van omdat we weer naar het huis gaan kijken. Ik neem wel mijn spullen mee maar er wordt slecht weer verwacht. Afwachten maar en anders wordt het donderdag weer.

gegevens:

* 13 km
* 18 graden

juli 41 km – 2017 totaal 1.658 km

10.07.2017 – hitland – 9 km

Gisteren ben ik thuis gekomen na de fietstrip naar Aken. dat was ontzettend leuk maar redelijk vermoeiend vanwege het warme weer. Vooral de laatste echte fietsdag, afgelopen vrijdag was zwaar en warm. Totaal reed ik 270 kilometer en dat was dus een mooie tocht.

Vandaag ga ik voor het eerste rondje met woefje weer op pad voor een runnetje. Van lopen is niets gekomen afgelopen dagen, zelfs niet op zaterdag. Toen waren we druk met andere dingen! Maar vandaag ga ik zeker lopen. Ik ben benieuwd hoe dat voelt maar het valt me alleszins mee. Ik besluit een kort rondje te doen over de dijk en naar de koetjes. Ik loop eerst 2.000 mtr continu en daarna nog 2.500 mtr continu en dat gaat prima. Mijn warming up was natuurlijk idioot lang maar dat leek me nou prima na al dat fietsen. Morgen weer een langere en betere run maar voor nu ben ik tevreden. Wafje deed het gelukkig ook goed.

gegevens:

* 9 km
* 18 graden

juli 28 km – 2017 totaal 1.645 km

04.07.2017 – hitland – 7 km

Vandaag is een beetje drukke dag. Ik ga een huis bezichtigen en daarna de fiets ophalen voor de trip naar Duitsland waar ik morgen mee ga beginnen. Toch wil ik nog wel even een stukje loslopen en waf en ik gaan in de vroegte op pad. Ik kies voor de korte ronde via de dijk en weer terug. Dat zou ik net moeten halen als ik een beetje voortmaak. Mijn hoofd zit aardig vol merk ik al. Hoe is het huis? En hoe gaat het fietsen straks? Is het leuk, kan ik het en is het een goed idee?

Ik hobbel over de dijk. Morgen neem ik hier het pontje naar de overkant en vanaf daar ga ik het grote onbekende in met de geleende fiets. En wat vind ik eigenlijk van die fiets?

Voordat ik er erg in heb zijn we alweer terug het natuurgebied in. Woefje doet het gelukkig goed. Daarna zijn we alweer snel bij de auto en na 7 kilometer zijn we klaar. Onderweg naar huis tik ik het adres vast in van het huis en zie tot mijn schrik dat het gewoon anderhalf uur rijden is en geen 5 kwartier zoals we dachten. Ik heb dus nog precies 10 minuten om me op te frissen, om te kleden en op weg te gaan. Opschieten dan maar. Morgen vertrek ik met mijn fietsje en van lopen komt dus de komende dagen niets meer.

gegevens:

* 7 km
* 18 graden

juli 19 km – 2017 totaal 1.636 km

03.07.2017 – hitland – 12 km

Tot mijn verrassing heb ik al enkele dagen niet gelopen. Gisteren heb ik een 120 km fietstocht gereden op de racefiets en kwam het er niet meer van. Zaterdag was het winderig en guur weer en had ik simpelweg geen zin om naar buiten te gaan. De loopband werd het uiteindelijk ook niet meer…. Vrijdag zijn we naar fietsen gaan kijken en was de dag ook tamelijk vol en zo is er elke keer wel wat geweest.

Maar vandaag vertrek ik meteen voor het eerste rondje van waf voor mijn looprondje. Het is zonnig en ik hoop maar dat het niet te warm is voor woefje. We doen eerst de warming up en ik zie een mooie ooievaar foerageren in het veld naast me. Prachtig gezicht natuurlijk.

klik voor groot

Daarna gaan we van start en dat gaat gelukkig prima. Ik merk niets van de lange fietstocht van gisteren en dat doet me goed. Ik heb ook niet snel gefietst maar het is en blijft een heel eind. Waf en ik lopen rustig ons rondje en grappig genoeg wil ze bij het watertje weer even afkoelen en zwemmen. Ik had al een tijdje een stokje in mijn hand dat ik eerder vond en dat gooi ik een paar keer weg. Dat vindt ze leuk maar het is blijkbaar op een gegeven moment ook echt genoeg. Daarna lopen we dus gauw weer verder.

klik voor groot

Ik loop naar de dijk en terug naar de koeien. Er zijn nog steeds geen kalfjes zie ik. Afwachten maar, het zal niet zo lang meer duren denk ik. Als we weer langs het watertje komen hoeft woefje niet te zwemmen blijkbaar. Ik stop even maar ze hoeft niet dus lopen we weer door. Water wil ze ook al niet. Verderop komen we twee gladhaar Vizslas tegen en we kletsen even. Woefje rust meteen even uit dus dat is wel lekker. Daarna gaan we weer verder voor het laatste stukje en na 12 km staan we weer bij de auto. Prima rondje, niet te warm en een mooi begin van de dag zo.

Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 18 graden

juli 12 km – 2017 totaal 1.629 km

28.06.2017 – hitland – 12 km

Vandaag ga ik weer een stukje lopen. Het schiet deze maand niet zo op qua kilometers maar ik heb ook gefietst. Inmiddels groei ik wel dicht. Ik schrik me rot van de foto’s dus ik zal er eens iets aan moeten doen denk ik. Wafje gaat weer mee vandaag dus dat is gezellig. Het is niet zo warm vandaag maar wel heel benauwd en klam. Niet echt prettig. Vandaag loop ik 1000-tjes want dat loopt toch wel prettig. Mooie opgang weer naar andere stukken. Ik moet er echt weer even in komen geloof ik.

Wafje vindt het ook warm en zwemt weer heerlijk. Gelukkig had ik een takje gevonden zodat ze iets kan gaan halen en brengen en dat vindt ze leuk om te doen.

klik voor groot

Na het zwemmen lopen we weer terug richting de start. Verder geen bijzonder rondje, het lopen ging goed en op mijn gemakje. Wafje vond het ook prima vandaag. Op naar de volgende ronde maar weer.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 18 graden

juni 208 km – 2017 totaal 1.617 km

26.06.2017 – hitland – 12 km

Gisteren zijn we thuis gekomen uit Schotland en vandaag ga ik weer een rondje lopen op Hitland. Samen met woefje want haar laatste run was de mooie lange van Eyemouth naar Berwick upon Tweed (23 km) afgelopen donderdag. Genoeg rust dus en lekker mee vandaag! Het is al best warm als we om 8 uur starten en ik ben benieuwd hoe het hier zal gaan. Geen fijne luchtjes en geen zachte ondergrond overal! Maar ze doet het prima maar heeft het wel warm. Na 4 kilometer baddert ze even bij het zwanenwatertje. Toevallig dobbert er ook een zwaan maar die kijkt niet op of om gelukkig. Na het badderen lopen we weer verder. Ik loop even naar de dijk via de lange arm en daarna naar de weg via de korte arm. De Hooglanders hebben nog geen kalfjes. Dat duurt dus nog even maar binnenkort zullen ze er wel zijn denk ik. Alle drie zijn ze drachtig! Als we teruglopen, gaat woefje weer het water in en deze keer gooi ik een een of andere stengel met pol eraan zodat ze die kan gaan halen. En ze zwemt weer! Vorig jaar deed ze dat hier voor het eerst en nu zwemt ze ook weer rustig weg van de kant om het plantje op te halen!

klik voor groot

Na dit zwemfeest gaan we weer terug. Ik heb dan een 12 km rondje gelopen en dat is voor nu ook prima. Ik wil vanmiddag nog even fietsen op de racefiets! Aan het einde van de run klets ik nog even met iemand die een drijvende dummy heeft. Daar hebben we het even over en ook over de honden. Ondertussen schurkt de natte Labrador tegen mijn kousen die in een oogwenk totaal zwart zijn van de modder. Euh….

Woef is ondertussen weer helemaal uitgerust en wil nog wel een stukje maar ik vind het genoeg. Op naar de volgende run maar weer!

gegevens:

* 12 km
* 20 graden

juni 197 km – 2017 totaal 1.605 km

25.05.2017 – hitland – 13 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen vanwege het examen maar vandaag ga ik dan alsnog op pad voor een rondje. Wafje gaat niet mee omdat het warm is en omdat ze nog steeds loops is. Ik ga vroeg op pad en stap ik de auto. Als ik de auto start, hoor ik een keihard geluid en kan ik niet meer sturen. Dat is vreemd want dat gebeurde gisteren ook eenmalig en daarna niet meer. Maar nu helpt opnieuw starten ook niet en klinkt het echt allemaal niet goed. Ik doe de auto weer uit en S. komt ook kijken en luisteren. We openen de motorkap en zien allerlei rubber rommel. Vandaar de brandlucht gisteren. Dit komt wel erg slecht uit want morgen gaan we op reis als het goed is en vandaag is alles dicht vanwege Hemelvaartsdag. Balen. Uiteindelijk vertrek ik samen met S. alsnog voor een rondje. Ik vertrek vanaf huis en onderweg praten we wat over wat we nu moeten doen.

Het lopen gaat verder prima. Ik loop heel makkelijk maar vanwege de HM van aankomende zondag doe ik rustig aan en loop ik alleen 1000-tjes om niet al mijn kruit te verschieten nu. Na een kleine 13 km staan we weer voor de deur. Nu eerst het auto probleem oplossen en bedenken hoe we morgen nu alsnog met vakantie kunnen gaan.

gegevens:

* 13 km
* 19 graden

mei 173 km – 2017 totaal 1.377 km

23.05.2017 – hitland – 15 km

Inmiddels heb ik al twee hele dagen niet gelopen. Dat is dus echt wel een unicum. Ik heb wel gefietst op 20 en 21 mei dus dat maakt het qua activiteit dan weer een beetje goed. Maar prettig is het niet want ik zit simpelweg teveel. Maar gisteren kwam het er gewoon niet van. Ik nam me niet de tijd om te gaan lopen terwijl ik natuurlijk best een heel kort rondje had kunnen doen. Maar ik wandelde wel enkele keren kort met woef als afwisseling met het zitten (en studeren).

Maar vandaag ben ik vroeg uit de veren en om 7 uur start ik al met mijn rondje nadat ik eerst met wafje gewandeld heb. Ze gaat niet mee want het is te snel na haar eten en bovendien is ze loops en heb ik geen zin om voortdurend op te letten. On top of that is het ook al vrij warm en doe ik haar daar ook geen plezier mee. Ik vertrek dus in mijn uppie. Ik start eerst met de warming up en ga daarna van start voor mijn run. Wat zal ik gaan doen vandaag? Ik wil niet te heet en te warm worden want ik kan me ook vandaag niet permitteren om in te kakken in de middag. Met het briesje van de zijkant of als tegenwind is het prima, met de wind in de rug en ook de zon in mijn gezicht is het al vrij warm.

Vandaag heb ik mijn nieuwe Agu Takatsu op die ik had besteld. Dat model kocht ik al in juni 2011 en mijn bril was echt op. De neusvleugeltjes waren kapot, het pootje was kapot en ik was dus echt wel toe aan een nieuwe. De bril is helemaal doorschijnend zo direct uit de verpakking en ik ben benieuwd hoe ver de bril gaat opkleuren. Na korte tijd in de zon is de bril al gekleurd en uiteindelijk wordt de bril vrij donker. Dat betekent dus dat mijn oude bril ook al lang niet meer meekleurend was en dat ook de maximale kleur niet meer voldoende was. Te lang mee gewacht want dit is veel prettiger aan de ogen in het zonlicht en geeft vast ook een betere bescherming. Ik heb geen idee hoe lang meekleurende glazen mee gaan maar in ieder geval dus geen 6 jaar dat is duidelijk. Ik lees nu op verschillende sites dat de glazen maximaal 3 jaar mee gaan… Oeps. Overigens ontdekte ik nu pas dat er ook losse glazen te krijgen waren geweest maar met mijn kapotte frame had ik daar toch niets aan gehad. Wel iets om te onthouden!

klik voor groot

Ik hobbel rustig door het gebied en op de dijk loopt het helemaal prettig qua wind. Ik geniet er wel van maar besluit dat 15 km wel genoeg is voor vandaag. Misschien kan ik morgen na het examen nog even lopen hoewel het dan wel warmer zal zijn dan nu. Afwachten maar. Deze maand wordt in ieder geval een maand met extreem weinig loop kilometers. Ik weet niet eens of ik de 200 km wel zal halen. Jammer maar helaas. Ik had het ook graag anders gezien eigenlijk en ik hoop de komende maanden weer fijn te kunnen lopen.

gegevens:

* 15 km
* 19 graden

mei 163 km – 2017 totaal 1.365 km