review: compressiekousen Gococo

Via Butik21 kreeg ik de kans om de Gococo kousen uit te proberen. De review heeft even op zich laten wachten (mei 2017) maar ik beschrijf pas iets als ik er ook daadwerkelijk veel mee gelopen heb. Aanvankelijk was dat de Sport Sock van Jobst die ik hieronder beschreven heb. Dat was ook een prettige kous om mee te sporten. Daarna kwam deze Gococo kous aan de beurt om te proberen! Ik koos voor de kleur turquoise maar er zijn nog andere kleuren beschikbaar en dat is natuurlijk altijd een pluspunt (o.a. zwart, wit, roze, oranje). Deze kousen hebben een middelmatige compressie van 18-21 mmHg.

Lees verder

20.05.2017 – hitland – 12 km

Gisteren heb ik niet meer gelopen. Ik was aan het studeren en het waaide en was fris. Ik had gewoon geen zin en heb zelfs niet gefietst. Ook wel eens lekker zo’n dagje niets tussendoor. Nou ja, in de boeken dat dan weer wel en dat is niet leuk. Ik krijg er schoon genoeg van eerlijk gezegd.

Maar vandaag vertrek ik weer voor het eerste rondje met woef. Ze is nog steeds loops natuurlijk naar wil zelf nog niets dus met een beetje slim lopen moet dat nog wel gan. Eerst even over het grindpad en daarna naar de dijk. Op de dijk is het in ieder geval geen probleem om met haar te lopen. Ik loop weer tot aan de trap waar ik het natuurgebied weer in zal gaan. Dat is een mooie lap. Ik moet bovenaan de dijk even wachten omdat er hondjes beneden lopen dus maak ik even twee fotootjes.

klik voor groot

Daarna hobbelen we over de trap naar beneden en lopen rustig even langs het water. Het is mooi weer en heerlijk rustig hier. Geen kip te bekennen, de hondjes van zojuist zijn alweer verdwenen.

klik voor groot

Daarna loop ik weer naar de dijk en loop over de dijk weer terug naar de andere arm het natuurgebied in. Vanaf de dijk kan ik zien of er iemand loopt en omdat ik niemand zie, loop ik weer het gebied in. Het gaat vandaag super makkelijk. Geen idee waarom maar het loopt gewoon allemaal soepel en lekker. Niets is te ver of teveel en dat voelt prima. afje doet het gelukkig ook goed.

Het is genoeg voor vandaag en we lopen nog een laatste lusje terug naar de auto. Ik heb het nog even aan de stok met zo’n oversekste Labrador en die bazin is niet blij me mij en mijn woeffie. Sorry, kan er niets aan doen. Gauw weer verder!

Op het laatste stukje terug naar de auto zie ik nog een schildpad gezellig naast een meerkoetje in het zonnetje zitten. Grappig gezicht! Straks even fietsen, voor nu alvast een lekker rondje gelopen. Na 12 km staan we weer bij de auto.

klik voor groot

gegevens:

* 12 km
* 13 graden

mei 148 km – 2017 totaal 1.350 km

18.05.2017 – hitland – 10 km

Gisteren heb ik niet gelopen maar wel gefietst. Het was 29 graden en ik dacht dat het wellicht beter was om een rondje te fietsen omdat je dan lekker wat meer rijdwind pakt. Het fietsen ging prima, ik reed een kort rondje van 40 km op de racefiets en was snel weer terug.

Vandaag is het een stuk minder warm en bovendien is het total bewolkt dus echt warm is het niet. Waf en ik gaan dus voor het eerste rondje samen op pad. Ik hoop dat ik niet teveel honden tegen ga komen omdat madam loops is, maar nog wel aan het begin. Ze kan dus voorlopig nog even mee gelukkig.

We lopen eerst even over het nieuwe pad en daarna gaan we de dijk op. Dat lijkt me prima zo met haar aan de riem en ze vindt het tegenwoordig nog leuk ook. Omdat ik eergisteren die lange continu run in de hitte deed en de dag daarvoor ook al langere continu stukken liep, doe ik nu 1000-tjes en verander dat zelfs naar 800-tjes. Dat loopt makkelijk en is ook leuk voor wafje.

Bij de trap gaan we weer naar beneden naar het natuurgebied en daarna lopen we weer terug. Ik kom helemaal niemand tegen, op een draadhaar Vizsla reutje na die gecastreerd is. Geen problemen dus onderweg deze keer. Op de terugweg miezert het een beetje maar dat voelt heerlijk.

Na ruim 10 km staan we weer bij de auto. Gauw weer met mijn neus in de boeken nu!

klik voor groot

gegevens:

* 10 km
* 15 graden

mei 136 km – 2017 totaal 1.338 km

16.05.2017 – hitland – 15 km

Gisteren heb ik een fijn rondje met woef gedaan maar vandaag gaat ze niet mee. Niet alleen omdat we gisteren al gelopen hebben, maar vooral omdat het ineens idioot warm is. Het is 26 graden en de zon schijnt ook nog eens vrolijk er op los als ik vertrek voor mijn rondje. Ik had eigenlijk het plan om vandaag 15 km continu te lopen als voorbereiding op de HM over 10 dagen. Dat zou vandaag dan wel eens moeten gebeuren eigenlijk. Ik trek dus mijn rokje aan en een heel dun shirtje en neem water mee in de Nathan. Dat is op dit moment de lichtste rugzak die ik heb maar zit niet helemaal ideaal.

Ik start vanaf huis en loop eerst over de dijk. Ik heb de wind in de rug en de zon op mijn lichaam en dat wordt dus al snel enorm warm. Niet prettig. Ik loop echt wel rustig maar ik voel dat ik gewoon al meteen warm word ook in mijn gezicht. Als ik door Hitland loop is het al iets aangenamer omdat ik daar wat wind vang maar zodra ik weer richting Nieuwerkerk loop is het weer veel te heet. Ik veeg constant mijn gezicht af met een natte zakdoek maar het wil allemaal niet echt koeler worden. Het lopen gaat verder prima maar ik heb het gewoon te heet en ik zie dat mijn hartslag ook vrij hoog is hoewel het wel mooi bij het tempo past plus de temperatuur. Maar ineens krijg ik er ook kippenvel bij en dat moet dus niet. Ik besluit om eerst weer richting de dijk te lopen omdat ik daar weer van de zijkant de wind vang. Dat gaat goed en ik koel meteen weer wat af. Kippenvel weer weg. Maar een kilometer later voelt het echt allemaal veel te heet en ik besluit de 10 km continu af te maken en dan te stoppen om rustig af te koelen tijdens een stukje wandelen. Zo gezegd zo gedaan. De 10 km continu gingen heel makkelijk en op zich was de HS bij dit tempo met deze idiote temperatuur helemaal niet zo gek. Maar het voelde gewoon niet goed en het leek me niet goed voor mijn lijf.

Ik heb een kilometer nodig om de hartslag weer onder de 120/min te krijgen en daarna hobbel ik rustig met RWR weer naar huis en na 15 km sta ik voor de deur. Op zich wel tevreden maar jammer dat het nou net zo warm is vandaag. Morgen wordt het nog warmer dus dan doe ik wel een rustig stukje of helemaal niets. Als het voor het weekend nog wil afkoelen naar 17 graden ofzo probeer ik nog eenmaal een langere continu ronde te doen en anders niet. Volgens mij gaat het wel lukken want dit rondje was op zich geen enkel probleem. Ik zie geen extreme temperaturen voor de 28e dus wie weet wordt het nog wel wat.

Op naar de volgende run maar weer.

gegevens:

* 15 km
* 26 graden

mei 126 km – 2017 totaal 1.328 km

15.05.2017 – hitland – 10 km

Het hele weekend heb ik niet meer gelopen. Ik heb wel gelukkig drie keer een klein stukje kunnen fietsen van en naar de cursus. Zaterdag fietste ik zowel heen als terug en gisteren alleen heen. Dat was heerlijk, want zo kon ik toch even bewegen en buiten zijn. de Editor is ook weer 51 km uitgelaten in het Groningse land.

Maar vandaag vertrek ik voor het eerste rondje van woef voor een runnetje op Hitland. Het is warm en fraai helder weer maar ik kan zo snel mijn rokje niet vinden in de koffer die ik nog moet opruimen. Dan maar een nieuw Salomon shirtje met korte mouwen en mijn dunne tight die ik wel bij de hand heb. Dat shirtje blijkt heerlijk te zitten en lekker koel te zijn. Fantastisch al die nieuwe materialen.

Ik ga in de ochtend niet zo lang zodat ik snel weer verder kan met alles wat is blijven liggen afgelopen week. Als het me lukt, ga ik vanmiddag nog wel een rondje lopen maar dan zonder wafje. Eerst nu maar eens starten en kijken hoe het loopt. Ik besluit over de dijk te lopen en weer bij de trap naar beneden te gaan terug naar het natuurgebied zoals ik vorige week ook een keer deed. Dat is een aardig rondje en niet al te lang. Tot de trap is het blijkbaar 2.600 mtr en dat klok ik even af. Ik maak een foto van het monument en loop de trap weer af. Daar geef ik wafje even water en wandel een klein stukje met haar. Na 200 mtr start ik de tweede lap ook weer van 2.600 mtr. Dat gaat offroad aanvankelijk wat langzamer maar de rest van de lap loop ik op snel zodat ik af klok op een keurige eindtijd voor het lapje. De rest loop ik RWR met een extra lusje en na 10 km staan we weer bij het begin van ons rondje. Dat liep lekker en vrij gemakkelijk en woefje had het ook niet extra moeilijk ondanks dat het vrij warm was al. Op naar de volgende run maar weer.

klik voor groot


gegevens:

* 10 km
* 17 graden

mei 109 km – 2017 totaal 1.313 km

12.05.2017 – preuswald – 8,5 km

Gisteren liep ik hier al een kort rondje met woefje en vandaag lukt het me ook om een kort rondje te lopen. Helaas echt erg kort want ik vertrek meteen in de vroege ochtend voor mijn runnetje met woef. Ik merk dat ik moe ben en zware benen heb. Het loopt eigenlijk voor geen meter maar het is prettig om even buiten te zijn. Maar ik ben ook aan het nadenken over alles wat er nu gebeurt en hoe het verder moet en zal gaan met mijn vader. Allemaal niet leuk. Ik denk aanvankelijk dat ik een nieuwe route loop en dat blijkt deels waar te zijn.

klik voor groot

Ik loop eerst door het parkje en neem daarna een pad dat ik niet echt ken en normaal niet loop. Ik heb geen idee waar ik uit zal komen maar de richting voelt goed. Tot mijn verrassing kom ik weer bij de zendmast uit.

klik voor groot

Eigenlijk prima want nu weet ik waar ik ben en hoe lang mijn rondje kan worden en hoe lang het duurt. Ik loop een rondje en zigzag daarna offroad tussen de bomen door. Omdat ik blijkbaar moe ben, mijn voeten niet goed optil en niet oplet waar ik loop, val ik over een boomwortel. Voor je gevoel val je dan heel langzaam als in slow motion terwijl je je best doet om in evenwicht te blijven wat dus niet lukt. Ik zag de bramenstruiken ook dichterbij komen. Stom gedoe. Mijn bril blijft keurig op mijn hoofd zitten en ik val met uitgestrekte armen in de struiken. Gelukkig niet zo teveel schade en ik loop daarna weer verder en ga ook richting huis. Best lekker om even buiten te zijn weer. De temperatuur is prima en het is droog gebleven. Op naar de volgende run. Deze maand lijkt een all time low te worden door allerlei omstandigheden. Als ik daar nou ook lekker uitgerust van zou worden, zou het tot daar aan toe zijn maar dat zit er helaas dus ook even niet in.

gegevens:

* 8,5 km
* 13 graden

mei 99 km – 2017 totaal 1.303 km

11.05.2017 – preuswald – 11 km

Eergisteren liep ik in de middag nog heel vredig een 16 km rondje met woef en in de avond werd ik ineens gebeld dat mijn vader met spoed was opgenomen. Dat betekende dus dat ik laat in de avond nog naar Duitsland reed. Gisteren kwam er natuurlijk niets van lopen maar vandaag ga ik tussen de ziekenhuis bezoeken toch even op pad voor een rondje. Al dat zitten is natuurlijk helemaal niets voor mijn lichaam en het kan nu wel even. Ik had bij het snelle inpakken van mijn spullen gelukkig wel een paar schoenen in de auto gesmeten en in mijn koffer wat renkleding gepropt. Je weet maar nooit! Omdat het warm is qua temperatuur loop ik voor het eerst in korte broek en korte mouwen shirt. Wafje wilde gelukkig ook wel even mee dus samen op pad! Ik nam een nieuwe route en dat bleek best aardig in het begin. Een mooi pad en een aardig stukje over een deels verharde weg met mooie uitzichten.

klik voor groot


Uiteindelijk kwam ik weer op de weg die zo lekker omhoog loopt en liep ik daarna weer in het bekende bos. Op weg naar het bos liep ik ook langs een uitzichtspunt waar je in de verte het ziekenhuis ziet liggen. Een akelig groot gebouw met rare buizen aan de buitenzijde. Daar ligt mijn vader dus nu. Gek idee.

klik voor groot

Ook op een van de lastigste stukjes van het bos maar dat mocht de pret niet drukken. Het ging eigenlijk wel aardig en ik kwam overal tegenop tot mijn verrassing.
Zelfs de steilste klim die ik eigenlijk nooit doe, liep ik helemaal tot boven aan toe. Wel met wat gehijg moet ik toegeven maar het loopt aan het einde dan ook bijna vertikaal omhoog. Wafje vond alles prima zolang ze maar een slokje water kreeg.

klik voor groot

Ik had natuurlijk niet onbeperkt tijd dus het was maar een kort rondje. Na 11 kilometer stonden we weer voor de deur. Misschien kan ik morgen nog een kort rondje lopen. Afwachten maar.

gegevens:

* 11 km
* 13 graden

mei 91 km – 2017 totaal 1.295 km

09.05.2017 – hitland – 16 km

Gisteren heb ik niet gelopen en dat was op zich prima. Maar ik ben helemaal gaar en pijnlijk van het zitten en dat is dus niet echt fijn. Vandaag ga ik dus hoe dan ook op pad en aangezien wafje lekker is uitgerust als het goed is, gaan we samen op pad. Het is warm(er) geworden en ik ben benieuwd hoe ze dat vindt. Ik neem dus de rugzak mee met water voor haar en een beetje voor mij. Ik kan alvast verklappen dat ik met lege rugzak en softflask terug kwam maar dat ik niks gedronken heb…..

Ik doe eerst de warming up en speur naar jonge beestjes.

klik voor groot

Daarna gaan we op pad voor de run. Na de eerste 5 km krijgt ze al te drinken en dat wil madam wel. Daarna gaan we weer verder en lopen het offroad stukje bij de Nijlganzen. Ik weet niet of ze nou broeden of al klaar zijn want het nest is hoog en ik zie dus niks. De ooievaars zitten verderop op hun nest. Het is prachtig weer en ik geniet er wel van. Mijn giletje zit al lang in mijn rugzak natuurlijk want het is best warm als het zonnetje schijnt.

klik voor groot

Ik loop het offroad stukje tweemaal en ga daarna weer terug met een lusje bij de korte arm en richting het leefgoed. Het lopen gaat zo fijn dat ik wel de hele middag op pad wil blijven eigenlijk. Maar mijn water voor woef is op en het is wel genoeg voor haar nu denk ik. Mooi opbouwen naar langere afstanden en dit is prima want we komen rond de 16 km uit vandaag en dat is met dit weer genoeg. Ik besluit even in de zon te gaan zitten op een van de nieuwe bankjes en dat is heerlijk warm zo in de zon. Woef gaat in het zonnetje liggen.

klik voor groot

Ik ga online zoeken of mijn Agu Takatsu cromotec uit 2011 nog te krijgen is. De pootjes waren al een beetje kapot en nu zijn de neusvleugeltjes ook echt los en dat zit niet meer lekker. De bril kleurt overigens ook voor geen meter meer mee dus ik ben helemaal gelukkig als ik er nog eentje kan vinden en die bestel ik. Terwijl ik dat doe en woefje ligt te slapen in de zon wordt ze ineens aangevallen door een herder. Ik snap er niks van wat er nou gebeurt eigenlijk maar leuk is het niet. Mijn stemming slaat meteen om en we gaan maar terug naar de auto. In de auto zie ik dat haar neusje beschadigd is en ik haal mijn EHBO kit tevoorschijn uit mijn rugzak. Meteen maar even ontsmetten hoewel het neusje natuurlijk wel goed doorbloed is. Vervelend dit soort dingen.

klik voor groot

Op naar de volgende run dan maar. Het lopen ging in ieder geval heel fijn en het was heerlijk om zo even buiten te zijn. Jammer van het einde.

gegevens:

* 16 km
* 17 graden

mei 80 km – 2017 totaal 1.284 km

07.05.2017 – hitland – 14 km

Vandaag heb ik de hele middag zitten studeren voor dat vervelende examen op 24 mei. Maar inmiddels ben ik ijskoud geworden en stijf en wil toch nog wel even wat bewegen. S. is zo lief om met me mee te gaan en tegen half 8 gaan we alsnog op pad voor een rondje. Wafje kan deels in de kar dus dat is prettig. Ik heb geen idee wat ik wil gaan lopen. Continu? Iets met snelheid? Ik ben nog steeds koud en stijf en heb zelfs over mijn giletje een Lafuma jackje aan bij de warming up.

Tijdens de eerste kilometer heb ik dat jackje natuurlijk al uit en terwijl S. dat lief voor me opruimt, loop ik vast door. Mijn Garmin zegt op dit eerste stukje altijd dat ik heel langzaam loop maar dat kan me niet zoveel schelen. Eerst maar eens op gang komen en de dijk op. Waf zit al in de kar want ze liep alleen maar graspollen en hoopjes aarde te vreten en daar worden we soms een beetje gestoord van. Jasje aan en in de kar dus! Al gauw lopen we op de dijk. Eigenlijk gaat het lopen niet eens zo slecht. Ik ga maar eens kijken wat ik ervan kan bakken en langzaam neemt het tempo wat toe. Zal ik 2000-tjes gaan doen ofzo?

Bij elke afslag vraagt S. waar ik heen wil. We lopen de eerste voorbij en de tweede ook. Op de dijk staat een forse wind maar het gaat goed. Eens kijken waar ik naar kan doortrekken. Mijn tempo mooi hoog en dat voelt goed. Natuurlijk ben ik nu niet meer zo spraakzaam en zeker niet met de wind. Mijn ademhaling hou ik op 2/2 omdat ik dat nu eenmaal makkelijk vind als ik op tempo loop. Het lopen gaat goed maar ik ga best snel als training. Te lang heeft geen toegevoegde waarde dus hoe ver ga ik nu? Ik besluit een lap van 5.000 mtr te maken, even te wandelen en daarna nog een snelle 5.000 mtr lap te doen als dat zou lukken. Dan zou ik 10 snellere kilometers hebben gedaan. Continu training en snelheids training! Eerst maar eens het eerste lapje afmaken en dat gaat prima. We lopen het natuurgebied weer in en doen waf uit de kar. Ze mag hier lekker een stukje snuffelen en draven.

Ik reken een beetje uit hoe we een mooie continu ronde van 5 kilometer kunnen maken. Eerst terug naar de steenovens, de dijk weer op en over de ‘s Gravenweg terug richting de koeien en terug naar de golfbaan. Dat zou precies moeten kunnen en zo doen we het ook. S. doet woef in de kar en ik start mijn tweede snellere lap weer. Ik moet nog wel even de dijk oplopen maar dat gaat prima. Mooie oefening want als je niet voldoende ‘over’ hebt, kost het daarna moeite om op tempo door te lopen. Maar het hele stuk over de dijk tegen de wind in gaat het prima. Ik zie dat mijn tempo nu zelfs sneller dan ik had gepland. Ga ik dat vasthouden?

klik voor groot

We lopen over de ‘s Gravenweg en langs de koeien. Het gaat prima en mijn kilometers worden elke keer een stukje sneller. Dat heeft ook met de wind te maken denk ik maar ook met mijn gevoel. Als je net begint aan een snelle lap wil je niet tekort komen maar als je over de helft bent, dan voel je wel dat er nog meer in het vat zit. Dit is dus een mooie oefening voor de HM in Edinburgh. Mooi op tempo beginnen en na de eerste helft voelen hoe het gaat en versnellen. En dan niet te gek maar een klein beetje. Zelfs een paar seconden per kilometer maakt al uit op de eindtijd weten we inmiddels. Vorig jaar ging het erg goed en het zou gewoon leuk zijn als het dit jaar weer net iets beter zou gaan.

klik voor groot

Ik ben verrast dat het zo goed ging eigenlijk. Tempo en continu in 1 training gelopen. De komende drie weken niet meer dit soort trainingen. Ik merk er nu niets van maar teveel is niet goed en onnodig. Ik wil nog wel een 15 km continu ronde doen op gematigd tempo en eventueel een tempo training op kortere stukken en dat is het dan. Rustig aan voor de HM en vooral niet vermoeid aan beginnen. Op allerlei factoren als het weer en het lichaam heb ik weinig invloed verder. Ik heb dit hele seizoen nog niet eenmaal in een rokje gelopen omdat het koud was en je zult zien dat het ineens warm is op de HM dag. Daarom liep ik ook bijna tot het einde in mijn giletje vandaag. Alleen op de laatste kilometer trok ik het uit omdat ik wel erg warm werd en dat kwam vooral door de wind die ineens in de rug blies. Dan word je extra warm en dat is niet prettig. Op de Hm dag ga ik hoe dan ook in korte mouwen (of topje) en rokje. De fout van te warm kleden tijdens een race maak ik niet meer!

Wafje gaat weer uit de kar en ik wandel lekker samen met S. terug naar de auto. Ik ben tevreden. Het wordt nog wel wat met dit oudje!

gegevens:

* 14 km
* 15 graden

mei 64 km – 2017 totaal 1.268 km

06.05.2017 – hitland – 10 km

Vanmiddag gaan we even fietsen maar vanmorgen ga ik nog even snel op pad voor een kort rondje. Ik ga eerst even woefje uitlaten en daarna ga ik op pad. Maar als ik beneden kom, is woef zo enthousiast dat ik besluit toch maar met haar op pad te gaan en zo vertrekken we samen richting het natuurgebied. We zijn dus nu best vroeg maar dat komt prima uit met de fietstocht in de planning. Bovendien wil ik niet zo lang lopen dus twee dagen achter elkaar moet kunnen met haar. Overigens deed ik dat van de week natuurlijk ook al in Aken. De ene dag 13 km en de andere dag 11 km. Gisteren liepen we 15 km dus vandaag mag een kort rondje wel.

Het is hartstikke koud vanochtend met een frisse wind ook nog eens. Het zou prachtig weer worden vandaag, maar nu nog even niet blijkbaar. Ik besluit zelfs om mijn dunne handschoenen even aan te houden bij de warming up. Die berg ik straks wel weer op.

klik voor groot

We gaan op pad en al snel hobbelen we lekker over de bekende paadjes. Ik kom nog iemand tegen waarvan ik aanvankelijk totaal niet meer weet wie het is. Ze begint opgewekt te praten en te vragen hoe het gaat en wijst naar de hond en zegt dat ze blij is dat ze weer mee kan lopen. Ik pieker me dus suf waar ik deze vrouw van zou moeten kennen maar later besef ik ineens dat ik uitgebreid met haar gesproken heb over honden en lopen. Heel stom natuurlijk. Het kost me de eerste kilometer dus even moeite om op gang te komen omdat woefje ook een beetje achter blijft bij de vrouw en de hond maar uiteindelijk lopen we de dijk op en met een aangelijnde woef loop ik eindelijk in mijn ritme. Ik besluit lekker continu te lopen en te kijken hoe dat voelt.

Ik loop de eerste afslag voorbij en ook de tweede en besluit voor de verandering eens bij de trap naar beneden te gaan zodat ik meteen op het pad bij de Nijlganzen uit zal komen. Daar kan woef ook weer los en aangezien ik dat nog nooit eerder heb gedaan zo, is het voor haar ook en afwisseling. Meteen als ik beneden sta bij de trap ga ik weer door met mijn rondje. Continu lopen is weer een prima oefening voor de HM in Edinburgh en als woef het een beetje goed doet kan het ook wel met haar.

Wafje moet dus even wachten voordat ze water krijgt maar dat gaat ook allemaal goed. Na 10 km staan we weer bij de auto. Prima rondje, lekker vroeg klaar omdat ik een beetje doorgelopen heb. Straks even fietsen!

gegevens:

* 10 km
* 6 graden

mei 50 km – 2017 totaal 1.253 km