24.04.2017 – hitland – 13 km

Gisteren ben ik niet meer op pad gegaan voor een runnetje want we zijn in de ochtend gaan fietsen en dat duurde al met al langer dan gepland. In de middag had ik eigenlijk geen zin meer om te gaan hardlopen. Maar vandaag natuurlijk wel en woef mag weer mee dus we gaan direct voor het eerste rondje al op pad. Het is dan nog zo heerlijk rustig in het gebied! Het is heel mooi weer tot mijn verrassing. Stralend blauwe lucht en een zon die opkomt en steeds warmer wordt. Er staat wel wat wind maar niet echt vervelend eigenlijk en prima zo voor woefje.

We lopen eerst over het nieuwe pad en ik zie tot mijn verrassing dat een van de nieuwe bankjes die er nu precies 3 dagen staan al in brand gestoken is. Althans, dat probeerde men blijkbaar want het ziet er zwart geblakerd uit maar gelukkig vatten de bankjes blijkbaar niet zo makkelijk vlam. Merkwaardig dat mensen de behoefte voelen om dat te doen.

Het eerste stukje loop ik even RWR zodat woefje ook weer kan snuffelen en kan wennen maar eigenlijk vraag ik me af of zij het ook wel prettig vindt op deze manier. Ineens blijft ze staan. ‘Wat gaan we nou doen?’ lijkt ze te vragen. Ik roep haar en ze hobbelt weer met me mee. Omdat er iemand met een andere hond richting de dijk loopt, ga ik eerst even rechtdoor richting de Nijlganzen. Daar loop ik een rondje offroad en meteen er nog eentje achteraan. Inmiddels lopen we alweer gewoon continu en dat bevalt madam wel. Vandaag heb ik de rugzak weer eens bij me met haar water, de riem en een bakje. Kan ik meteen weer even wennen aan dat ding maar het zit nog steeds prima. Natuurlijk is het een beetje zwaar (relatief) maar de pasvorm is goed. Waf krijgt na 9 km wat te drinken maar ze lijkt het prima te doen en kijkt nog steeds blij.

klik voor groot

Daarna lopen we weer terug richting de golfbaan. We hebben nu wind tegen maar het gaat nog steeds prima. Woef loopt lekker voor me uit en kijkt af en toe om. Ze is kennelijk niet moe en ze hijgt ook niet overmatig of vreemd. Zal ik een kilometertje extra met haar doen? Dus niet de geplande 12 maar 13 vandaag? Volgens mij kan ze dat vandaag wel. Ik wil wel langer maar ik ga niets overhaasten met haar zodat ze mooi gezond en fit straks met ons mee gaat. Voor haar moet het immers ook een beetje leuk zijn en blijven allemaal op haar oude dag.

klik voor groot

Aan het einde van de weg sla ik dus nog even linksaf voor het extra rondje. Ik loop weer langs het aangestoken bankje en zie de schade die ze hebben veroorzaakt. Misschien kunnen ze het eraf schuren zodat het niet meer zichtbaar is. Achterlijke lui. Het laatste stukje lopen we terug langs het watertje. Ik heb geen enkel jong eendje of gansje gezien deze keer. Maar met de rugzak kan ik ook makkelijker de compact camera meenemen dus wie weet wat ik allemaal nog ga zien komende maand. Er wordt volop gebroed.

Na 13 kilometer staan we bij de auto. Mooi uitgekomen qua afstand! Wafje hoeft geen water dus dat is ook prima en tevreden rijd ik weer naar huis. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 13 km
* 12 graden

april 230 km – 2017 totaal 1.143 km

22.04.2017 – hitland – 12 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar hebben we wel gefietst. Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik niet meer gelopen heb want zo wordt het niets natuurlijk. Maar goed het fietsen was ook wel prettig en verder ben ik goed opgeschoten met de studie en dat moet ook gebeuren. Vandaag mag wafje dus gelukkig ook weer mee en dat is wel gezellig natuurlijk. Ik denk dat we vandaag wel iets langer op pad kunnen. Warm is het tenslotte niet en alles lijkt goed te gaan met haar blessure.

klik voor groot

Ik kies vandaag voor een afwisselende training die ik nog niet eerder deed. Alles voelt prima en ik ben verrast dat het allemaal zo makkelijk gaat eigenlijk. Woef doet het ook goed en krijg op 5 en 10 kilometer wat water. Dat wil ze wel en heeft ze blijkbaar ook echt nodig zo tussendoor.

Ik heb fijn gelopen en woef deed het ook prima gelukkig. Morgen gaan we een stukje fietsen en ik moet maar even zien of ik dan nog zin heb om te gaan lopen. Meestal niet als we eerst gaan lopen maar andersom meestal wel.

gegevens:

* 12 km
* 10 graden

april 217 km – 2017 totaal 1.130 km

20.04.2017 – hitland – 10,5 km

Gisteren heb ik alleen gelopen maar vandaag mag woef weer gezellig mee. Het is onwijs koud in de ochtend maar dat is voor haar alleen maar prettig. Omdat het helder weer is, en het zonnetje ook al tevoorschijn komt, zal het straks vast heerlijk buiten zijn!

We gaan dus vrolijk van start met ons rondje en het is gelukkig nog heel stil in het gebied. Genieten dus! We slingeren naar het Leefgoed over het nieuwe pad en lopen weer terug over het fietspad. Daarna gaan we het gebied in en ondertussen kijk ik om me heen. Veel broedende vogels maar nog weinig jonkies. Vorige week zag ik een verdwaald meerkoet jong maar verder nog niets. Ik ben benieuwd wanneer het zover is! De gansjes op mijn fietstochtje van vorige week waren ook echt een verrassing. Gek idee dat dat tochtje pas vorige week was. Ik heb het idee dat ik afgelopen week ontzettend lui ben geweest om allerlei klussen en studie na. Maar misschien valt dat dus nog wel mee eigenlijk.

Woef doet het vandaag prima en lijkt er wel lol in te hebben. Ik ga haar vanmiddag even wegen en ik wil ook een afspraak maken bij de dierenarts om even naar haar longen en hart te laten luisteren. Dat kan ik zelf misschien ook wel maar een honden hart klinkt toch weer anders dan een mensen hart dus dan maar even door de expert laten kijken of alles nog goed is. Ze hijgt een beetje maar dat vond ik vorig jaar ook al en toen heb ik uiteindelijk niets laten checken. Maar omdat ze nooit bij de dierenarts komt, lijkt het me een goed idee om dat dit jaar toch even te doen. Na 5 km krijgt ze weer wat water. In de ochtend heeft ze daar duidelijk behoefte aan. Ik denk omdat ze in de nacht bijna niets lijkt te drinken. Wanneer we in de middag gaan lopen, hoeft ze meestal ook niets tussendoor omdat ze dan al overdag wat gedronken heeft.

klik voor groot

Ik loop naar de dijk en terug en maak een extra lusje naar de koetjes. Als we nu terug lopen, staan we met ruim 10 km weer bij de auto en dat lijkt me wel genoeg voor woef. De drie dagen achter elkaar van afgelopen week zijn gelukkig prima gegaan. Ik zie geen enkel teken van stijfheid of pijn meer dus dat gaat prima. Toch hoeft ze natuurlijk niet (meer) elke dag mee op pad. Dat hoefde vroeger ook niet en omdat ik nu eenmaal vaker loop, hoeft zij dat nog niet te doen natuurlijk op haar oude dag! Na ruim 10 kilometer staan we weer bij de auto. Op naar de volgende ronde maar weer. In de middag heeft ze heerlijk liggen slapen terwijl ik aan het studeren was.

klik voor groot


gegevens:

* 10,5 km
* 1 graden

april 204 km – 2017 totaal 1.117 km

19.04.2017 – hitland – 13,5 km

Vandaag ga ik eerst met woef wandelen en daarna vertrek ik voor mijn runnetje. Ze mag echt niet mee hoe zielig ze ook kijkt. Drie dagen liepen we nu alweer achter elkaar en gisteren hebben we 9 kilometer gelopen. Een rustdagje kan dan geen kwaad in de rustige opbouw!
Ik doe dus net alsof ik niets zie en vertrek. Even na 8 uur start ik mijn training op een mooie frisse lentedag. Het is maar 3 graden dus best koud maar met een blauwe hemel en weinig wind. Het zonnetje komt er straks bij dus dat zit wel goed. Het koolzaad schiet overal uit de grond en geeft van die mooie gele ‘onkruid’ veldjes. Alles bloeit en loopt uit en het ziet er wel mooi uit eigenlijk.

Ik slinger even over het nieuwe pad en loop daarna mijn rondjes over de armen naar de weg en de dijk. Ik train vandaag wat snellere 800-tjes en dat gaat goed. Toch is zo’n setje van 10 keer 800 nog best vermoeiend als je die een beetje op tempo loopt.

Maar het gaat goed en alles voelt ook wel aardig. Bij de een na laatste lap word ik even besprongen door een Boxer pupje. Ik zet gauw even mijn Garmin uit en buk me om het puppy te aaien. Ik zit echt onder van haar pootjes maar het is een schatje en haar baasje probeert haar te leren dat dit dus niet mag. Vandaar dat ik maar even buk om te aaien. De moeder hond is er ook en wil natuurlijk ook aandacht. Leuke afleiding maar ik ga weer gauw verder en dat valt niet eens mee als je even gebukt hebt gestaan en dan meteen weer moet starten. Mooie oefening en deze een na laatste lap gaat ook prima gelukkig. Ook de laatste lap gaat en voelt goed en daarna wandel ik rustig terug naar de auto. Prima training, nu gauw weer in de boeken!

klik voor groot

gegevens:

* 13,5 km
* 1 graden

april 194 km – 2017 totaal 1.107 km

18.04.2017 – hitland – 9 km

Vandaag ga ik pas aan het einde van de middag op pad voor mijn rondje. Woefje rent mee naar de deur en gaat zitten. ‘Ik ga mee’. OK dan. Laten we maar kijken of ze ook alweer drie dagen achter elkaar mee kan voor een rondje. Gisteren en eergisteren waren immers mini rondjes speciaal voor haar en dat ging ook prima. Vandaag dan ook maar weer kort zodat madam mee kan. We gaan gauw op pad en ze is blij en vrolijk. Het is prima weer geworden, met een licht briesje en een zonnetje. Niet te warm voor madam dus voor haar ook goed loopweer.

klik voor groot

Ik heb aanvankelijk geen idee wat ik nu zal gaan doen zo met haar. Ik heb al van alles gedaan met haar deze week, van RWR tot 1000-tjes en ik ga dus eerst maar gewoon van start. Het voelt meteen al prettig en makkelijk. Misschien omdat het aan het einde van de middag is. Dat zou goed kunnen. Woef doet het ook prima en ik hoef niet eens veel te kijken wat ze aan het doen is omdat ze ook veel voor me uit hobbelt. Lekker makkelijk! Vanwege de wind ga ik eerst bij het leefgoed weer terug en loop daarna het natuurgebied in. Bij de lange arm sla ik rechtsaf en al die tijd loop ik dus gewoon nog lekker continu te draven met woef. Dan gebeurt het! Ik passeer een wandelaar in een oranje jack die ineens ‘maak grotere passen’ naar me roept. Huh? Ongevraagd advies is tot daar aan toe maar grotere passen is nou net een heel vreemd advies. Je kunt iemand zeker helpen als je ziet dat er op een hele trage cadans gelopen wordt (je gaat dan bonken), of heel erg in een knik naar voren loopt, of weet ik wat voor houding biomechanisch niet handig is. Maar grotere passen als je niet weet wat iemand eigenlijk aan het trainen is, is gewoon een heel vreemd advies. Ik liep namelijk gewoon normaal door, met een prima cadans dus de paslengte die daarbij hoort, hoort simpelweg bij dat tempo. Je mag van mij zeggen dat ik mijn voeten op moet tillen, mijn armen anders kan houden of niet zo naar de grond moet kijken maar paslengte? Zelfs al zou die man Olympisch kampioen zijn, dit kwam dus erg merkwaardig over. Ik hobbel dus vrolijk door, loop de dijk op en loop terug naar het Leefgoed. Inmiddels is wafje weer aan de riem op de dijk. Ik denk na over die man. Hoe komt iemand er nu bij om ongevraagd advies te geven aan iemand die notabene ook nog aan het lopen is? Kom je elkaar nou tegen in een rustpauze en je raakt aan de praat, dan is het wellicht nog iets anders maar ik zou het echt niet in mijn hoofd halen om iemand ongevraagd (en onjuist) advies te gaan toeroepen.

Ondertussen loop ik alweer onderaan de dijk door het natuurgebied. Woef doet het zo goed (en ik ook) dat ik nog een extra lusje eraan vast koppel. Dat is een mooie training voor nu en zelfs een beetje op tempo. Dit ging wel erg gemakkelijk en dat is leuk. Nu afwachten hoe woefje dit allemaal doorstaat. Zijn we er dan nu echt met haar? Ik forceer niets want in Schotland moet ze straks helemaal fit en happy zijn!

Bij de auto krijgt ze meteen water want omdat ik niet had bedacht dat we zo ver samen zouden gaan, had ik geen water bij me voor haar. Arme hond en het slokje gaat er wel in.

klik voor groot

Op naar de volgende run maar als mijn run morgen al is, mag ze echt niet mee, hoe zielig ze ook kijkt!

gegevens:

* 9 km
* 5 graden

april 181 km – 2017 totaal 1.094 km

17.04.2017 – hitland – 6 km

Gisteren heb ik een klein stukje met woef gerend en dat ging prima. Vandaag neem ik haar ook mee voor een heel klein rondje. Of we nu gaan wandelen of een klein stukje gaan hardlopen, lijkt me niet veel uit te maken. Voor mij ook goed want dan ga ik tenminste echt een klein rondje en vandaag maak ik daar dan weer een snel rondje van. Zo train ik mooi allerlei facetten.

Ik start bij de tuintjes en hoor niets bij de ijsvogelwand vandaag. Het is overigens ineens vrij fris met 5 a 6 graden maar er is gelukkig geen wind zoals de afgelopen dagen wel het geval was. Dat voelt dus een stuk prettiger. Op de dijk start ik de training. Aanvankelijk wil ik cadans training doen maar omdat het eigenlijk allemaal wel goed loopt en voelt probeer ik een beetje op tempo te lopen. Net als ik denk dat ik best vlot doorloop, word ik ingehaald door een zeer makkelijk lopende man die dus veel sneller loopt. Mooi om te zien.

Omdat ik voor mijn doen tijdens een training met een hondje aan de riem toch vlot heb gelopen, besluit ik er 3 lapjes van te maken om het ook een beetje leuk te houden voor woef. Langer achter elkaar doe ik wel weer zonder haar een volgende keer. Na de rustpauze gaan we weer van start. Woef loopt los naast me en ik hoop maar dat ze niet teveel stoute dingen doet op deze lap zodat ik niet veel hoef om te kijken wat ze doet. Ik kom 1 mevrouw met hond tegen maar die gaat met haar hondje helemaal aan de waterkant staan. Dat is mooi want dan kan ik even door lopen! De tweede lap gaat sneller dan de eerste lap dus ik ben tevreden. Nog eentje weer richting de start en daarna zit het er alweer op. Die derde moet dan maar nog een stukje sneller en zo loop ik ieder lapje 15 sec/km sneller. Deze training deed ik vorige week ook al zo met haar.

Wafje is blij en poseert even voor een mooi plaatje. Nu lekker naar de auto teruglopen zodat ze nog wat kan snuffelen. Op naar de volgende run en eerst kijken hoe ze dit kleine rondje op twee dagen achter elkaar nu doet.

klik voor groot

gegevens:

* 6 km
* 5 graden

april 172 km – 2017 totaal 1.085 km

16.04.2017 – hitland – 7,5 km

Gisteren gelopen in de ochtend en in de middag nog een klein stukje gefietst. Vandaag is het weer de beurt aan woefje voor een kort rondje en daar heeft ze kennelijk wel zin in! Het langere rondje in Garderen van eergisteren is prima gegaan. We starten bij de golfbaan en ik loop gewoon ons bekende rondje over de dijk en daarna terug naar de auto. Dat lijkt me genoeg en gelukkig doet woef het prima. Ze is vrolijk en blij en loopt vaak voor me uit te hobbelen en kijkt dan af en toe om waar ik blijf. Fijn om te zien! Ik doe een cadans training en dat gaat eigenlijk wel goed. Na 7,5 km staan we weer bij de auto. Helaas vergat ik mijn telefoon dus heb ik geen enkele foto van onderweg.

gegevens:

* 7,5 km
* 9 graden

april 166 km – 2017 totaal 1.078 km

15.04.2017 – hitland – 11 km

Gisteren hebben we fijn 19 km gelopen in Garderen. Toen liep alles echt op rolletjes qua tempo en lopen. Wafje liep bijna 15 km mee en dat is haar prima bekomen gelukkig. Gisterenmiddag toen we thuis waren was ze heel even stijf in haar echter voorpootje na het opstaan maar 3 passen later was dat weer weg en in de avond was er niets meer te merken. Vanmorgen ook niet(s) en ze rende heerlijk rond met haar takje toen ik haar uitliet. Maar toch mag ze vandaag niet mee en ik ga op pad voor een ander soort training. Ik kies voor 4×2.000 mtr op gemiddeld tempo. Gisteren liep ik aardig door op lastige ondergrond, afgelopen week had ik al alles gedaan van snel en kort, snel en langer en continu. Ik startte in de miezer regen en zonder petje omdat ik dat niet zo snel kon vinden. Maar echt koud is het niet ondanks een fris en stevig windje. Na de warming up langs de ijsvogeltjes die ik overigens niet hoor, start ik de training. Ik merk al direct dat het niet echt lekker loopt. Vreemd toch dat je eigenlijk meteen merkt hoe het zal gaan. Ik krijg niet echt een lekker ritme en het voelt ook niet heel gemakkelijk. Het tempo is niet eens verkeerd maar als ik dan naar gisteren kijk waar ik op zwaar terrein met RWR hetzelfde tempo haal over 13 km dan klopt er toch iets niet zou je zeggen.

De tweede lap gaat helemaal voor geen meter. Ik heb geen idee waarom niet. Mijn benen voelen niet zwaar, de ademhaling gaat redelijk goed maar toch voelt het niet zo ‘natuurlijk’ zoals gisteren. De wonderen van de sport zullen we maar zeggen!

Ik reken een beetje uit hoe ik het beste de 4 laps kan doen en uiteindelijk lukt het me redelijk om de laatste lap een beetje op tempo te lopen. Misschien lette ik in het begin teveel op de hartslag. Ik wilde ‘rustig’ lopen maar inmiddels moet ik op maximale MAF toch behoorlijk doorlopen en dat is ook een leuke training. Ik heb geen idee maar ik was gewoon blij dat ik aan het einde van de route was gekomen en dat ik mijn 4 laps had afgewerkt. Zo voelde het ook een beetje.

Bij het watertje waar ik de cool down deed, sprong een herder een paar keer tegen me op met hele vieze poten. De baas was vlakbij en roep weliswaar iets naar de hond maar negeerde mij dus volkomen. Ik sta dan echt paf. Normaal zeg je al iets als ‘hallo’ bij het voorbijgaan, maar als nou je eigen hond gewoon iemand anders vies maakt, dan zeg je toch iets??? Vol verbazing loop ik verder richting de auto. Ik kan er eigenlijk niet over uit. Ik zei maar weer ‘sorry dat ik hier liep hoor’ maar dat mens reageerde gewoon niet. Heel vreemd. Het hondje was wel lief overigens. Die kan er ook niks aan doen.

klik voor groot

Na 11 km sta ik weer bij de auto. Ik vond het ook wel genoeg want ik vond er weinig aan vandaag. Geen idee dus hoe dat kwam. Op naar de volgende maar weer. Vanmiddag maar even fietsen dan!

gegevens:

* 11 km
* 10 graden

april 158 km – 2017 totaal 1.071 km

14.04.2017 – garderen – 19 km

Gisterenochtend zat ik helemaal klaar in mijn renpakkie maar werd ik afgeleid door een grasparkietje in de tuin. Ik wilde daar een foto van maken toen ik ontdekte dat mijn camera het ineens niet meer goed deed. Aangezien dat nogal dure apparatuur is die gewoon klaar moet staat en moet werken, heb ik dus eerst bekeken wat er loos was. Uiteindelijk heb ik de spiegel opgeklapt en weer neergelaten en toen werkte het weer goed. Ik hoop dus niet dat er iets mis is met het sluitersysteem waardoor de spiegel soms niet meer opklapt want dan heb ik een probleem. Afwachten maar. Maar door al dat geklooi was het laat geworden en ik had het nog koud ook doordat de verwarming het nog steeds niet deed. Ik zou immers tussen de middag even met de fiets een nieuwe thermostaat gaan ophalen. Ik ben dus uiteindelijk niet meer gaan lopen en vertrokken voor mijn fietsritje en dat was lekker zo met de racefiets. Na 76 km stond ik weer thuis met mijn thermostaat. Maar lopen kwam er dus niet meer van. Jammer maar helaas.

Vandaag gaan we weer richting Gelderland om naar het huis te kijken en naar wat mogelijkheden voor bouwsels in de tuin. Helaas bleek dat laatste een deceptie want er stond werkelijk niets opgesteld. Zonde van de rit wat dat betreft. In Garderen hebben we eerst gezellig wat gegeten en gedronken en zijn we nog fijn even gaan lopen met wafje en dat was weer heerlijk zo in het bos. S. reed voor de zekerheid met de doggyride omdat ik nog steeds rustig aan wil opbouwen met waf.

klik voor groot

De eerste 8 kilometer liep ze gewoon lekker mee, daarna is ze tweemaal even kort in en uit de kar geweest. Totaal liep ze op het eerste stuk bijna 11 kilometer mee. Deze keer was het een nogal zwaar rondje. Zeker voor S. met de doggyride achter zich aan op de fiets maar ook voor mij viel het niet mee. Er was op een heel stuk een grote wagen aan het werk met de bomenkap en die had het hele pad omgewoeld. Tel daarbij de droogte van de afgelopen periode op en je krijgt een heel rul en zwaar zandpad waar je doorheen moet ploegen. Ik was net een beetje snelle training aan het doen voor wat tempo hardheid en ik besloot dit dus zoveel mogelijk door te zetten ondanks de lastige ondergrond. Goede training en dat zou ik best moeten kunnen. Dat klopte ook aardig. We hebben nog nooit zo snel dit rondje gedaan en toch voelde alles prima.

klik voor groot
Na 14 kilometer staan we weer bij de auto. De snelle training zit erop maar omdat we nog even verder willen lopen – ook om woef na deze eerste 11 kilometer wat meer afstand in de pootjes te geven – doen we de doggyride in de auto en gaan nog een stukje verder voor een kort en veel rustiger rondje. Dat is wel weer even wennen want ik moet weer in beweging komen en bovendien op de slomo-modus en daar heb ik wel even voor nodig. Het extra rondje is een kleine 5 kilometer en na 19 kilometer staan we weer bij de auto.

Lekker gelopen, erg fijn weer door het bos en nu maar even afwachten hoe woefje het doet na deze langere run. Ik denk dat de opbouw met even rust tussendoor niet zo gek was. Ik kleed me bij de auto even om in warme kleren en daarna eten we nog een klein ijsje bij de ijssalon in Garderen. Heerlijk!

klik voor groot

gegevens:

* 19 km
* 11 graden

april 147 km – 2017 totaal 1.060 km

12.04.2017 – hitland – 9,5 km

Gisteren heb ik 21 km gelopen waarvan een kort rondje met woefje. Dat ging goed ook al had ze het een beetje warm. Vanmorgen is het totaal niet warm want er is geen zon en aangezien ze bij de deur staat te dollen, besluit ik haar maar mee te nemen voor een rondje. Ik moet het toch weer eens proberen zo twee dagen achter elkaar. Niet te gek maken en morgen een rustdagje voor haar. We gaan van start bij de tuintjes en gebruiken de warming up weer voor het pad langs de ijsvogeltjes. Deze keer heb ik beet want ik hoor er twee piepen dus ze zijn er nog! Ik kijk even achter de wilgjes maar ik zie niets en ga maar gauw weer door. Meestal maken ze het geluid tijdens de vlucht dus ik neem aan dat ze even aan het vissen zijn of het nest weer ingevlogen zijn.

Ik loop een stukje over de dijk en woef loopt braaf mee aan de riem. Vreemd genoeg heeft ze nog niets gedaan tijdens de warming up dus dat loopt vast niet zo lekker voor haar nu. Ik kijk naar de lammetjes en ineens realiseer ik me dat ik de voetstapjes van woef niet meer hoor. Ik kijk om en ik zie dat ze net achter me loopt omdat de riem tussen mijn band is weg geglipt. Dat is dus niet handig en nog gevaarlijk ook. Nu kwam er gelukkig niets over de dijk. Voortaan dus beter vastmaken!

Bij de eerste afslag gaan we Hitland weer in en woef mag weer lekker los. Ik reken een beetje uit welke route ik kan nemen om het niet te lang te maken voor woefje en ik besluit even langs de Nijlganzen te lopen. Dat vindt ze immers altijd leuk en deze keer gelukkig ook. Daar krijgt ze ook water en dat wil ze wel (na 5 kilometer).

klik voor groot

We hobbelen vervolgens weer verder terug naar de start. Dat lijkt me wel genoeg voor haar voor vandaag. Nu maar afwachten hoe het vanmiddag gaat en of ze stijf is/wordt. Ik hoop het niet! Vandaag krijgt ze alweer 22 dagen PEA overigens. Morgen even op de fiets een thermostaat ophalen in Leidschendam. Meteen een mooi ritje.

gegevens:

* 9,5 km
* 10 graden

april 128 km – 2017 totaal 1.041 km