Categorie archief: elders

24.09.2017 – zevenhuizen – virtual Ikano HM – 23 km

Vandaag is de dag dat de HM in Nottingham gelopen wordt. Al jaren doe ik daar aan mee tijdens ozne vakantie daar maar vanwege het examen op 6 oktober moesten we de vakantie verplaatsen en kon ik dus niet meedoen. Maar dit jaar kan je voor het eerst virtueel meelopen. Je moet dan op dezelfde dag een HM lopen (waar ook ter wereld) en daarna het resultaat insturen met bewijs (bestand van horloge etc). Daar wordt een ranglijst van gemaakt en dan komt de medaille per post naar je toe. Ik vond het wel een grap vooral omdat je ook voor een goed doel loopt. Deze keer was dat de kanker stichting in de UK.

Hoewel we heel druk bezig zijn in het huis van S., besluiten we het toch te doen en heel vroeg te vertrekken. Dat moet ook wel want het wordt vreemd genoeg een warme dag. Het is altijd warm op de HM van Nottingham! S. zal het eerste rondje meefietsen met woefje en daarna met de auto en woef naar huis gaan.

Zo gezegd zo gedaan en we rijden om 7 uur weg van huis en starten rond 7.30 bij de roeibaan. Dan kan ik twee rondjes lopen en heb ik de afstand gehaald. Het begin gaat eigenlijk al voor geen meter. Nu heb ik op zich een hekel aan het rondje maar dan nog. Ik ga langzaam maar het voelt niet eens comfortabel langzaam. Ik loop 5 km lapjes continu en achteraf had ik natuurlijk veel beter in deze situatie gewoon RWR moeten doen vanaf stap 1. Het begin van de route is mistig en donker maar al snel klaart het op. Ik ben blij dat we vroeg op pad zijn gegaan!

klik voor grootHet tempo is echt om te huilen maar ik zet door. De eerste 5 km en daarna de tweede. Op 7 km bedenk ik dat ik pas op een derde van de afstand ben. Wat is het ver vandaag en wat gaat het slecht. Maar ik zal toch even door moeten zetten als ik die medaille wil hebben.

klik voor grootNog een stukje, nog een stukje, over het bruggetje en dan zit de eerste 10 km erop. Nog niet eens op de helft.

klik voor groot
We lopen nog een klein stukje verder en bij het bruggetje vangt S. woefje om terug te gaan naar de auto en loop ik door voor mijn eigen lange eenzame moeilijke lap. Ja zielig. Zo voelt het. S. gaat met wafje naar huis. Eerst even water geven en daarna komen we me ineens achterop rijden omdat ik nu eenmaal over de dijk loop waar S. overheen naar huis rijdt. Zie je me lopen in mijn uppie? Zielig he? Het gaat allemaal zo moeizaam maar ik zal en moet…..

klik voor groot

Ik loop en dan zitten er ineens 15 km op. Dat klinkt alweer een stukje dichterbij de 21 km. Ik reken uit hoe ik moet lopen om de 21 km netjes vol te maken. Even de midden baan langs de roeibaan en dan heen en weer en nog een stukje…..

Met 17 km vraag ik me af waarom ik eigenlijk per se door moet lopen totdat ik 20 km heb gedaan continu. Ik schakel over op RWR en meteen loopt het lekkerder en zelfs ook sneller. Ik zie later dat mijn cadans werkelijk bedroevend laag is. Waarschijnlijk had ik daarom ook geen tempo maar ik kon gewoon niet harder. Mijn benen zijn moe denk ik van het werken. Fysiek een beetje veel allemaal dus doe ik maar rustig aan.

Ik hobbel rustig langs de roeibaan voor het laatste stukje en na 21.1 km klok ik af. Toevallig is mijn ‘finish’ bij het gebouw van de roeibaan. Wel een erg stille finish voor mijn zwaar bevochten HM. Haha!

klik voor groot


Maar ik heb het gered. Even de cool down en dan gauw naar huis, omkleden en de boedelbak halen. Ik zal uiteindelijk tweemaal heen en weer rijden met een volle boedelbak en rond 10 uur in de avond stop ik met klussen. Wat een dag!

gegevens:

* 23 km
* 10 graden

september 149 km – 2017 totaal 2.174 km

08.08.2017 – hulshorst – 9 km

Gisteren heb ik een verkenningsrondje naar de vogelkijkhut gemaakt en vandaag ga ik weer op pad voor een verkenningsrondje maar dan een stukje verderop. Ik start vanaf het Apollo hotel waar ik gisteren met S. heb geslapen. We maakten gisteren een ballonvlucht over het gebied hier en dat was natuurlijk gaaf! Het was ook een prachtige dag. Vandaag wordt het huis bouwkundig gekeurd en ook getaxeerd voor de bank. S. is al naar kantoor en ik ga straks alle afspraken afhandelen. Genoeg te doen dus maar ik kan nog net in de ochtend even op pad voor een rondje met woef (hoop ik). Ik sla linksaf op de Harderwijkerweg en neem de eerste weg weer rechtsaf. Dat is een doodlopende weg met zand en grind en daar rijdt dus niemand.

klik voor groot


Al snel lopen we langs een paar eenzame huizen en links ligt landgoed Essenburgh. Daar kan je ook heen maar daar moet woef aan de riem. Ik loop dus rechtdoor en loop richting Bloemkampen, een bos dat in het voorjaar bijzondere bloemen schijnt te herbergen. Al snel kom ik bij een open stukje waar ik niet op mag maar waar wel roofvogels cirkelen. Mooi! Ik moet even linksaf over een bruggetje en loop dan langs een beekje. Tot mijn grote vreugde zie ik ineens een ijsvogeltje vliegen. Die heb ik dus alvast gesignaleerd in dit gebied!

klik voor groot

Bloemkampen is maar klein en al snel ben ik weer op het fietspad waar ik gisteren ook een stukje overheen liep maar dan de andere kant op. Ik loop nu oostwaarts richting een vakantiepark aan het Veluwemeer. Het is een prachtig fietspad en ik verheug me er al op dat ik hier kan fietsen! Tot mijn verrassing kom ik Marianne weer tegen met haar hond die ik gisteren (veel later op de dag) ook ben tegen gekomen en waar ik mee gepraat heb. Ik loop nu door en ga straks bij het vakantiepark de weg op weer terug richting het hotel. Ik ben benieuwd of ik het een beetje ga redden qua tijd.

klik voor groot

De weg is tamelijk rustig en zeker als ik op een gegeven moment weer rechtsaf sla. Daar rijdt nu geen kip en woef loopt lekker los naast me. Ik kan aan het einde van deze weg rechtdoor om zo off road weer terug te komen op het onverharde grindpad maar ik kies vanwege de tijd toch voor de weg omdat ik nu inmiddels wel moet opschieten

klik voor groot

Het laatste stukje gaat wat vlotter omdat ik nu weet waar ik heen moet en geen andere weg meer kan kiezen. Ik geef woef wel wat water want het wordt toch steeds warmer en dat water gaat ook schoon op. Aan het einde van de weg loop ik nog langs een klein tuincentrum met veel planten. Dat heb ik ook maar vast gevonden! Na ruim 9 km sta ik weer bij het hotel. Nu gauw klaarmaken voor de afspraken. Over een half uurtje moet ik weer helemaal klaar zijn en bij het huis staan.

klik voor groot

gegevens:

* 9 km
* 18 graden

augustus 66 km – 2017 totaal 1.869 km

07.08.2017 – hierden – 6,5 km

Vandaag heb ik eerst een taxateur over de vloer die daarna allerlei dingen van me wil ontvangen. Dat ga ik dus eerst opzoeken, scannen en mailen. De hele ochtend is dus alweer voorbij voordat ik erg in heb. Ik ben zo moe dat ik helemaal geen puf meer heb om richting Hulshorst te rijden en ga in de tuin zitten. Maar dat bevalt me ook niet en daarom besluit ik alsnog maar te vertrekken en me zelfs om te kleden voor een rondje. Lopend gaat alles immers sneller dan wandelend en ik wil eigenlijk kijken of ik de vogelkijkhut kan vinden in de buurt daar. Zo vertrek ik dus alsnog redelijk laat en parkeer in het gras bij de doodlopende weg waar we vorige week hebben staan kijken met de auto. Ik kom meteen iemand tegen die ook met de hond aan het hardlopen is en we raken aan de praat. Ik vraag waar zij loopt, of de honden los mogen lopen en waar ze kunnen zwemmen. Het is vandaag ook ineens weer erg warm dus wafje wil straks vast even afkoelen zeker na de warme autorit.

Na ons praatje gaan we eindelijk op weg. Ik heb niet zoveel tijd omdat ik met S. heb afgesproken maar even naar de vogelhut en een kort rondje moet nog wel lukken denk ik. Ik ga dus maar op pad. Het is meteen al mooi. Wat een raar idee dat ik – als het goed is – hier straks ook gewoon loop als ‘eigen gebied’. Ik vind het leuk dat er niet alleen bos en heide is maar ook weiland met water en beekjes. Vorige keer liep ik meer door het bos en over het stuifzand.

klik voor groot


Na 1.500 meter ben ik al bij de vogelkijkhut. Ik heb even gemist waar ik nu dichter langs het Veluwemeer kan lopen blijkbaar maar gelukkig loopt hier de Hierdense Beek met water voor woef. Ik vind het een beetje hoog voor haar om erin en vooral eruit te klauteren maar woef kijkt niet op of om en stort zich het hellinkje af het water in. Ziezo lijkt ze te denken. Ik lig. Ik laat haar maar even drinken en afkoelen en kijk waar ze eruit kan. Maar omdat ze hier niet bekend is, denkt ze dat ik vertrek en ze hijst zichzelf weer uit de beek. Nou ja, gelukt!

klik voor groot


Daarna lopen we nog een stukje verder maar hoewel het pad op de kaart wel verder loopt, stuiten we op een hek en keren we dus maar weer om. Ze gaat nu weer de beek in als we erlangs lopen maar aan de andere kant en dat is net iets makkelijker gelukkig. Madam is weer lekker afgekoeld gelukkig. We slaan linksaf bij de vogelkijkhut en lopen richting het fietspad waar we weer rechtsaf slaan. Ik kijk geregeld even op de kaart zodat ik weet waar ik ben en waar ik eventueel een volgende keer nog heen kan gaan. Voor het gemak en omwille van de tijd neem ik het fietspad en de rustige weg terug naar de auto. Dat loopt verder ook prima en al snel zie ik de auto alweer staan. S. is inmiddels bijna bij de ijssalon (die in mei 2017 geopend werd en het ijs van de ijssalon uit Garderen aanbiedt!) dus maak ik haast met mijn extra verkenningslusje. Ik geef woefje wat eten en rijd daarna naar de ijssalon.

Vanavond gaan we een ballonvaart maken!

gegevens:

* 6,5 km
* 23 graden

augustus 57 km – 2017 totaal 1.860 km

18.07.2017 – hulshorst – 10 km

Vandaag gaan we weer naar het huis kijken waar we misschien heen willen verhuizen. Ik ga eerder weg zodat ik met woef een rondje kan lopen in het nabij gelegen bos en een beetje de omgeving kan verkennen. In april liepen we hier ook al een rondje. Ik had aanvankelijk een rondje door onbekend gebied gemaakt van natuurmonumenten maar het is erg warm en aangezien die route meer in open terrein loopt, leek het me beter om door het bos te gaan. Kan ik meteen eens kijken hoe ver ik kom met dat bos aan de overkant van het huis. Woef vindt het meteen al leuk.

klik voor groot

Omdat ik een beetje kris kras aan het dolen ben door het bos, besluit ik uiteindelijk toch over het spoor en de weg te gaan om even een stukje afstand te kunnen maken. Ik heb nog tijd en er zit pas 5 kilometer op de teller ofzoiets. Ik loop dus even over een hele rustige weg (schaduw), langs de molen van Hulshorst en daarna terug naar de spoorwegovergang.

klik voor groot

Dat is eventjes heel warm omdat het helemaal open is. Eerst door het maisveld en daarna over de weg. Woef moet over het gras omdat het asfalt ook erg warm is maar in no time zijn we alweer in de schaduw van het bos en lopen we over de snelweg en de spoorweg.

Daarna slaan we linksaf richting de zandverstuiving. De vorige keer was dit gebied ons doel en liepen we dus veel verder het gebied in, nu blijft ik vanwege de tijd dicht langs de weg lopen zodat ik straks op tijd terug ben. Op het zand is het net de sahara. Het is heel heet, en het zand is ook erg warm. In de schaduw blijf ik even staan om woef weer water te geven en even te laten uitpuffen maar ze doet het prima.

klik voor groot


Als we bij de zandverstuiving zijn, slaan we weer linksaf over de spoorweg en de snelweg en lopen weer richting de parkeerplaats. Er zijn veel fietsers en dat snap ik goed want de omgeving is prachtig hier. Even voor 5 uur ben ik weer bij de auto en bel ik de eigenaar van de woning zodat hij me het terrein op kan laten. Omdat het zo warm is, kleed ik me niet om maar hou gewoon mijn shirtje en ren rokje maar aan. Eerst even uitpuffen nu en rondkijken bij het huis!

Ben benieuwd of dit mijn nieuwe hardloop route gaat worden.

gegevens:

* 10 km
* 29 graden

juli 73 km – 2017 totaal 1.690 km

14.04.2017 – garderen – 19 km

Gisterenochtend zat ik helemaal klaar in mijn renpakkie maar werd ik afgeleid door een grasparkietje in de tuin. Ik wilde daar een foto van maken toen ik ontdekte dat mijn camera het ineens niet meer goed deed. Aangezien dat nogal dure apparatuur is die gewoon klaar moet staat en moet werken, heb ik dus eerst bekeken wat er loos was. Uiteindelijk heb ik de spiegel opgeklapt en weer neergelaten en toen werkte het weer goed. Ik hoop dus niet dat er iets mis is met het sluitersysteem waardoor de spiegel soms niet meer opklapt want dan heb ik een probleem. Afwachten maar. Maar door al dat geklooi was het laat geworden en ik had het nog koud ook doordat de verwarming het nog steeds niet deed. Ik zou immers tussen de middag even met de fiets een nieuwe thermostaat gaan ophalen. Ik ben dus uiteindelijk niet meer gaan lopen en vertrokken voor mijn fietsritje en dat was lekker zo met de racefiets. Na 76 km stond ik weer thuis met mijn thermostaat. Maar lopen kwam er dus niet meer van. Jammer maar helaas.

Vandaag gaan we weer richting Gelderland om naar het huis te kijken en naar wat mogelijkheden voor bouwsels in de tuin. Helaas bleek dat laatste een deceptie want er stond werkelijk niets opgesteld. Zonde van de rit wat dat betreft. In Garderen hebben we eerst gezellig wat gegeten en gedronken en zijn we nog fijn even gaan lopen met wafje en dat was weer heerlijk zo in het bos. S. reed voor de zekerheid met de doggyride omdat ik nog steeds rustig aan wil opbouwen met waf.

klik voor groot

De eerste 8 kilometer liep ze gewoon lekker mee, daarna is ze tweemaal even kort in en uit de kar geweest. Totaal liep ze op het eerste stuk bijna 11 kilometer mee. Deze keer was het een nogal zwaar rondje. Zeker voor S. met de doggyride achter zich aan op de fiets maar ook voor mij viel het niet mee. Er was op een heel stuk een grote wagen aan het werk met de bomenkap en die had het hele pad omgewoeld. Tel daarbij de droogte van de afgelopen periode op en je krijgt een heel rul en zwaar zandpad waar je doorheen moet ploegen. Ik was net een beetje snelle training aan het doen voor wat tempo hardheid en ik besloot dit dus zoveel mogelijk door te zetten ondanks de lastige ondergrond. Goede training en dat zou ik best moeten kunnen. Dat klopte ook aardig. We hebben nog nooit zo snel dit rondje gedaan en toch voelde alles prima.

klik voor groot
Na 14 kilometer staan we weer bij de auto. De snelle training zit erop maar omdat we nog even verder willen lopen – ook om woef na deze eerste 11 kilometer wat meer afstand in de pootjes te geven – doen we de doggyride in de auto en gaan nog een stukje verder voor een kort en veel rustiger rondje. Dat is wel weer even wennen want ik moet weer in beweging komen en bovendien op de slomo-modus en daar heb ik wel even voor nodig. Het extra rondje is een kleine 5 kilometer en na 19 kilometer staan we weer bij de auto.

Lekker gelopen, erg fijn weer door het bos en nu maar even afwachten hoe woefje het doet na deze langere run. Ik denk dat de opbouw met even rust tussendoor niet zo gek was. Ik kleed me bij de auto even om in warme kleren en daarna eten we nog een klein ijsje bij de ijssalon in Garderen. Heerlijk!

klik voor groot

gegevens:

* 19 km
* 11 graden

april 147 km – 2017 totaal 1.060 km

07.04.2017 – hulshorst – 15 km

Vandaag zijn we een stukje van huis weg omdat we naar een huis kijken dat we vorige week bezichtigd hebben. We willen vandaag de zonligging bekijken en een heleboel meten en ervaren. We hadden afgesproken dat we in de ochtend het huis zouden mogen bekijken en dat we in de middag terug zouden mogen komen voor de tuin en zonligging. Na de bezichtiging konden we de auto op het terrein laten staan dus dat was ook prettig. S. had de fiets bij zich en de doggyride en zo vertrokken we voor een rondje lopen om de omgeving wat te verkennen.

klik voor groot

Ik had een 12 km rondje uitgezet over de zandverstuiving bij Hulshorst. Dat leek me leuk om te bekijken. Eerst kwamen we langs het Belvederebos dat dus praktisch naast het huis ligt. Daarna het spoor en de snelweg over en dan ben je al in het natuurgebied. Even wat plaatjes schieten natuurlijk!

klik voor groot


Daarna weer verder. Ik koos voor rustige 500-tjes om een lage hartslag te houden en dat ging prima. Na een kleine 5 km doen we woef voor de zekerheid in de kar. Daarna fietsen we verder over het fietspad en slaan op een gegeven moment rechtsaf. Als we daarna weer rechtsaf slaan, lopen we ineens door een stukje bos. Van zandverstuiving naar heide en daarna naar bos. Mooi afwisselend! Helaas stuiten we ook op een deel van het pad waar S. niet met de fiets en de kar doorheen komt en die arme stakker trekt de kar door het zachte zand. Ik hobbel heel langzaam verder en wacht daarna even tot hij weer bij me is en weer kan fietsen. S. snottert ook zielig dus dat is al dubbel vervelend allemaal.

klik voor groot


Als we weer het spoor over gestoken zijn, komen we iemand tegen met een hond aan de riem en die schiet ik even aan om te praten over de snelweg, boodschappen doen en de zondagsrust in dit gebied. Dat is altijd nuttig en met nieuwe informatie lopen we weer verder. Eerst even langs mooie huizen en daarna langs een open veld waar ik de route volg over het gras en S. met de kar omheen fietst. Ik kom nog leuke koeien tegen die gelukkig achter schrikdraad staan. Dat konden we niet goed zien maar ze staan niet zomaar los.

Na het veldje komen we ineens op een straat waar we enkele weken geleden ook een huis bezichtigden en we besluiten er even heen te lopen om te kijken wat voor gevoel we daar krijgen aan de buitenkant. De vorige keer vonden we de plek mooi maar sprak het huis ons niet aan. Dat is nog steeds zo maar we kijken wel met interesse naar de glasopbouw omdat we ook zoiets in gedachten hadden voor het andere huis.

We halen wafje uit de kar voor het laatste stuk en besluiten even door dat Belvederebos te lopen om te kijken wat dat nu precies voorstelt. Het blijkt nog een heel aardig bos te zijn en we lopen er nog een paar kilometer en staan daarna met 15 km weer voor de deur. Wafje liep ongeveer 10 km mee en dat ging allemaal prima. Eerst nu nog even de tuin bekijken en als de bewoner thuis is ook nog een iets nameten op de zolder. Helaas is er de hele dag geen zon geweest en kunnen we nog niet zien hoe het licht valt op het huis!
Jammer genoeg zijn we niet naar Harderwijk gefietst want dat is maar 10 kilometer bij het huis vandaan. Harderwijk blijkt erg leuk als we op de terugweg een ijsje gaan eten in het centrum. Misschien een volgende keer weer even op de fiets een stukje maar nu zijn we wel moe van alle indrukken.

gegevens:

* 15 km
* 9 graden

april 88 km – 2017 totaal 1.000 km

18.02.2017 – krimpenerwaard – 12 km

Vandaag gaan we weer eens wat dichter bij huis lopen. Het is prachtig weer en we kiezen voor de Krimpenerwaard. Niet starten bij het Loetbos zoals we wel eens doen maar dichterbij het pontje. Maar we gaan niet met het pontje maar met de auto en dat valt nog vies tegen omdat je zo enorm moet omrijden! Gelukkig vaart de pont vanaf 31 maart weer vaker en ook weer op zondag.

We hadden twee routes gemaakt waarbij we niet teveel over een drukke weg zouden hoeven te lopen. Dat bleek achteraf ook niet helemaal te kloppen maar woef kon overal mee en hoefde nergens in de kar. We starten bij knooppunt 12 en S. gaat daarna even de auto ergens bij de dijk parkeren terwijl ik wacht en een beetje heen en weer loop met woef om alvast op te warmen. Al snel komt hij aanfietsen en koppelen we de doggyride aan de fiets.

Daarna gaan we gauw op pad. Het is echt heerlijk weer en ik heb al snel mijn giletje uit. Wind is er ook niet echt, hoewel we op de terugweg zullen merken dat er wel degelijk wind staat, alleen starten we met wind mee.

klik voor groot


Eigenlijk lopen we hier nooit en deze keer zien we allerlei wandelpaden door de weilanden die er vrij goed uitzien. Niet voor nu, maar wellicht wel een keer voor mij en woef samen als we ook onverhard willen lopen.

klik voor grootMet de racefiets kwam ik hier wel maar blijkbaar let je dan weer op andere dingen. Bovendien was dit rondje met de racefiets vorig jaar ook meer een ‘race’rondje dan een ‘kijk’rondje. Maar mooi is het zeker vandaag! We zien zilverreigers, hooglanders en ganzen. Gelukkig is het niet extreem druk en kan ik gewoon met mijn dove wafje lekker lopen.

klik voor groot

Ik weet aanvankelijk niet precies wat ik wil gaan lopen maar uiteindelijk gaat het goed en loop ik eerst een snellere 3.000 meter. Daarna wandel ik een stukje en vervolgens lopen we een langzamere 2.000 mtr tussendoor.

klik voor groot

Jammer genoeg voert de langzamere lap ons toch over een tamelijk vervelend weg en moet waf dus kilometers meelopen aan de riem. Dat is op zich niet erg maar ook niet erg leuk voor haar. Overigens loopt ze prima. Ze hijgt wel wat maar ze lijkt niet echt last te hebben van het warmere weer. Gelukkig maar!

klik voor groot

Na de rustigere tussenlap, lopen we weer 3.000 mtr sneller. Maar het valt niet eens mee want zodra we linksaf slaan en hetzelfde stukje lopen als op de heenweg, hebben we toch mooi de wind tegen. Ik houd het tempo wel mooi vast maar makkelijk gaat het allemaal niet. Op de grafiek zie ik ook een behoorlijke drift en een hartslag die oploopt tot 155 bpm. Overigens zal de volgende dag pas blijken dat ik totaal niet fit was kennelijk want ik ben dus gewoon ziek geworden. Dat is eeuwen geleden maar toch. Niet leuk eerst beter worden nu.

Als we klaar zijn met opruimen, blijf ik nog heerlijk even van de zon genieten. Je weet nooit wanneer we die weer gaan zien! Carpe diem.

Op naar de volgende run!

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

februari 184 km – 2017 totaal 520 km

17.02.2017 – garderen – 16 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar vandaag gaan we naar Garderen voor een rondje. Daarna willen we naar een grondstuk gaan kijken en zo slaan we dus twee vliegen in een klap. Vandaag is het vreemd weer. Het is totaal niet koud maar als we richting Garderen rijden, regent het soms aardig door. Als we parkeren en uitstappen miezert het alleen nog een beetje. Vol goede moed gaan we op pad voor ons rondje. Wafje vindt het weer allemaal leuk en hobbelt voor ons uit en gaat soms toch stiekem even zelf op onderzoek uit wat ze anders eigenlijk nooit doet. Ik vind het prima en ben blij dat ze zo fit en blij is. Ik vind het lastig om te bepalen welke kleren ik nu aanmoet. Ik ben wat te warm gekleed maar kies er toch voor om het fiets giletje aan te houden ook al ziet het er niet uit met mijn shirtje er onderuit….

klik voor groot

Het lopen gaat verder prima. Ik ben wat snotterig maar juist het buiten zijn is wel erg prettig. Mijn kuit voel ik gelukkig al een tijdje totaal niet meer dus dat is helemaal voorbij. Ik heb er ook niet echt last van gehad, alleen tweemaal met een draai in mijn rug voelde ik het een tijdje terug. Jammer genoeg toen ook in Limburg maar achteraf kwam dat qua tijd ook wel prima uit.

We lopen weer ons bekende rondje naar de schaapskooi en ploeteren daar een stukje over het zachte zand. Vorige week met de sneeuw was het makkelijker met de fiets! Nauwelijks te geloven dat er vorig weekend nog zoveel sneeuw lag.

klik voor groot

We hobbelen weer terug via het bos en lopen nog een lusje als we vlakbij de auto zijn. Na ruim 16 km is het ook wel genoeg en we willen nog even naar het stukje grond gaan kijken voordat het donker is. Als we bij de auto zijn, kleed me ik me snel even om tussen de openstaande deuren. In het dorp nemen we snel nog even – heel fout – een kroketje en daarna gaan we op weg.

Op naar de volgende run!

gegevens:

* 16 km
* 7 graden

februari 171 km – 2017 totaal 508 km

12.02.2017 – garderen – 21 km

Gisteren waren we op de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht en kwam er niets van lopen. We hebben daar niet echt veel geleerd. We keken even naar de Santos fietsen en woonden enkele lezingen bij. Maar het was interessant om eens mee te maken hoewel ik het ook erg vermoeiend vind eigenlijk. Doe mij maar een stukje lopen! Net zoals vrijdag, gaan we vandaag naar Garderen. Daar hebben we in ieder geval geen last van pekel en straten waar woef last krijgt van haar zooltjes. Er is flink wat sneeuw gevallen vannacht maar het dooit ook flink dus we zijn benieuwd of er nog iets ligt straks of dat het een natte kledderbende zal zijn.

We zijn een stuk later dan vrijdag maar even na 11 uur starten we dan eindelijk voor onze run. Het is nog erg rustig in het bos dus wie weet valt het ook vandaag mee qua drukte. Het is hier eigenlijk altijd wel rustig. We maken snel alles klaar en lopen over het pad waar flink wat sneeuw op ligt. Grappig genoeg is de sneeuw heel droog dus gemakkelijk begaanbaar. Mooi is het ook!

klik voor grootIk ben best moe geworden van de beurs van gisteren maar ik heb ook zin in mijn loopje. We gaan dus maar eens zien waar het schip strandt. Het is mooi, rustig en prima qua temperatuur. l snel heb ik na de warming up mijn blauwe jackje uit. Dat wissel ik om voor mijn bodywarmer. Veel lekkerder en ook voldoende. Ik had vandaag zelfs beter mijn Aeroloftje aan kunnen trekken. Maar goed, dit is ook wel prettig.

klik voor groot


Het lopen gaat verder prima, ook over de sneeuw. Dit soort sneeuw kraakt zo leuk en het loopt ook lekker. Gelukkig doet de fiets het ook prima! We kiezen weer voor dezelfde ronde als gisteren en dan eventueel aan het einde een extra lus. Dat zien we dan wel. Eerst eens even weer richting de schaapskooi lopen en de heide. Daar zijn we nog niet en ondertussen gooi ik nog een sneeuwbal naar S. op zijn fietsje.

klik voor groot

Bij het punt waar we in de zomer wafje even water geven, maken we een selfie waarbij de camera zo pardoes voorover valt in de sneeuw. Alles is daarna nat en zo verlies ik weer tijd met het droogmaken van alles. Zucht. Daarna lopen we verder richting de weg, steken over en gaan naar de heide.

klik voor groot
Bij de schaapskooi is het wat drukker met wandelaars. Fietsers zien we niet veel, op een enkele MTB-er na. De schapen staan buiten en krijgen extra voer nu er niet gegraasd kan worden. Die verlangen vast ook naar de zomer! We lopen rustig verder en komen langs een sneeuwpop. Waf vindt dat maar een raar ding maar ze wil er toch wel even bij gaan zitten. Op een afstandje dan.

klik voor groot

Daarna gaat het weer vlug. We lopen weer terug richting Garderen. Ik maak een grapje dat dit rondje steeds korter lijkt te worden en dat is natuurlijk ook zo. De 15 km wordt steeds gemakkelijker en dit is gewoon een lekker rondje om te lopen. Op Hitland heb ik vaak moeite om een bepaalde afstand bij elkaar te lopen, dit is gewoon als basis een 15 km rondje en nog mooi en afwisselend ook. Dat loopt toch net wat leuker.

Als we weer in Garderen zijn, lopen we een ander lusje dan gisteren. We moeten af en toe even op de kaart kijken want door de witte wereld lijkt alles ineens op elkaar en weten we niet meer precies waar we zijn en hoe we moeten lopen. Maar de route is uiteindelijk prima en na 21 km klokken we af. Dit is wel genoeg voor vandaag. Wafje doet net alsof we alleen de oprit afgelopen zijn en wil nog wel een stukje verder. Eerst krijgt ze nu haar verlate lunch!

Op naar de volgende run dan maar weer. Dit was prima.

gegevens:

* 21 km
* 2 graden

februari 130 km – 2017 totaal 467 km

10.02.2017 – garderen – 16,5 km

Gisteren liep ik maar een kort stukje dat nog lastig was vanwege de pekel op het pad. Ik koos toen voor onverharde stukken waar woef geen last van zou hebben. Vandaag gaan we naar Garderen om te lopen. Vanmiddag hebben we een afspraak met een makelaar maar we kunnen nog wel even snel op pad voor een rondje. Er ligt een dun laagje sneeuw en dat is wel mooi om te zien! Tijdens ons loopje blijft het een beetje motsneeuwen maar we hebben er geen last van. Wafje vindt alles leuk! Eerst eens even voelen of het glad is en daarna gaan we op pad.

klik voor groot

We kiezen weer voor het bekende rondje naar de schaapskooi. Eerst even door het Speulderbos en daar is het gelukkig heel rustig vandaag. Ook weinig MTB-ers overigens en dat loopt wel prettig. We komen tot tweemaal toe een boswachter tegen maar die zegt niets over de hond. Overigens loopt waf gewoon aan de knie dus het valt niet eens op dat er geen riempje aan haar hangt. Maar wel prettig dat we door kunnen lopen. Misschien omdat het rustig is en het ook nog winter is. Geen idee.

klik voor groot


We steken de weg over en daarna lopen we naar de schaapskooi. Daar gaat wafje wel altijd een stukje aan de riem vanwege de schapen die er eventueel lopen. Vandaag natuurlijk niet maar normaal wel. Omdat ze zo netjes meeloopt, maakt het op zich ook niet uit dat ze hier even aan de riem loopt. Het rondje gaat overigens erg makkelijk. Ik loop prettig en alles voelt goed. De kuit is helemaal OK, ik voel echt nergens meer iets, ook niet ‘deep down’. Geen idee wat het nu geweest is door die draai tot tweemaal toe maar gelukkig is het echt weer helemaal weg.

klik voor groot


S. maakt nog een kiekje bij de schaapskooi, ik doe dat ook in het voorbij lopen. Stom genoeg namen we vandaag geen camera mee dus kunnen we alleen onze telefoons gebruiken.

klik voor groot

Daarna weer even over het zachte stukje en via het bos weer terug naar de start.

Als we weer vlakbij de auto zijn, lopen we nog een klein lusje omdat we nog even tijd hebben. Aan het einde komen we nog iemand tegen die een fietscomputertje heeft gevonden. Omdat ze er een heel stuk mee heeft gelopen, besluiten we het ding toch maar mee te nemen en wat oproepjes op internet te plaatsen. Wat zonde! Jammer genoeg moeten we er daarna echt mee ophouden. Na ruim 16,5 km staan we weer bij de auto. Vandaag was een geschikte dag geweest voor een langere run maar het is niet anders. Ik kleed me achter de auto even snel om in normale en droge kleding en daarna gaan we op pad voor onze afspraak. Misschien kunnen we dit weekend nog een keer hier gaan lopen! Morgen gaan we naar de Wandel- en fietsbeurs in Utrecht dus dan komt er niets van maar misschien zondag.

gegevens:

* 16,5 km
* 0 graden

februari 109 km – 2017 totaal 446 km